Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Kesäkurpitsa-suklaakakku: täydellisen mehevä suklaakakku kätkee sisäänsä yllätyksen

kirjoittanut Satu Koivisto 29.7.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 29.7.2021
Kesäkurpitsa-suklaakakku
26,1K

Kyllä, luit oikein, nyt käsittelyyn tulee kesäkurpitsa-suklaakakku!

Kirjoitin taannoin, kuinka lapsemme eivät ns. oikein välitä kesäkurpitsasta. Silti olemassa on useita kesäkurpitsa-asioita, jotka maistuvat heille erinomaisesti. Nyt päätin järkyttää esikoista.

”Hei leivotaan yhdessä kakku”, huikkasin esikoiselle.

”Joo, kiva, leivotaan vaan. Mikä kakku,” hän innostui.

”Kesäkurpitsa-suklaakakku.”

”Oikeasti??”

”Oikeasti.”

”Äitiii, mikä juttu tämä nyt on. Mistä sellainen ohje on?”

No eräästä Isyyspakkaus-blogista tietenkin! Mies näköjään kirjasi reseptini blogiinsa vuonna 2013. Leivoin tuolloin kesäkurpitsa-suklaakakkua (tosin mies nimesi sen kesäkurpitsa-brownieksi) äitini kesäkurpitsasadosta, mutta olin unohtanut koko leivonnaisen olemassaolon. Nyt tuntui oikealta hetkeltä kokeilla, mitä tästä seuraisi.

Todella epäileväinen esikoinen tarttui toimeen. Hän paloitteli suklaan ja voin ja hoiti niiden sulattamisen sillä aikaa, kun minä etsin oikean kokoisen irtopohjavuoan ja pingotin sen pohjan ja reunojen väliin leivinpaperin. Esikoinen huristeli kananmunat ja sokerin vaahdoksi, kun minä tarrasin kiinni epäilyttävään kesäkurpitsaan ja raastoin sen laatikkoraastimen karkealla terällä karkeaksi raasteeksi. Esikoisen ilme oli mieleenpainuva, kun puristelin raasteesta hiukan nestettä ja kulautin kesäkurpitsamehun kurkkuuni.

Sitten yhdistimme aineet yhdessä: voi-suklaaseoksen ja kananmunavaahdon, jonne sekoitimme kesäkurpitsaraasteen ja jauhot.

Kaadoin taikinan kakkuvuokaan ja tuuppasin vuoan uuniin. Esikoinen keskittyi lempipuuhaansa eli taikinakulhon kaapimiseen nuolijalla. Kesäkurpitsa ei ollut saastuttanut taikinaa niin, ettei tätä olisi voinut tehdä.

Kakku sai jäähtyä kaikessa rauhassa iltaan.

****

Illalla tupsautin kakun pinnalle tomusokeria ja lisäsin rasiallisen vadelmia. Pöytään kakun seuraksi vatkasin purkillisen ranskankermaa (rasvaa 28 prosenttia, vähemmällä ranskankerma ei vatkaudu).

”Äiti tämä on hyvää”, hämmästeli esikoinen kakkua lusikoidessaan.

”Lisää”, vaati pienempi, joka ei selvästi edes ymmärtänyt kakussa olevan mitään kummallista.

****

Seuraavana päivänä pakkasin kakun loput mukaan mökille ja leikkasin palat ystävällemme kahvin seuraksi.

”Heiiii, mekin halutaan kakkua”, esikoinen protestoi löytäessään meidät kakkupalojen ääreltä.

”Ai tätä pahaa kesäkurpitsakakkua?”

”Ei se maistu kesäkurpitsalta.”

****

Näin se on. Tästä kakusta ei kuuna päivänä uskoisi, että se kätkee sisäänsä monta desiä raastettua kesäkurpitsaa. Sen sijaan lopputulos on mehevä ja täyteläinen, juuri sellainen kuin täydellisen suklaakakun kuuluukin.

Tässä resepti, jos uskallat kokeilla!

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Printtaa
Annoksia: 8 Valmistelut: 15 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.3/5
( 141 äänesti )

Ainekset

  • 200 g taloussuklaata
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Tee näin

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.
  2. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikron pienellä teholla. Sekoita välillä ja ole tarkkana, suklaa kärähtää helposti.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Raasta kesäkurpitsa laatikkoraastimen karkealla terällä. Puristele kesäkurpitsasta ylimääräinen neste kevyesti pois.
  5. Lisää suklaa-voiseos pienissä erissä kananmunavaahdon joukkoon. Lisää kesäkurpitsaraaste ja vehnäjauhot.
  6. Paista kesäkurpitsa-suklaakakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei enää jää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa ja irrota sitten varovasti reunat.
  7. Ennen tarjoilua tupsauta päälle tomusokeria. Tarjoile vadelmien kanssa.

Lisää helppoa leivontaa

Mustikkamurupiirakka on valintasi, jos mustikkametsässä oli onni myöten.

Omenapiirakka somenapiirakka hurmasi Hesarin kriitikon.

Ihanan mehevä ja raikas limettikakku valmistuu ilman pöriseviä laitteita.

KakutKesäkurpitsaSesonki
3 kommentit 16 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Vesimelonisalaatti: raikas, rapea, makea ja sopivasti suolainen. Hellelounas tai grilliruoan lisäke valmistuu muutamassa minuutissa!
Seuraava postaus
Kesäkurpitsa-fetapihvit: rapea pinta, mehevä sisus. Taivaallista tsatsikin kanssa!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

3 kommentit

Kesäkurpitsapihvit: neljän raaka-aineen ihme keittiössä - Satu Koivisto 2.9.2023 - 11:55

[…] Kesäkurpitsa-suklaakakku on täydellisen mehevä, eikä sen ikinä uskoisi sisältävän kesäkurpi… […]

Vastaa
Slush-juoma ja kesäkurpitsa-suklaakakku sopivat kesäiseen lukuhetkeen – Kotona kirjassa | Lily 24.3.2024 - 09:32

[…] Vilpoisemmalla säällä puolestaan lämmittää vihreä tee ja pehmeänkostea suklaa-kesäkurpitsakakku. Jos sinulla on tätä vihreää pötkylää pursuileva kasvilava, tässä on ainakin yksi toimivaksi todettu resepti. Satu Koiviston simppelit ohjeet eivät ikinä petä — resepti on luettavissa täällä. […]

Vastaa
Piia 3.11.2024 - 15:01

Hei! Voisiko kesäkurpitsan vaihtaa suoraan tavalliseen tai myskikurpitsaan? Paahtaisi ensin kurpitsan ja sosetta sama määrä kuin tässä reseptissä?
Entä mitä gluteenitonta jauhoa voisin käyttää tässä? Perunajauhoja, mantelijauhoja ja kaurajauhoja löytyisi kotoa suoraan, osaatko sanoa sopisiko näistä joku tai jos sekoittaisi useampaa?
Tuleeko kaksinkertaisesta pellillinen vai pitäisikö olla kolminkertainen?
Yst. Piia

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä