Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Pikkelöidyt ruohosipulinkukat: ihania sattumia salaatteihin ja dippeihin. Helppo ja herkullinen tapa hyödyntää ruohosipulia, jos kasvi pääsi kukkimaan

kirjoittanut Satu Koivisto 26.6.2023
kirjoittanut Satu Koivisto 26.6.2023
Pikkelöidyt ruohosipulinkukat
3,9K

Pikkelöidyt ruohosipulinkukat olivat yllättävä juhannushitti, joita moni innostui kokeilemaan jo pelkän Instagram Stories -reseptin pohjalta. Niinpä ohje mielestäni ansaitsee päästä tänne parempaan talteen. Kas tässä muutama vinkki valmistukseen, ole hyvä!

Ruohosipuli kasvimaalla: anna vain osan kukkia

Aivan ensinnä pari sanaa ruohosipulin kukkimisesta. Parasta nimittäin olisi, ettei ruohosipulia päästäisi kukkimaan vaan leikkaisi koko tupsun matalaksi siinä vaiheessa, kun siinä on nuput. Ruohosipulin tärkein tehtävä nimittäin on kukkia. Jos kasvin antaa kukkia, se ajattelee, että homma on hoidettu siltä kesältä ja kuihtuu pois. Jos taas ruohosipulin leikkaa matalaksi ennen kukkimista, se kasvattaa uuden, herkullisen sadon. Kesästä vähän riippuen uuden sadon saattaa saada kolmekin kertaa.

Itsekään en malta leikata kaikkia nuppuja matalaksi, koska ovathan kukat nyt aivan älyttömän kauniita. Riskien hajautus sopii tähän paremmin kuin hyvin: leikkaa suurin osa, jätä muutama avautumaan kukiksi asti.

Ruohosipulin kukat: voit toki syödä sellaisenaankin

Ruohosipulin kukat ovat tosiaan syötäviä. Niitä voi nypittyinä hyvin lisätä sinne ja tänne koristeeksi: leipien ja voileipäkakkujen päälle, salaatteihin, tahnojen koristeeksi. Lilanväriset pikkukukat ovat todella somia ja sopivasti sipulin makuisia.

Vielä parempaa kuitenkin saa, kun kukat pikkelöi 1-2-3 -liemessä.

Mikä ihmeen 1-2-3 -liemi?

1-2-3 -liemi koostuu etikasta, sokerista ja vedestä: yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä. Itselleni oli aiemmin täysin mahdotonta muistaa, mitä ainesosaa tuli minkäkin verran, kunnes opettelin simppelin muistisäännön. Ainesosat menevät aakkosjärjestyksessä!

Etikka on tuikitavallista väkiviinaetikkaa, sokeri tavallista hienoa valkoista sokeria.

Kiehauta ensin kattilassa sokeri ja vesi. Ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää etikka. Liemi on valmis! Jos haluat, voit maustaa lientä jollakin mausteella. Itse lisäsin pikkuisen korianterinsiemeniä, kun tykkään niistä niin kovasti. Myös esimerkiksi fenkolin- tai tillinsiemenet sopivat mainiosti, jos sellaisia onnistut saamaan käsiisi.

Tällä peruskaavalla on helppo maustaa oikeastaan mitä tahansa vihannesta. Kokkikoulussa näitä pikkeleitä tehtiin aivan yhtenään, sillä annoksesta tulee kiinnostavampi, kun siinä on jokin pieni etikkainen osanen.

Näin pikkelöidyt ruohosipulinkukat valmistuvat

Kun pikkelöintiliemi on olemassa, pikkelöidyt ruohosipulinkukat valmistuvat helposti. Vedä ensin yksittäiset kukat irti kukkapohjuksesta. Huuhtaise kukat lävikössä ja ravistele enin vesi pois. Laita sitten kukat puhtaaseen purkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Nosta purkki jääkaappiin, jossa se säilyy pari viikkoa.

Mihin pikkelöidyt ruohosipulinkukat käyvät?

Käytä pikkelöityjä ruohosipulinkukkia ruokien viimeistelyyn: esimerkiksi dippien ja tahnojen päälle, salaattien koristeeksi, pieniksi sattumiksi paistetun pizzan päälle. Nam!

****

Mitä sinä teet ruohosipulinkukista? Ja tässä vielä tarkka resepti, ole hyvä!

Pikkelöidyt ruohosipulinkukat

Pikkelöidyt ruohosipulinkukat

Printtaa
Annoksia: 1 annos Valmistelut: 10 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.5/5
( 2 äänesti )

Ainekset

  • Noin 3 dl nypittyjä ruohosipulinkukkia
  • 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl vettä
  • 1/4 dl etikkaa
  • 1/4 tl korianterinsiemeniä

Tee näin

  1. Nypi ruohosipulinkukat irti kukkapohjuksesta. Huuhtaise kukat lävikössä ja jätä kuivahtamaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle.
  2. Kiehauta sokeri ja vesi pienessä kattilassa sekoitellen. Ota kattila liedeltä. Lisää etikka ja korianterinsiemenet.
  3. Laita ruohosipulinkukat puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle liemi. Sulje kansi ja ravista. Säilytä jääkaapissa.

Psst!

Pikkelöidyt ruohosipulinkukat säilyvät pari viikkoa jääkaapissa.

Lisää kesäohjeita

Tämä raparperipiirakka on tuttu ravintolastakin.

Näin minä keitän varhaisperunat.

Kesäkeitto kuuluu kesään.

KesäruokaRuohosipuliSäilöntäSesonki
0 kommentti 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Michelin-tähti: mitä tähdet tarkoittavat ja miten se ravintolassa näkyy? Lounaalla Tukholmassa Aira-ravintolassa, joka sai juuri kaksi Michelin-tähteä
Seuraava postaus
Pizzan täytteet -toivepostaus: lempijuusto ja ruokatoimittajan muut omat suosikit itse tehdyn pizzan päälle. Katso tästä parhaat pizzatäytteet!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä