Kaupallinen yhteistyö: Gold&Green
Gnocchipannu saattaa olla vielä suurempi hitti kuin gnocchivuoka. Anna kun selitän.
Gnocchivuoka oli yksi viime syksyn suosituimmista resepteistäni, eikä ihme. Valmiit gnocchipallerot vain heitetään uunivuokaan, päälle kaadetaan tomaattikastike ja lopuksi päälle revitään vielä mozzarellaa. Valmistelut vievät pyöreät viisi minuuttia, uuni hoitaa loput.
Mutta sitten minulle selvisi, että näitä samoja palleroita voi paistaa myös suoraan pannulla (!!). Jotenkin luulin, että ne pitäisi keittää, mutta ei, sen kun heittää suoraan pannulle kuumaan öljyyn ja paistaa rapeiksi. Ah miten taivaallisen hyviä!
Kun sitten Gold&Green haastoi minut kehittämään reseptin uuden Delikaura™ sieni-tryffelin ympärille, tiesin heti haluavani tehdä gnocchipannun. Umaminen Delikaura ja gnocchit soivat hienosti yhteen.
Kas tässä gnocchipannuni lyhyt oppimäärä, ole hyvä!
Auringonkukansiemenet: aloita kuivalta pannulta
Tykkään, että ruoassa on jotain rapeaa, siksi syömme usein siemeniä ja pähkinöitä. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla ihan sellaisenaan, ennen kuin teet mitään muuta. Seiso hievahtamatta lieden ääressä ja sekoittele siemeniä, jotta ne eivät pääse kärähtämään. Aikaa tähän menee muutama minuutti.
Itse muuten usein paahdan siemeniä ja pähkinöitä isomman satsin uunissa samalla, kun paistan jotain muutakin ja lisään sitten salaatteihin ja keittojen päälle tuomaan kivaa rapsakkuutta. Uunissa lisään siemeniin ihan pienen tipan öljyä ja myös suolaa. Sopiva paahtamislämpötila on 175 astetta ja aika vajaa kymmenen minuuttia aina välillä sekoitellen.
Delikaura sieni-tryffeli: pari minuuttia paistoa, jos haluat
Maija Itkosen ja Reetta Kivelän vuonna 2014 utopistiselta kuulostanut suunnitelma luoda suomalaisesta kaurasta jotakin sellaista syötävää, jonka avulla maailma voitaisiin pelastaa, ei kuulosta enää lainkaan utopistiselta. Nyhtökaura® niittää mainetta maailmallakin, ja viime vuoden helmikuussa se pääsi yhdysvaltalaisen elintarvikejakelijan listoille! Nyhtökauran pikkusisko Delikaura luotiin tarpeeseen tuoda markkinoille jotakin vielä helppokäyttöisempää. Delikaura on valmiiksi marinoitu ja voimakkaan makuinen, ja sen voi kaataa salaattiin ihan sellaisenaan. Gnocchipannun lisäksi se sopii hyvin täytteeksi tortilloihin tai pizzaan.
Gnocchipannua varten paistoin Delikauraa pannulla öljyssä pari minuuttia, jolloin maku vahvistui entisestään.
Gnocchit: yhteen kerrokseen pannulle (tärkeää!)
Bongasin kaupan valmiit perunagnocchit viime kesänä siirtolapuutarhamökkimme lähikaupasta, kun etsin helposti minikeittiössä kokattavia asioita. Valmiit perunagnocchit ovat nerokkaita, ja niitä voi säilyttää aina ruokakomerossa. Ne voi keittää, tai sitten vain heittää suoraan pannulle öljyyn. (Rakastan myös itse tehtyjä gnoccheja, mutta onhan niissä vähän näpertelyä.)
Lisää ensin pannulle kunnolla öljyä, valkosipulia ja timjamia. Timjamin muuten viskaan nykyisin pannulle oksina, en jaksa riipiä pikkuruisia lehtiä irti. Tee sinä ihmeessä niin, jos olet jaksavaisempi!
Valitse tarpeeksi iso pannu, jotta gnocchit mahtuvat paistumaan suurin piirtein yhdessä kerroksessa ja niistä tulee rapeita. Muuten paista gnocchit parissa erässä.
Jotain vihreää: pinaatti
Yksi vahvoista kevään merkeistä: pinaatti on vetänyt minua vastustamattomasti puoleensa pari viikkoa, joten sitä on tässäkin ruoassa. Paista pinaatti toisella pannulla öljytilkassa ja lisää vasta kypsänä gnocchien joukkoon. Joskus kiireessä lisään pinaatin suoraan raakana gnocchien joukkoon ja pyörittelen hetken, mutta silloin gnocchien rapeus ehkä kärsii hiukan. Päätä itse!
Sekoita yhteen
Kun kaikki osaset ovat kypsiä, sekoita kaikki pannulla ja nosta gnocchipannu pöytään.
”Jee, niitä palloja”, ilahtuvat lapsemme joka kerta gnoccheja nähdessään.
Gnocchipannu on ihanaa pikaruokaa, jonka resepti kannattaa pitää mielessä mökkikauttakin ajatellen.
*****
Joko sinä olet tutustunut valmisgnocchien elämää mullistavaan taikaan? Ja tässä resepti, ole hyvä!
Lisää helppoa vegeä
Basilikarisotto on täyteläistä ilman juuston muruakaan.
Tämä linssipasta uppoaa lapsille, jotka kavahtavat linssejä.
Butter tofuni luottoresepti, ole hyvä!
2 kommentit
Kiitos ohjeesta, olipas hyvää!’
Ihana kuulla,kiitos 🙂