Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen tuomio: ”Äiti, ihan sairaan hyvää”

kirjoittanut Satu Koivisto 4.12.2024
kirjoittanut Satu Koivisto 4.12.2024
Makaronilaatikko soijarouheesta
3,6K

Makaronilaatikko soijarouheesta on kuopukseni sanoin ”ihan sairaan hyvää”. Siispä en lainkaan ihmettele, miksi tästä tuli minulle niin runsaasti reseptitoiveita.

Kas tässä valmistusvinkit ja lopussa tarkka resepti!

Kaiken pohja: voimakas, kasviksia pursuava tomaattikastike

En ole oikein koskaan välittänyt ns. perinteisestä makaronilaatikosta vaan olen jo vuosia tehnyt makaronilaatikkoon voimakkaan makuisen tomaattikastikkeen. Tosi hyvän tomaattikastikkeen saa muutamalla niksillä.

Tomaattikastikkeeseen kannattaa tehdä italialainen soffritto-pohja. Sitä varten tarvitset sipulia, varsiselleriä (tai juuriselleriä) ja porkkanaa. Lisäksi tomaattikastike on siitäkin kätevä, että siihen voi ujuttaa huoletta paljon muitakin kasviksia, uusien ravitsemussuositusten hengessä. Tällä kertaa lisäsin mukaan pienen kukkakaalin lehtineen ja varsineen sekä vähän nahistuneen paprikan. Mutta hyvin voisi lisätä esimerkiksi raastettua lanttua, punajuurta, palsternakkaa, palmukaalia… Mitä nyt ikinä keksitikin!

Tomaattisäilykkeistä käytän mieluiten kokonaisina säilöttyjä tomaatteja, mutta tässä kyllä toimivat aivan hyvin myös murska ja paseerattu tomaatti. Säilykkeen lisäksi kannattaa lisätä pyreetä tuomaan syvää tomaattista makua.

Ja muista etikka ja sokeri. Lisää etikka kasvisten joukkoon ennen tomaattisäilykkeiden lisäämistä, nosta lämpöä ja anna etikan kiehua, niin sen maku ei ole hyökkäävä. Pieni määrä sokeria taas tasapainottaa hapokkuutta.

Mystinen soijarouhe: näin toimit sen kanssa

Vanhasta kunnon soijarouheesta saa aikaan vaikka mitä tosi herkullista, kun tietää miten sitä pitää käsitellä.

Mutta hyviä uutisia: tomaattikastikkeeseen soijarouheen lisääminen ei vaadi mitään ihmeellistä. Sen voi nakata kastikkeeseen kuivana ihan sellaisenaan. Tomaattikastikkeessa on niin paljon makua, että soijarouhekin saa siitä osansa ilman kikkakolmosia.

Esimerkiksi kaalilaatikkoa varten toimintatavat ovat taas toiset, palataan niihin joskus toiste.

Makaronit: onko ne pakko keittää?

Ei ole. En ikinä, koskaan keitä makaronia makaronilaatikkoa varten vaan sekoitan raa’at makaronit ja kuuman kastikkeen suoraan uunivuoassa. Siinä se. Makaroni kyllä kypsyy uunissa kuumassa kastikkeessa muhiessaan.

Kun sekoitat makaronit ja kastikkeen, varmista, että makaronit jäävät kastikkeen pinnan alle. Jos näin ei käy, lisää vuokaan vettä.

Bonus jos haluat: juustokuorrutus

Jos sinäkin tykkäät yhtä paljon uunissa sulaneesta juustosta kuin minäkin, lisää makaronilaatikon pinnalle esimerkiksi emmentaali- tai mozzarellaraastetta. Lisää juusto, kun olet paistanut makaronilaatikkoa kymmenen minuuttia.

Kasvipohjaisia juustoja käyttävät: testasin juuri kotimaisen Mön uuden mozzarellaraasteen, ja se toimi tässä aivan todella hyvin. Sulikin kivasti!

****

Mitä sinä teet soijarouheesta? Ja alla vielä makaronilaatikon resepti, ole hyvä! Makaronilaatikko soijarouheesta, täältä tullaan!

Makaronilaatikko soijarouheesta

Makaronilaatikko soijarouheesta

Printtaa
Annoksia: 8 Valmistelut: 1 tunti Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.3/5
( 31 äänesti )

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 paprika
  • 1 pieni kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (400 g) tomaattisäilykettä
  • 3 prk vettä (huuhtele tomaattisäilykepurkit)
  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 500 g makaronia
  • öljyä uunivuoan voitelemiseen
  • Pinnalle 150 g mozzarellajuustoraastetta, jos haluat

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja hienonna porkkanat. Hienonna varsisellerit. Halkaise paprika, poista siemenet ja hienonna. Hienonna kukkakaali, käytä myös lehdet ja keskiosa.
  2. Kuumenna öljy. Kuullota kasvikset raukeiksi, noin 15 minuuttia.
  3. Lisää punaviinietikka ja odota, että se haihtuu. Lisää tomaattipyree, tomaattisäilykkeet, vesi, soijarouhe, jeera, timjami, suola ja pippuri. Keitä puolisen tuntia.
  4. Voitele uunivuoka. Sekoita kastike ja makaronit uunivuoassa. Varmista, että makaronit jäävät nesteen pinnan alapuolelle. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Paista vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin kymmenen minuuttia ja lisää sitten halutessasi juustoraaste. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes juusto on ruskettunut ja vuoka kypsää.

Lisää reseptejä

Kasvismakaronilaatikko linsseistä kätkee sisäänsä myös ison määrän kameleonttimaista kesäkurpitsaa.

Gochujang-nuudelit valmistuvat äkkiä, ja niitä rakastavat kaikki.

Linssipadasta tulee täydellisen täyteläistä, kun tiedät yhden niksin.

ArkiruokaKasvisvegaaninen
0 kommentti 3 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Kerrosviljely: Juvalla viljellään salaatteja tavalla, joka ratkoo tulevaisuuden ruokapulaa
Seuraava postaus
Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Hapanjuurileipä: valmistus vaihe vaiheelta ja mukana se toiveresepti!

14.11.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä