Päärynä-sinihomejuustopiirakka vilahti Instagramini stooreissa ja kyselitte heti reseptin perään. Kas tässä sellainen tulee!
Päärynä-sinihomejuustopiirakka on nätti ja herkullinen tarjottava joulunalusrientoihin punaviiniglögin tai aavistuksen makean valkoviinin kanssa, mutta se toimii erinomaisesti myös välipäivinä ja myös uudenvuodenjuhlissa. Ja hei moni hankkii jouluksi sinihomejuustoa, ja jos sitä jää syömättä, tämä piirakka on oiva käyttökohde! Sinihomejuustoa voi hyvin olla pikkuisen vähemmänkin kuin reseptissä mainittu määrä.
Tässä vinkit valmistukseen ja lopussa tarkka resepti, ole hyvä.
Kaunein piirakka paistuu irtopohjavuoassa
Jos sinulla ei vielä ole irtopohjavuokaa, ehkä pyydät sellaista lahjaksi? Irtopohjavuoka on supernäppärä piirakoiden paistamiseen, koska siitä saa irrotettua piirakan kokonaisena ja asetettua nätisti tarjolle. Ja jos haluat leikata piirakan valmiiksi annospaloiksi, sekin onnistuu parhaiten irtopohjavuoan avulla.
Pingota leivinpaperi vuoan ja pohjan väliin. Voitele reunat.
Tee pohja vaikka edellisenä päivänä
Jos teet piirakkapohjan itse, tee se hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä. Silloin pohja ehtii asettua hyvin jääkaapissa ja paistettaessa ei valahda vuoan pohjalle. Muuten valmistus on hyvin suoraviivaista: voi ja kuivat aineet liiskataan yhteen ja lopuksi taikinaan lisätään vesi, jonka avulla jauho-voimurusta saadaan aikaiseksi taikinapallo. Taikinapallo painellaan suoraan vuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille. Jos suolaisen piirakan valmistaminen ei ole tuttua, kurkkaa tarkat ohjeet tästä postauksesta.
Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin.
Voit tietenkin käyttää myös kaupan valmista piirakkataikinaa. Pakasteena myytävät piirakkataikinat kannattaa ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Pöydällä ne sulavat noin tunnissa. Älä yritä nopeuttaa sulamista mikrossa.
Täyte valmistuu äkkiä
Kun pohja on esipaistettu, päärynä-sinihomepiirakka valmistuu äkkiä. Kuori ensin päärynät ja leikkaa ne pitkittäin koosta riippuen neljään tai kuuteen lohkoon.
Sitten riko kananmuna kulhoon ja lisää kermaviili. Sekoita, jotta kananmunan rakenne menee rikki. Murenna sinihomejuusto suoraan kulhoon ja mausta mustapippurilla. Sekoita.
Kaada täyte esipaistetun piirakan päälle ja tasoita pinta.
Levitä sitten päärynälohkot piirakan pinnalle viuhkamaisesti ympyrän muotoon siten, että leveä pää tulee piirakan ulkoreunaan, kapea piirakan keskelle. Paina lohkoja vähän täytteeseen.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes täyte hyytyy ja piirakan pinta ruskettuu kauniisti. Anna jäähtyä. Piirakka toimii erinomaisesti sekä huoneenlämpöisenä että hiukan lämmitettynä. Voit hyvin paistaa sen etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Jos haluat, valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ennen tarjoilua.
****
Onko päärynä ja sinihomejuusto sulle tuttu makuyhdistelmä? Tässä vielä piirakan resepti, ole hyvä.
Lisää suolaisia piirakoita
Suppilovahveropiirakka valmistuu hyvin myös pakastetuista sienistä.
Kaalipiirakka on parhaimmillaan juuri nyt.
Sipulipiirakka on ylistys makeaksi karamellisoidulle sipulille.