Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Päärynä-sinihomejuustopiirakka: suolaisenmakea ja helppo tarjottava joulunajan juhliin. Ruokatoimittajan helpolla reseptillä onnistut!

kirjoittanut Satu Koivisto 10.12.2023
kirjoittanut Satu Koivisto 10.12.2023
Päärynä-sinihomejuustopiirakka
6,1K

Päärynä-sinihomejuustopiirakka vilahti Instagramini stooreissa ja kyselitte heti reseptin perään. Kas tässä sellainen tulee!

Päärynä-sinihomejuustopiirakka on nätti ja herkullinen tarjottava joulunalusrientoihin punaviiniglögin tai aavistuksen makean valkoviinin kanssa, mutta se toimii erinomaisesti myös välipäivinä ja myös uudenvuodenjuhlissa. Ja hei moni hankkii jouluksi sinihomejuustoa, ja jos sitä jää syömättä, tämä piirakka on oiva käyttökohde! Sinihomejuustoa voi hyvin olla pikkuisen vähemmänkin kuin reseptissä mainittu määrä.

Tässä vinkit valmistukseen ja lopussa tarkka resepti, ole hyvä.

Kaunein piirakka paistuu irtopohjavuoassa

Jos sinulla ei vielä ole irtopohjavuokaa, ehkä pyydät sellaista lahjaksi? Irtopohjavuoka on supernäppärä piirakoiden paistamiseen, koska siitä saa irrotettua piirakan kokonaisena ja asetettua nätisti tarjolle. Ja jos haluat leikata piirakan valmiiksi annospaloiksi, sekin onnistuu parhaiten irtopohjavuoan avulla.

Pingota leivinpaperi vuoan ja pohjan väliin. Voitele reunat.

Tee pohja vaikka edellisenä päivänä

Jos teet piirakkapohjan itse, tee se hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä. Silloin pohja ehtii asettua hyvin jääkaapissa ja paistettaessa ei valahda vuoan pohjalle. Muuten valmistus on hyvin suoraviivaista: voi ja kuivat aineet liiskataan yhteen ja lopuksi taikinaan lisätään vesi, jonka avulla jauho-voimurusta saadaan aikaiseksi taikinapallo. Taikinapallo painellaan suoraan vuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille. Jos suolaisen piirakan valmistaminen ei ole tuttua, kurkkaa tarkat ohjeet tästä postauksesta.

Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin.

Voit tietenkin käyttää myös kaupan valmista piirakkataikinaa. Pakasteena myytävät piirakkataikinat kannattaa ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Pöydällä ne sulavat noin tunnissa. Älä yritä nopeuttaa sulamista mikrossa.

Täyte valmistuu äkkiä

Kun pohja on esipaistettu, päärynä-sinihomepiirakka valmistuu äkkiä. Kuori ensin päärynät ja leikkaa ne pitkittäin koosta riippuen neljään tai kuuteen lohkoon.

Sitten riko kananmuna kulhoon ja lisää kermaviili. Sekoita, jotta kananmunan rakenne menee rikki. Murenna sinihomejuusto suoraan kulhoon ja mausta mustapippurilla. Sekoita.

Kaada täyte esipaistetun piirakan päälle ja tasoita pinta.

Levitä sitten päärynälohkot piirakan pinnalle viuhkamaisesti ympyrän muotoon siten, että leveä pää tulee piirakan ulkoreunaan, kapea piirakan keskelle. Paina lohkoja vähän täytteeseen.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes täyte hyytyy ja piirakan pinta ruskettuu kauniisti. Anna jäähtyä. Piirakka toimii erinomaisesti sekä huoneenlämpöisenä että hiukan lämmitettynä. Voit hyvin paistaa sen etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Jos haluat, valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ennen tarjoilua.

****

Onko päärynä ja sinihomejuusto sulle tuttu makuyhdistelmä? Tässä vielä piirakan resepti, ole hyvä.

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Printtaa
Annoksia: 4–6 Valmistelut: 45 minuuttia Odotus: 45 minuuttia 45 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.8/5
( 5 äänesti )

Ainekset

  • 150 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruis-, kaura- tai tattarijauhoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl vettä
  • (jauhoja)
  • 2 päärynää
  • 1 muna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 150 g sinihomejuustoa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • pinnalle hunajaa, jos haluat

Tee näin

  1. Voitele piirakkavuoka (24–26 cm). Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.
  2. Paloittele jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi leivontakulhoon. Lisää jauhot ja suola. Painele jauhot ja voi sormin murumaiseksi seokseksi sormin. Lisää vesi ja painele kädellä nopeasti taikinaksi.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja nosta se jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Voit hyvin tehdä taikinan tähän vaiheeseen jo edellisenä päivänä.
  4. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin vartti.
  5. Kuori päärynät ja leikkaa ne koosta riippuen neljään tai kuuteen lohkoon pitkittäin.
  6. Riko kananmuna kulhoon lisää kermaviili. Sekoita hyvin. Murustele sinihomejuusto kulhoon ja rouhi mustapippuri. Sekoita.
  7. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä päärynälohkot vuokaan ympyrän muotoon niin, että kapea pää on keskellä. Paina hiukan päärynöitä täytteeseen.
  8. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen. Anna jäähtyä. Piirakka toimii hyvin hieman lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Valuta päälle hunajaa ennen tarjoilua, jos haluat.

Lisää suolaisia piirakoita

Suppilovahveropiirakka valmistuu hyvin myös pakastetuista sienistä.

Kaalipiirakka on parhaimmillaan juuri nyt.

Sipulipiirakka on ylistys makeaksi karamellisoidulle sipulille.

JuhlaruokaPäärynäpiirakat
0 kommentti 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Vihersalaatti kuin ranskalaisessa bistrossa: näin teet sivusalaatin äkkiä kotona, ja se maistuu yhtä hyvältä kuin ravintolassa!
Seuraava postaus
Lanttulaatikko: äidin ja suvun perinneresepti ihan pikkuisen päivitettynä. Ja kätevä oikopolku, jos sellaista kaipaat!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä