Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Gnocchipannu: Rakastitko sinäkin gnocchivuokaa? Sinun on kokeiltava gnocchipannua, sillä siihen et tarvitse edes uunia

kirjoittanut Satu Koivisto 28.3.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 28.3.2021
Gnocchipannu
12,K

Kaupallinen yhteistyö: Gold&Green

Gnocchipannu saattaa olla vielä suurempi hitti kuin gnocchivuoka. Anna kun selitän.

Gnocchivuoka oli yksi viime syksyn suosituimmista resepteistäni, eikä ihme. Valmiit gnocchipallerot vain heitetään uunivuokaan, päälle kaadetaan tomaattikastike ja lopuksi päälle revitään vielä mozzarellaa. Valmistelut vievät pyöreät viisi minuuttia, uuni hoitaa loput.

Mutta sitten minulle selvisi, että näitä samoja palleroita voi paistaa myös suoraan pannulla (!!). Jotenkin luulin, että ne pitäisi keittää, mutta ei, sen kun heittää suoraan pannulle kuumaan öljyyn ja paistaa rapeiksi. Ah miten taivaallisen hyviä!

Kun sitten Gold&Green haastoi minut kehittämään reseptin uuden Delikaura™ sieni-tryffelin ympärille, tiesin heti haluavani tehdä gnocchipannun. Umaminen Delikaura ja gnocchit soivat hienosti yhteen.

Kas tässä gnocchipannuni lyhyt oppimäärä, ole hyvä!

Auringonkukansiemenet: aloita kuivalta pannulta

Tykkään, että ruoassa on jotain rapeaa, siksi syömme usein siemeniä ja pähkinöitä. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla ihan sellaisenaan, ennen kuin teet mitään muuta. Seiso hievahtamatta lieden ääressä ja sekoittele siemeniä, jotta ne eivät pääse kärähtämään. Aikaa tähän menee muutama minuutti.

Itse muuten usein paahdan siemeniä ja pähkinöitä isomman satsin uunissa samalla, kun paistan jotain muutakin ja lisään sitten salaatteihin ja keittojen päälle tuomaan kivaa rapsakkuutta. Uunissa lisään siemeniin ihan pienen tipan öljyä ja myös suolaa. Sopiva paahtamislämpötila on 175 astetta ja aika vajaa kymmenen minuuttia aina välillä sekoitellen.

Delikaura sieni-tryffeli: pari minuuttia paistoa, jos haluat

Maija Itkosen ja Reetta Kivelän vuonna 2014 utopistiselta kuulostanut suunnitelma luoda suomalaisesta kaurasta jotakin sellaista syötävää, jonka avulla maailma voitaisiin pelastaa, ei kuulosta enää lainkaan utopistiselta. Nyhtökaura® niittää mainetta maailmallakin, ja viime vuoden helmikuussa se pääsi yhdysvaltalaisen elintarvikejakelijan listoille! Nyhtökauran pikkusisko Delikaura luotiin tarpeeseen tuoda markkinoille jotakin vielä helppokäyttöisempää. Delikaura on valmiiksi marinoitu ja voimakkaan makuinen, ja sen voi kaataa salaattiin ihan sellaisenaan. Gnocchipannun lisäksi se sopii hyvin täytteeksi tortilloihin tai pizzaan.

Gnocchipannua varten paistoin Delikauraa pannulla öljyssä pari minuuttia, jolloin maku vahvistui entisestään.

Gnocchit: yhteen kerrokseen pannulle (tärkeää!)

Bongasin kaupan valmiit perunagnocchit viime kesänä siirtolapuutarhamökkimme lähikaupasta, kun etsin helposti minikeittiössä kokattavia asioita. Valmiit perunagnocchit ovat nerokkaita, ja niitä voi säilyttää aina ruokakomerossa. Ne voi keittää, tai sitten vain heittää suoraan pannulle öljyyn. (Rakastan myös itse tehtyjä gnoccheja, mutta onhan niissä vähän näpertelyä.)

Lisää ensin pannulle kunnolla öljyä, valkosipulia ja timjamia. Timjamin muuten viskaan nykyisin pannulle oksina, en jaksa riipiä pikkuruisia lehtiä irti. Tee sinä ihmeessä niin, jos olet jaksavaisempi!

Valitse tarpeeksi iso pannu, jotta gnocchit mahtuvat paistumaan suurin piirtein yhdessä kerroksessa ja niistä tulee rapeita. Muuten paista gnocchit parissa erässä.

Jotain vihreää: pinaatti

Yksi vahvoista kevään merkeistä: pinaatti on vetänyt minua vastustamattomasti puoleensa pari viikkoa, joten sitä on tässäkin ruoassa. Paista pinaatti toisella pannulla öljytilkassa ja lisää vasta kypsänä gnocchien joukkoon. Joskus kiireessä lisään pinaatin suoraan raakana gnocchien joukkoon ja pyörittelen hetken, mutta silloin gnocchien rapeus ehkä kärsii hiukan. Päätä itse!

Sekoita yhteen

Kun kaikki osaset ovat kypsiä, sekoita kaikki pannulla ja nosta gnocchipannu pöytään.

”Jee, niitä palloja”, ilahtuvat lapsemme joka kerta gnoccheja nähdessään.

Gnocchipannu on ihanaa pikaruokaa, jonka resepti kannattaa pitää mielessä mökkikauttakin ajatellen.

*****

Joko sinä olet tutustunut valmisgnocchien elämää mullistavaan taikaan? Ja tässä resepti, ole hyvä!

Gnocchipannu

Gnocchipannu

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.3/5
( 8 äänesti )

Ainekset

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 ps Delikaura sieni-tryffeliä + 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl öljyä
  • 10 timjamin oksaa
  • 500 g valmiita gnoccheja
  • 100 g pinaattia + 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Tee näin

  1. Paista auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoittaen, kunnes ne ruskettuvat kauniisti. Kaada siemenet kulhoon odottamaan.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista Delikauraa muutama minuutti sekoitellen. Kaada Delikaura toiseen kulhoon odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna 1/2 dl öljyä pannulla ja lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja timjamin oksat. Paista pari minuuttia koko ajan sekoitellen ja lisää pannulle sitten valmisgnocchit. Alenna levyn lämpöä ja paista gnoccheja aina välillä sekoitellen, kunnes ne muuttuvat rapeiksi, noin kymmenen minuuttia.
  4. Gnocchien paistuessa huuhtele ja kuivaa pinaatti. Jos käytät tavallista pinaattia, leikkaa sitä vähän pienemmäksi. Babypinaatin voit käyttää sellaisenaan. Paista pinaattia toisella pannulla öljyssä pari minuuttia.
  5. Kun gnocchit ovat valmiit, lisää pannulle auringonkukansiemenet, Delikaura ja pinaatti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää helppoa vegeä

Basilikarisotto on täyteläistä ilman juuston muruakaan.

Tämä linssipasta uppoaa lapsille, jotka kavahtavat linssejä.

Butter tofuni luottoresepti, ole hyvä!

ArkiruokaKasvisNopeatvegaaninen
2 kommentit 17 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Limettikakku: mantelinen sisus, raikas limettikuorrute. Superhelpon kuivakakun sekoitat käsin hetkessä!
Seuraava postaus
Munakoisot valkosipulivoissa: pyhäversion voisit hotkaista suoraan pannulta, ja ehkäpä teetkin niin

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

Kaisa 9.4.2021 - 16:54

Kiitos ohjeesta, olipas hyvää!’

Vastaa
Satu Koivisto 15.4.2021 - 11:57

Ihana kuulla,kiitos 🙂

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä