Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Ravintolat

Minne syömään Tampereella? 8 suosikkia eri tilanteisiin

kirjoittanut Satu Koivisto 25.9.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 25.9.2019
9,9K

Minne syömään Tampereella? Se on osuva kysymys, sillä Tampere on yksi suosikkiruokakohteistamme. Olin viime viikonloppuna miehen kanssa reissussa, hehkutin reissua Instagramin puolella ja sain pyynnön listata omat Tampere-suosikkimme. Tässä se tulee, ole hyvä!

Valitse siis oma suosikkisi, kun haluat…

Todella hyvää lounassushia: Sushibar Umami

Pikkuruinen Sushibar Umami sijaitsee Tampereen kauniissa ja vanhassa kauppahallissa, joka on nähtävyys itsessään. Umamin sushit valmistetaan niistä aineksista, joita omistaja Liqun Zhang kulloinkin sattuu käsiinsä saamaan. Kalat ostetaan viereisestä kalakaupasta, ja inkivääri on itse pikkelöityä. Sushin valmistusta on hauska seurata lähietäisyydeltä.

Tarjolla on 10, 15 ja 18 euron hintaisia lautasia. Umami on avoinna vain lounasaikaan kolmen tunnin ajan tai niin kauan kuin riisiä tai muita raaka-aineita riittää. Omistaja inhoaa ruoan pois heittämistä ja haluaa välttää sen viimeiseen asti. Varaudu jonottamaan.

Pssst: Japanilainen munakas on taivaallisen ilmavaa, ja siitä tulee mieleen mummin ihana uunijuusto. Jätä se jälkiruoaksi.

Umami on loistava sushibaari Tampereen kauppahallissa. Tämä kokonaisuus maksoi 15 euroa.
Umami on loistava sushibaari Tampereen kauppahallissa. Tämä kokonaisuus maksoi 15 euroa.

Lämpimän munkin: Pyynikin Munkkikahvila

Pyynikin Munkkikahvila on Tampereen vakiopaikkojamme, jossa käymme joka reissulla. En kerta kaikkiaan pysty vastustamaan supertuoreita, juuri paistettuja munkkeja, jotka tarjotaan usein vielä lämpiminä!

Alkuperäinen munkkikahvila sijaitsee Pyynikin näkötornissa Pyynikin soraharjun laella, jonne kiipeäminen on ehdottoman suositeltavaa ainakin kerran. Me munkinhimoiset kuitenkin ilahduimme kovasti, kun kahvila avasi sivupisteen joitakin vuosia sitten aivan Tampereen ytimeen Keskustorin laidalle. Munkkirinkilöitä on tarjolla kahta kokoa: isoa ja pientä. Arvaatko, kumman minä valitsen?

Pssst: Astioiden palautuspisteessä jaetaan tyhjentyneitä jauhopusseja, joita kehotetaan ottamaan mukaan ja käyttämään biojätepusseina. Kierrätyshenki ilahduttaa!

Pyynikin Munkkikahvilassa myydään munkkien ja kahvin lisäksi salaatteja ja pariloituja leipiä.
Pyynikin Munkkikahvilassa myydään munkkien lisäksi salaatteja ja pariloituja leipiä.

Tuhdin brunssin: Café Pispala

Café Pispalaan ei voi eksyä sattumalta, sillä se sijaitsee idyllisen Pispalanharjun puutaloalueella. Keskustasta tullessa saa rapsakan aamulenkin, jos tänne suuntaa kävellen. Pieni urheilu ei toisaalta ole ollenkaan huono idea, sen verran tuhteja Café Pispalan brunssisetit ovat.

Viikonloppuaamujen brunssi on tyyliltään amerikkalainen: valittavana on pannukakkuja, munakokkelia, makkaraa, skonsseja…. Parasta ovat kuohkeat pannukakut, joten sisällytä tilaukseesi ainakin sellaiset. Paikka on hyvin suosittu, joten pöytävaraus on tarpeen.

Pssst: Tarjolla on myös lounasta keskiviikosta perjantaihin sekä illallista perjantaisin ja lauantaisin.

Café Pispalan "Vegetarian breku" piti sisällään mustapapuja, vihanneksia, kananmunia ja riisiä. Alkuun pöytään tuotiin hedelmäsalaatti.
Café Pispalan ”Vegetarian breku” piti sisällään mustapapuja, vihanneksia, kananmunia ja riisiä. Alkuun pöytään tuotiin hedelmäsalaatti.

Kunnon pihvin: ravinteli Huber

Ravinteli Berthan omistajien kakkosravintola Ravinteli Huber valloitti sydämemme heti ensimmäisellä kerralla. Rouhea tila oli sisustukseltaan kuin suoraan Brooklynista, ja hiiligrilli tuoksui lumoavasti. Ihaninta oli kuitenkin sydämellinen henkilökunta: olimme tuolloin liikkeellä esikoisemme kanssa, joka oli aivan pieni vauva. Ravintolalle se ei ollut minkäänlainen ongelma.

Huber on liharavintola, jonka listalla on lypsylehmää, usein myös hevosta. Lihat raakakypsytetään ravintolasalissa sijaitsevissa kylmäkaapeissa ja grillataan hiiligrillissä. Tarjolla on myös päivittäin vaihtuvia erikoisempia leikkauksia kuin peruspihvejä. Lihojen lisukkeeksi voi valita kastikkeita, ranskalaisia ja pikkelöityjä kasviksia. Myös kasvissyöjille löytyy syötävää.

Pssst: Paikkaan kannattaa tulla myös drinkeille.

Ravinteli Huberissa tilataan pöytä täyteen annoksia, jotka jaetaan.
Ravinteli Huberissa tilataan pöytä täyteen annoksia, jotka jaetaan.

Ties kuinka monen ruokalajin illallisen: ravintola C

Ravintola C on vanha kunnon fine dining -ravintola, joka ei ole lähtenyt kilpailemaan rennoimman ravintolan tittelistä. Hyvä niin. On valkoiset pöytäliinat, pehmustetut tuolit ja läpiluultavat valoverhot, jotka peittävät näkymän kadulle.

Ravintola on ollut olemassa 11 vuotta ja luottanut koko ajan ruoassa samoihin arvoihin. Raaka-aineet tulevat läheltä, ja koska suomalaisten raaka-aineiden valikoima ei ole talvella kovin suuri, ravintolassa säilötään monipuolisesti: kuivataan, hapatetaan, pikkelöidään. Toinen omistajista, keittiösta vastaava Ilkka Isotalo on kirjoittanut aiheesta ystävänsä kanssa myös Säilö & kokkaa -kirjan, jota myydään ravintolassa.

Tarjolla on kuuden ruokalajin kokonaisuus, mutta koska keittiön tervehdyksiä ja yllätyksiä tulee paitsi ennen, myös ruokalajien välissä, annoksia on päälle kymmenen. Pääasiassa kasviksia, kalaa lähijärvestä, pientuottajien kyyttöä. Komponentteja on lautasella paljon, ja ruoka yllättää.

Pssst: Vessan lavuaarin reunalla on perinteisen nestesaippuapurkin sijaan kipollinen jauhetta, joka näyttää ruokosokerilta. Se on saippuapuun kaarnauutetta. Sitä hierotaan märkiin käsiin, ja puhdasta tulee.

Ravintola C tarjoaa fine dining -ravintolaelämyksiä. Tarjolla on kuuden ruokalajin menu.
Ravintola C tarjoaa kuuden ruokalajin fine dining -elämystä. Keittiön tervehdykset mukaan lukien annoksia on päälle kymmenen. Tässä ensimmäinen: tattinäkkäriä, kyssäkaalia ja fenkolimajoneesia.

Pohjois-Euroopan parhaan pizzan: Pizzeria Luca

Pizzeria Luca oli ollut avoinna muutaman kuukauden, kun se valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi. Parhaimman palkinnon tosin voitti Lauttasaaren toimipiste, mutta kyllä Tampereen Frenckellin Aukion laidallakin tarjotaan todella herkullista pizzaa. Paikan erikoisuus on kolme vuorokautta kohonnut pizzataikina, joka maistuu taivaalliselta.

Listalla on klassikoita (classiche), tutut margheritat ja marinarat, sesonkipizzoja (estive), raaka-aineina kesällä esimerkiksi varhaisperunoita, sekä uusia pizzoja, joissa on villimpiäkin makuyhdistelmiä. Lisäksi tarjolla on salaatteja sekä pientä naposteltavaa alkuun.

Pssst: Alle 12-vuotiaat lapset saavat ruokalistan annoksista pienemmät versiot puoleen hintaan.

Pizzeria Lucan juju on kolme vuorokautta kohotettu pohjataikina.
Pizzeria Lucan juju on kolme vuorokautta kohotettu pohjataikina.

Juoda aamukahvin elegantisti: Pyynikintorin Liha ja Kahvi

Pyynikintorin laidan vanhan lihakaupan tilaan avautui viime vuoden lopulla kahvila, Pyynikintorin Liha ja Kahvi. Ruutulattia, kentianpalmut ja tumma puu vievät ajatukset ulkomaille.

Aamiaisaikaan tarjolla on smoothieita, leipiä, perunamunakasta ja piirakoita, jotka tarjoillaan pienen salaatin kanssa. Viiniäkin kuulemma saa, jos sellainen maistuu.

Pssst: Tarjolla on lehtiä luettavaksi: Helsingin Sanomat ja Aamulehti paperisina, The New York Times ja Le Monde tabletilta.

Pyynikintorin Liha ja Kahvi tarjoaa aamiaiseksi leipiä, munakasta ja kunnon kahvia.
Pyynikintorin Liha ja Kahvi tarjoaa leipiä, piirakoita, munakasta ja hyvää kahvia.

Trendikkään drinkin: Villit ja viinit

Villit ja Viinit on Tampereelle pari viikkoa sitten avautunut drinkki- ja viinibaari, jota pyörittää samat omistajat kuin viereistä Kajo-ravintolaa. Huomio kiinnittyy ensin tiskin takana sijaitsevaan hyllyyn, jossa on kaikkea hapatettua: suolakurkkuja, selleriä, herukoita, sieniä… Maanisen säilöjän sydänalassa läikähtää hyvin hyvin lämpimästi!

Cocktail-lista on piirretty seinään kiinnitetylle levylle, ja se on lyhyt: Wild, Root, Forest, Berry. Forest pitää sisällään giniä, mesiangervoa ja havuja, ja baarimikko kertoo sen olevan heidän versionsa tolusta. Wild on puolestaan ravintolan tulkinta piña coladasta, mutta sisältääkin pihasauniota ja piimää. Erikoista mutta herkullista, ja ennen kaikkea hauskaa! Drinkkien lisäksi tarjolla on laatuviinejä ja pientä purtavaa, esimerkiksi hapanjuurileipää.

Pssst: Paikan hapanjuuren nimi on Irja. Hapanjuurileivän lisäksi sillä hapatetaan myös vihanneksia, esimerkiksi kurkkuja.

Villit ja Viinit -viinibaarissa on seinällinen kaikkea hapatettua. Niitä käytetään paikan ruokiin ja drinkkeihin.
Villit ja Viinit -viinibaarissa on seinällinen kaikkea hapatettua. Niitä käytetään paikan ruokiin ja drinkkeihin.

******

Mikä on sinun ruokalempipaikkasi Tampereella? Vinkkaa se alla!

RavintolatTampere
8 kommentit 19 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Kaurapuuro: näin teet elämäsi parhaan puuron, vinkit + resepti
Seuraava postaus
Uunissa paahtaminen: paahtajanaisen parhaat niksit, joilla saat kaikista kasviksista huippuhyviä

Joko luit nämä?

Michelin-tähti: mitä tähdet tarkoittavat ja miten se ravintolassa...

16.6.2023

Lapset ravintolassa: kaikki menee hyvin ja jos ei...

24.9.2020

Lippakioski, kesässä parasta: kolme suosikkia Helsingissä

29.7.2020

8 kommentit

anniM 26.9.2019 - 07:00

Onko teillä ihan oikeasta Bertha kokeilematta?! Sinne ehdottomasti seuraavaksi. Huberin sisko 🙂

Vastaa
Satu Koivisto 29.9.2019 - 09:20

Ollaan käyty Berthassa joskus vuosia sitten ja oli kyllä hyvä. On ainakin meidän muistikuvissa sen verran intiimi, ettei lasten kanssa ole tullut sinne mentyä, siksi ollaan käyty niin usein Huberissa. Berthaan vielä ehdottomasti joskus!

Vastaa
Jenni 3.10.2019 - 13:57

Lounaspaikoista täytyy mainita ainakin Kauppahallin ranskalaista keittiötä edustava Neljä vuodenaikaa. Se on aivan loistava!

Vastaa
Satu Koivisto 6.10.2019 - 09:18

Neljä vuodenaikaa onkin tuttu ja todella hyvä! Se kalakeitto, nam!

Vastaa
Jenni 3.10.2019 - 13:59

Ja tietenkin vielä ravitsemisliike Aisti. Sinne myös vahva suositus ja sopii ison salinsa kanssa hyvin myös lasten kanssa.

Vastaa
Satu Koivisto 6.10.2019 - 09:19

Tämä on ihan uusi, kiitos vinkistä!

Vastaa
Hanna 6.6.2021 - 22:09

Aamiainen – Amurin Helmi
Lounas – Eflatun Puutarhakatu
Illallinen – Huber

Vastaa
Satu Koivisto 25.6.2021 - 09:56

Oi kiitos vinkeistä!

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä