Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Piparitryffelikakku: täyteläinen, supersuklainen, tosi helppo ja vegaaninen. Tässä on joulun ihanin suklaakakku!

kirjoittanut Satu Koivisto 18.12.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 18.12.2022
Piparitryffelikakku
8,8K

Piparitryffelikakku vilahti vuosi sitten Instagramissani. Nyt päätin tehdä samantyyppisen kakun tänne blogiin, toivoittehan joulureseptejä. Jos siis olet tuhtien suklaakakkujen ystävä, tämä on kakkusi. Rapea pohja, täyteläinen suklaakerros ja superhelppo koristelu. Lisäksi voi tehdä hyvin etukäteen jääkaappiin odottelemaan, kunhan vain kelmutat kakun huolellisesti.

Ja arvaa mitä. Kaiken muun hyvän lisäksi tämä kakku on vegaaninen!

Tässä vinkit valmistukseen, ole hyvä.

Valitse irtopohjavuoka

Tarvitset ehdottomasti irtopohjavuoan, jotta saat kakun irtoamaan. Ohje on mitoitettu 20-senttiseen vuokaan. Myös 18-senttinen sopii. Jos vuokasi on isompi, tarvitset enemmän sekä pohjaa että täytettä.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Sipaise reunoihin hiukan öljyä, joka saattaa hiukan auttaa reunojen irrottamiseen kakusta. Voit myös käyttää reunakalvoa, jota myydään leivontakaupoissa ja suuremmissa ruokakaupoissa.

Pohja: kaulimellakin pärjää

Kakun pohja valmistuu näppärästi valmiista pipareista, margariinista ja suolasta. Kyllä vain, pikkusuola tasapainottaa kivasti suklaista kakkua. Jos sinulla on monitoimikone, hienonna piparit siellä ja saat piparit jauhemaiseksi. Jos taas sinullakaan ei ole monitoimikonetta, kaulimellakin pärjää. Laita piparit tukevaan, paksuun pakastuspussiin ja rullaile päältä muutaman kerran kaulimella. Ei haittaa, jos murun joukkoon jää muutamia isoja paloja, kunhan yleisilme on jauhomainen.

Täytettä varten tarvitset suklaan lisäksi maustamatonta kauratuorejuustoa. Käytin Oatlyn Oatsprediä. Kun kauratuorejuuston vatkaa auki sähkövatkaimella, maustaa tomusokerilla ja yhdistää sulatetun suklaan kanssa, saa kuohkean ja täyteläisen suklaavaahdon, joka jähmettyy jääkaapissa leikattavaksi. Ota kauratuorejuusto lämpenemään huoneenlämpöön ainakin varttia ennen kuin aloitat, jotta se ei ole aivan jääkaappikylmää, ja vatkaa se ennen suklaan lisäämistä tomusokerin kanssa sähkövatkaimella.

Suklaan sulatus: mikrossa tai vesihauteessa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Itse tykkään sulattaa ennemmin mikrossa kuin vesihauteessa, koska se on helppoa. Jos sulatat suklaan mikrossa, käytä pientä tehoa ja kurkkaa kulhoa riittävän usein, jotta suklaa ei pääse palamaan.

Jos sulatat suklaan vesihauteessa, valitse riittävän iso kulho, jotta sinne ei vahingossakaan lennähdä vettä tai vesihöyryä, sillä suklaa menee vedestä kokkareiseksi. Sitten asetat kulhon vesikattilan päälle hellalle ja käännät virran päälle. Tarkista, että kiehuva vesi ei osu kulhon pohjaan eli että sitä on kattilassa tarpeeksi vähän.

Kun suklaa on sulatettu, on aika yhdistää kauratuorejuusto ja suklaa. Lisää suklaa muutamassa erässä tuorejuuston joukkoon ja vatkaa aina välissä tasaiseksi sähkövatkaimella. Käytä tosiaan sähkövatkainta, jotta saat suklaan ja tuorejuuston sekoittumaan.

Sitten vain kaadat täytteen vuokaan pohjan päälle, tasoitat pinnan ja käärit vuoan huolellisesti kelmuun, jotta kakkuun ei tartu makuja. Kakku saa odottaa jääkaapissa tarjoiluun asti, mielellään ainakin seuraavaan päivään, jotta täyte ehtii jähmettyä kunnolla.

Viimeinen varoitus: älä avaa vuokaa suoraan

Vielä yksi juttu: älä avaa irtopohjavuoan reunaa ennen kuin olet irrottanut kakun reunoista. Se käy kätevimmin työntämällä ohuen veitsen kakun ja reunojen väliin. Jos tämä unohtuu, kakku saattaa revetä. Mutta silloinkin tilanteen saa vielä pelastettua peittämällä kakun runsaiden koristeiden alle. Tai tarjoamalla kakun vaikka juomalaseista triffle-tyyliin!

Entä tuomio?

Mitä sitten kakusta sanoi tiukka raatimme? Huomasivatko he ohjeessa jotain vilunkia?

”Äiti, tämä on ihanaa!”, huokaili esikoinen.

”Niin on”, komppasi hänen ystävänsä.

”Onko lisää”, kyseli kuopus.

”Eihän tästä tietäisi, että tämä on vegaanista”, hämmästeli puoliso.

Niinpä!

****

Oletko sinä suklaakakkujen ystävä? Tässä vielä tarkka resepti, ole hyvä!

Piparitryffelikakku

Piparitryffelikakku

Printtaa
Annoksia: 8 Valmistelut: 1 tunti Odotus: 12 tuntia 12 tuntia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 44 äänesti )

Ainekset

  • 150 g pipareita
  • 75 g margariinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 450 g maustamatonta kauratuorejuustoa (Oatly)
  • 200 g tummaa leivontasuklaata (55 %)
  • 1 dl tomusokeria
  • koristeeksi esimerkiksi piparimurua, raastettua suklaata ja pakastekuivattuja vadelmia

Tee näin

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Sipaise rypsiöljyä vuoan reunoihin, se saattaa auttaa reunojen irrottamisessa.
  2. Murskaa piparit monitoimikoneessa. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, laita piparit isoon, paksuun pakastuspussiin ja rullaile päältä kaulimella.
  3. Sulata margariini.
  4. Sekoita piparimurut, suola ja margariini kulhossa. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta se jähmettyy kunnolla.
  5. Nosta kauratuorejuusto huoneenlämpöön varttia ennen.
  6. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa.
  7. Vatkaa kauratuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Lisää sulatettu suklaa muutamassa osassa ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
  8. Kaada suklaatäyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin ja anna olla mielellään seuraavaan päivään.
  9. Ennen tarjoilua ota vuoka jääkaapista. Ennen reunan avaamista irrota kakku reunoista työntämällä esimerkiksi veitsi kakun ja reunan väliin. Nosta kakku varovasti tarjoiluvadille.
  10. Ripottele kakun pinnalle koristeeksi piparimurua, raastettua suklaata ja pakastekuivattuja vadelmia.

Lisää jouluohjeita

Skagendippi maistuu saaristolaisleivän tai blinien päällä.

Luulitko ei-pitäväsi selleristä? Selleripihvit saattavat muuttaa mielesi.

Vegaaninen suklaamousse toimii appelsiinilohkojen kanssa.

KakutLeivontaSuklaavegaaninen
2 kommentit 10 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Skagendippi: herkkua sipsien kanssa tai blinien päällä, ja tarvitset vain muutaman raaka-aineen
Seuraava postaus
Lanttu uunissa: kylvetä lanttukuutiot ruskistetussa voissa, ja kaikki huokailevat ihastuksesta

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

Karpalokeksit: sujauta keksitaikinaan hapanjuurta ja yllätyt! Täydellisen sitkaat (vegaaniset) keksit teet tällä reseptillä - Satu Koivisto 11.10.2023 - 12:13

[…] Piparitryffelikakku on täydellinen joulukakku. […]

Vastaa
Mimosa 6.4.2025 - 19:46

oon tehnyt tätä jo useamman kerran ja siis nam, ai että kun tulee hyvää!! kiitos paljon ihanasta reseptistä 🙂

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä