Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Joulutortut vohveliraudalla: kun torttuhimo iskee, ratkaisu on lähellä

kirjoittanut Satu Koivisto 29.11.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 29.11.2020
Joulutortut vohveliraudalla
6,6K

Vinkkasin joku viikko sitten lämppäreistä vohveliraudalla, joita olen käryytellyt kerran jos toisenkin syksyn aikana. Vastalahjaksi sain vinkin teiltä: joku kertoi paistavansa myös joulutortut vohveliraudalla. !!!!! Mon dieu! Ajatus jäi piinaamaan, ja sitä oli pakko kokeilla, kun torttukausi käynnistyi.

Joulutorttu on vähän hankala leivonnainen. Rakastan niitä, enkä koskaan kieltäydy tuoreesta joulutortusta. Paino kuitenkin sanalla tuore. Pellillistä joulutorttuja ei tarvita, sillä yksi tuore, vielä lämmin riittää jokaiselle perheenjäsenelle. Neljän joulutortun takia tuntuu vähän hassulta lämmittää uunia. Seuraavana aamuna joulutorttu ei oikein ole mistään kotoisin.

Vohvelirautatortut innostivat heti. Vohvelirauta vain kuumaksi, ja valmista on muutamassa minuutissa.

Näin valmistuvat joulutortut vohveliraudalla

Joulutortut vohveliraudalla päätin tehdä kaupan valmiiksi kaulituista voitaikinalevyistä. Otin yhden sulamaan leivinpaperin päälle ja kaivoin vohveliraudan valmiiksi esille ruokakomerosta.

Kun levy oli sulanut, kaulin sitä ihan vähän isommaksi. Sitten tipautin kolme nokaretta hilloa levyn toiseen reunaan, käänsin levyn pitkittäin puoliksi ja painelin reunat yhteen, ihan kuin olisin tehnyt ravioleja. Leikkasin levyn kolmeen osaan ja nostin ensimmäisen nökäreen jännittyneenä vohveliraudalle.

Sopiva paistoaika oli meidän vohveliraudallamme tasan viisi minuuttia. Suosittelen tarkistamaan tilanteen hiukan aiemminkin. Yksi paistui vahingossa seitsemän minuuttia, se oli liikaa. Se ei sinänsä palanut, mutta voitaikina ehti vähän kuivahtaa.

Tuomio

Mitä perhe sitten tykkäsi? Leikkasin ensimmäisen tortun paloiksi ja kannoin maistiaiset kriittiselle raadillemme.

”Tosi hyvää! Saanko lisää”, huudahti kahdeksanvuotias.

”Ei minun makua”, arvioi neljävuotias.

”Tosi hauska idea”, nyökkäili puoliso.

Lähdin illaksi tapaamaan ystävääni, kun puhelin piippasi. Kuvassa mies oli haukkaamassa uutta vohvelirautatorttua. Olin heti ruokavaikuttanut omaan perheeseeni.

Vohveliraudan puhdistaminen herättää joka kerta kysymyksiä. Tortuista tursusi vähän hilloa, joka paloi sopiviksi könteiksi raudan jäähtyessä ja oli helppo rapsuttaa irti hellävaraisesti puulastalla. Kokit ja potit -blogin Hannelen puhdistusvohvelistakin on varmasti apua. Tiedän joidenkin myös suojaavan vohveliraudan leivinpaperilla, mutta sitä en ole itse uskaltanut tehdä.

****

Oletko sinä joulutorttuihmisiä? Teetkö taikinan itse vai ostatko valmiina? Tässä vielä resepti, ole hyvä!

Joulutortut vohveliraudalla

Joulutortut vohveliraudalla

Printtaa
Annoksia: 6 kpl Valmistelut: 10 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.0/5
( 7 äänesti )

Ainekset

  • 2 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
  • n. 6 tl luumuhilloa

Tee näin

1. Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kauli voitaikinalevyjä hiukan isommaksi.

2. Laita kolme nokaretta luumuhilloa molempien levyjen pitkille sivuille, ei kuitenkaan aivan reunaan.

3. Kasta sormi veteen ja pyyhkäise levyn reunat, näin ne tarttuvat paremmin toisiinsa.

4. Taita levy pitkittäin puoliksi. Paina kerrokset yhteen ensin hillon ympäriltä ja sitten reunoista. Yritä puristaa ilmat pois hillon ympäriltä, niin siihen ei jää ilmakuplaa.

5. Leikkaa levy kolmeen osaan ja painele reunat sormella tai haarukalla tiiviisti yhteen.

6. Kuumenna vohvelirauta. Nosta tortut yksi kerrallaan vohveliraudalle. Paista torttua 4–5 minuuttia, tarkka aika riippuu vohvelirautasi tehosta. Syö heti.

Lisää joulureseptejä

Saaristolaisleipä on todellinen toivelahja.

Perheemme piparkakkuasiantuntija kertoo, minkälainen taikina on paras.

Kermatoffeeta teemme joka jouluksi, ehkä sinäkin tästä eteenpäin?

JouluLeivontaVohvelirauta
4 kommentit 4 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Pandan kakku: ilmava marenki, raikas jäädyke ja superhelppo konvehtikoristelu. Tee vaikka heti, syö jouluna!
Seuraava postaus
Bella Table -podcastin Kia Arpia ja 10 kysymystä ruoasta: mistä raaka-aineesta hullaannut, mikä on tylsintä keittiössäsi ja mihin ravintolaan menet inspiroitumaan?

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

4 kommentit

Mika 3.12.2020 - 02:11

Onnistunee myös voileipägrillissä? Kolmiotorttua 🙂

Vastaa
Heli 4.12.2020 - 06:42

Hei !
Keksin kuvasta tehdä perunamuussista vohveleita.
Olin alkuvuodesta syömässä Belgessä ja siellä on ruokia, joissa pohjalla on vohveli ja päällä joku täyte.

Osaisitko neuvoa täytteessä ?

Haluaisin ainakin tehdä possusta ja omenasta jonkun tahnan / täyteen sekä homejuustoista .

Vastaa
Satu Koivisto 5.12.2020 - 11:09

Moikka! Tosi kiva idea. Ehkä murustelisin/muussaisin haarukalla sinihomejuustoa ja sekoittaisin ranskankerman ja ruohosipulin kanssa. Possulle voisi toimia dijonsinappi, ranskankerma, raastettu omena ja kunnon pippuri.

Vastaa
Satu Koivisto 5.12.2020 - 11:10

Ja mulla on täällä blogissa lohitahnan, särkitahnan ja voipaputahnan reseptit 🙂

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä