Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Hernepestopasta: resepti jonka sinäkin haluat arkiruokalistallesi

kirjoittanut Satu Koivisto 6.10.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 6.10.2019
Hernepestopasta
34,3K

Julkaisin hernepestopastan reseptin ensimmäisen kerran viime talven lopussa Instagramin puolella, kun kaipasin kevättä ja vehreyttä ja puutarhakauden aloitusta. Reseptistä tuli silloin hitti, johon monet tarttuivat. Sitten tuli kesä ja perunat ja ihan muut ruoat ja unohdin koko ohjeen. Resepti palasi nyt mieleeni, kun kyselin Instagramin stooreissa perjantaina, mikä ruokaan liittyvä asia on ilahduttanut teitä lukijoita viime aikoina. Yllättäen hernepestopasta nousi esille.

”Uudet reseptit, kuten sun hernesoosipasta. Täydellistä”, hehkutti yksi.

”Mä olen tehnyt tätä myös monta kertaa, tosi herkkua”, komppasi toinen.

”Tähän tulee himo ja sitä pitää saada tasaisin väliajoin”, säesti kolmas.

Ihanko totta! No mutta sittenhän resepti kannattaa kirjoittaa myös tänne blogin puolelle!

Hernepestopastan perusta on pussillinen pakasteherneitä. Kyllä vain. Pakasteherneet ovat aivan syyttä suotta ylenkatsottuja. Tietenkin kesällä on aivan ihana napsautella auki tuoreita herneenpalkoja, syödä sisukset ja tehdä kuorista herneveneitä lasten kanssa, mutta muina vuodenaikoina pakasteherneet ovat vallan mainioita. Niistä valmistuu aivan ihana tuorehernekeitto, raikas tahna leivän päälle ja tietenkin tämä suloisen vihreä pasta, hernepestopasta.

Rakastan pastakastikkeita, jotka soseutetaan ja jotka oikein takertuvat pastan pintaan ja antavat kaiken itsestään jokaisella haarukallisella. Ja jos taloudessa on epäluuloisia metrinmittaisia, hekään eivät pääse nyppimään pastan joukosta mitään pois, kun kaikki pysyy pastan parhaassa osassa eli pastassa kiinni kuin liimattuna. Soseutetut pastakastikkeet ovatkin oiva keino tutustuttaa lapsia uusiin makuihin.

Hernepestopasta on mainio arkiohje. Pakasteherneet sulavat hetkessä, joten erityisiä etukäteisvalmisteluita ei tarvita. Kun tulen lasten kanssa päiväkodilta kotiin, otan pussillisen herneitä työtasolle ja nostan vesikattilan hellalle kiehumaan. Kun pastavesi kiehuu ja pastan saa kattilaan, herneet ovat sen verran sulaneita, että ne saa soseutettua.

Herneiden lisäksi tarvitaan vain valkosipulia, cashewpähkinöitä, sitruunamehua (oikeasta sitruunasta, noin puolikkaan sitruunan mehu), rypsiöljyä, suolaa ja lehtipersiljaa, jota rakastan yli kaiken ja jota kasvaa joka kesä myös siirtolapuutarhamökkimme viljelylaatikossa. Cashewpähkinä on mukana siksi, että tykkään paitsi sen mausta myös sen mukanaan tuomasta rakenteesta. Kaikki kastikkeen ainekset lastataan korkeaan kannuun ja hurruutellaan sauvasekoittimella tahnaksi. Kastike valmistuu parissa minuutissa.

Ennen pastan valuttamista kannattaa napata kattilasta mukillinen keitinvettä talteen. Jos pasta tuntuu liian kuivalta hernepeston lisäämisen jälkeen, joukkoon voi lorauttaa vähän keitinvettä kostutteeksi. Lautaselle lisään vielä hieman rouhittuja cashewpähkinöitä tuomaan hiukan väriä ja pureskeltavaa.

*****

Mitä sinä teet pakasteherneistä? Kerro, olisi kiva kuulla! Ja tässä vielä hernepestopastan resepti, ole hyvä!

Hernepestopasta

Hernepestopasta

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 20 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.3/5
( 36 äänesti )

Ainekset

  • 1 ps pakasteherneitä (200 g)
  • 300 g spagettia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl cashewpähkinöitä + muutama koristeeksi
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Tee näin

  1. Ota pakasteherneet sulamaan noin puoleksi tunniksi työtasolle.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä kunnolla suolatussa vedessä (pidä mielessäsi meri).
  3. Kuori ja raasta valkosipuli.
  4. Laita valkosipuli, herneet, cashewpähkinät, hienonettu lehtipersilja, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy korkeaan kannuun ja surauta tahnaksi.
  5. Ota mukillinen keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita hernepesto pastan joukkoon. Lisää keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta.
  6. Jaa lautasille ja ripottele vielä päälle cashewpähkinöitä.

ArkiruokaNopeatPastat
5 kommentit 25 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Suklaakeikaus: tuhti kakku täynnä suklaapaloja, ja lapset rakastavat sitä
Seuraava postaus
Munakoiso uunissa: näin kesytät vaahtokumimaisen kasviksen täydellisen kermaiseksi

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

5 kommentit

Minna 6.10.2019 - 19:52

Samasta Padasta -kirjan kookos-hernekeitto on meillä lautasella usein. Tämä menee ehdottomasti testiin!

Vastaa
Satu Koivisto 16.10.2019 - 06:45

Kiva kuulla!

Vastaa
Anne 18.4.2020 - 13:13

Hei! Töstä tulee vakioresepti minulle. Oli niin hyvää. Kuivakaapissa olisi kuivattuja herneitä. Voisikohan niitä käyttää tähän liotettuna?

Vastaa
Satu Koivisto 21.4.2020 - 20:56

Hei! Oi mainiota! En ehkä tähän laittaisi kuivattuja, kun pakastetuissa niin ihanan raikas maku ja väri. Tee niistä kuivatuista vaikka currya 🙂

Vastaa
Tofupullat | Helpot kasvispullat | Katso ruokatoimittajan resepti! 20.9.2022 - 14:56

[…] Hernepestopasta on melkein jo lautasella, kun pakastimessa on pussillinen herneitä. […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä