Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Kalapannu: näyttää fiiniltä mutta valmistuu helposti. Vinkit + luottoresepti!

kirjoittanut Satu Koivisto 28.2.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 28.2.2021
Kalapannu
3,6K

Kalapannu palveluksessasi, ole hyvä!

Osallistuin pari viikkoa sitten etäseminaariin, jonka aiheena oli kotimaisen ei-kasvatetun kalan syömisen lisääminen. Kestävästi toteutettu kalastus olisi hyväksi vesistöille. Ostetusta kalasta alle viidennes on kotimaista. Ja sitten on esimerkiksi silakka, jonka saaliista suurin osa menee rehuksi minkkitarhoille ja kalajauhoksi!

Tästä intoutuneena tein Instagramini stooreihin suuren kalakyselyn: miten usein ylipäätään syötte kalaa, mitä kalaa se on ja mikä luonnonkalojen syömisen esteenä on. Kiitos vastauksista, niitä tuli todella paljon! Yllättäen vastauksista nousi todella vahva toive: kaipaatte helppoa kalareseptiikkaa. Tässä sellainen nyt on!

Kalapannu on superhelppo tapa valmistaa kalaa. Se sopii myös sinulle, joka pidät kalan paistamista vähän turhan jännittävänä. Tämä on oikeasti helppoa, lupaan. Niin ja tästä ei tule käryä!

Ideana on ensin paistaa pannulla kasviksia niin, että ne ovat napakan kypsiä. Sitten pannulle lisätään sitruunamehua ja vettä (valkoviini sopisi muuten varmasti paremmin kuin hyvin), kasvisten päälle lisätään kalapalat ja laitetaan kansi kiinni. Näin kalat kypsyvät höyryssä juuri sopivasti eikä mitään uhkaa tarrautua pannuun kiinni.

Käytin kuvan kalapannuun kuhaa, mutta muutkin vaaleat kalat käyvät hyvin, esimerkiksi ahvenfileet ja ruodottomaksi käsitelty hauki. Apunasi kalaostoksilla on WWF:n kalaopas, jonka liikennevalot kertovat, onko kyseistä kalaa vastuullista ostaa.

Kasviksista valitsin pannuun nyt omat suosikkini sipulin, fenkolin, lehtisellerin ja oikeastaan värin takia paprikan, vaikkei jälkimmäinen nyt sesongissa olekaan. Myös kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan. Tähän sopisi aivan loistavasti vaikkapa kaali, kunhan sitä hauduttaisi pidempään, tai vaikka porkkanat. Tai lehtikaali tai miksei vaikka munakoiso.

Valmis kalapannu on nätti nostaa suoraan pöytään. Seuraksi sopivat hyvin perunat jossakin muodossa: vaikka muusina tai paistettuina lantteina. Olen myös ihastunut viime aikoina vehnä- ja kaurajyviin, joita on tullut markkinoille useammilta valmistajilta. Ja koska pannun pohjalle muodostuu taivaallisen hyvää lientä, kannattaa varata pöytään (hapanjuuri)leipää. Sillä saa dipattua viimeisetkin pisarat.

****

Kuinka usein sinä syöt luonnonkalaa ja mitä se on? Ja tässä kalapannuni ohje, ole hyvä!

Kalapannu

Kalapannu

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.4/5
( 5 äänesti )

Ainekset

  • 500 g nahatonta kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa, esimerkiksi ahventa tai siikaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 dl hienonnettua basilikaa tai lehtipersiljaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 prk kapriksia

Tee näin

  1. Poista kuhasta ruodot pihdeillä. Ripottele 1/2 tl suolaa kuhan päälle ja jätä se suolaantumaan.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli siivuiksi. Puolita, huuhtele ja siivuta fenkoli. Hienonna lehtisellerin varsi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja siivuta paprika.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, fenkolia ja lehtiselleriä, kunnes ne muuttuvat raukeiksi. Lisää paprika ja paista hetki. Mausta basilikalla tai lehtipersiljalla ja suolalla. Sekoita sitruunamehu ja vesi ja lisää pannulle. 
  4. Leikkaa kuha annospaloiksi ja laita palat kasvisten päälle yhteen kerrokseen. Laita kansi pannun päälle ja paista, kunnes kala on höyryttynyt kypsäksi, noin 5 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Lisää lopuksi kaprikset kalojen päälle. Syö heti.

Lisää helppoja kalaruokia

Parhaat kalapuikot valmistuvat hauesta käryttä uunissa.

Perunapizza maistuu kaikille.

Särkitahna on ihanaa leivän päällä tai uuniperunoiden täytteenä.

KalaNopeatPannulla
2 kommentit 12 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Focaccia hapanjuureen: helppo toiveresepti ja vinkit vaihe vaiheelta
Seuraava postaus
Päärynä-toscakakku: sisältä mehevä, päältä ihanan rapea. Superhelppo resepti, joka ei vaadi pöriseviä laitteita!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

Eija 1.3.2021 - 20:18

Kiitos ohjeesta, kyllä maistui!
Kalastamme mieheni kanssa ja tänä talvena varsinkin kuha on käyny todella hyvin verkkoon. Ihan kiva mutta paistettu kala tulee jo korvista ulos…
Minä laitoin pannulle porkkanan, fenkolin, sipulin ja keltaisen paprikan sekä puolikkaan sitruunan mehun. Enkä myöhäisenä iltaruokana tarjonnut mitään perunaa tai muuta lisuketta mutta hyvin meni ja oli mukavan kevyt ateria.

Vastaa
Satu Koivisto 11.3.2021 - 23:31

Oi teitä onnekkaita! Olispa mahtavaa saada pyydettyä omat kalansa. Ja kiva kuulla, että resepti maistui 🙂

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä