Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Punajuuripihvit: nyt tulee neljän raaka-aineen ihmeen talviversio!

kirjoittanut Satu Koivisto 15.1.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 15.1.2020
Punajuuripihvit
40,8K

Punajuuripihvit saattavat hurmata sinutkin! Anna kun kerron lisää.

Ihastuitko viime syksynä neljän raaka-aineen kesäkurpitsapihveihini? Tässä on nyt talviversio, joka on mielestäni aivan yhtä koukuttava. Kun julkaisin ohjeen viime vuonna Instagramin puolella, sain saman tien palautetta: ”Tein tänään, ja nämä kyllä tulee ihan säännöllisesti tehtäväksi. Oi nam miten hyviä! Ohje on jo jaettu veljelle ja äidille. Äitini kävi maistamassa näitä ja ihastui hänkin. Suurkiitos reseptistä”, Jaana kirjoitti.

En voi olla Jaanan kanssa muuta kuin samaa mieltä. Makea punajuuri ja suolainen halloumi ovat todella kuin tehdyt olemaan yhdessä. Myös pihvien rakenne on ihanan napakka.

Pihveihin tarvitset pari kolme punajuurta koosta riippuen, yhteensä suunnilleen 300 grammaa. Koska punajuuria pitää keittää iäisyys, noin tunti, kannustan sinua keittämään samalla kerralla koko kattilallisen punajuuria kahden tai kolmen sijaan ja surauttelemaan ylimääräisistä kastikkeen punajuuripastalle tai tekemään punajuuririsottoa. Itse tapaan viettää todellista punajuuriviikkoa: keitän kattilallisen ja syön sitten pitkin viikkoa monella tavalla. Voit myös hyvin pakastaa ylimääräiset punajuuret soseena ja käyttää pakastimesta vaikka sosekeittoon tai sämpylätaikinaan. Niin paljon mahdollisuuksia!

Punajuuripihvien valmistus käy helposti. Keitetyt punajuuret raastetaan karkeaksi raasteeksi, samoin halloumi. Sitten ne sekoitetaan kulhossa, lisätään yksi kananmuna ja desi leivänmuruja. Itse toden totta lisään aina hapanjuurileivän muruja, joita kerääntyy leikkuulaudalle (juu, meillä syödään paljon kovakuorista leipää), mutta tietenkin korppujauhot käyvät oikein hyvin. Suola tulee halloumista, sitä ei tarvita enempää. Jos kotonasi on jotain tuoretta yrttiä, silppua sellaista taikinaan mukaan. Esimerkiksi hienonnettu timjami tai lehtipersilja sopii hienosti. Valmis taikina kannattaa nostaa jääkaappiin asettumaan noin tunniksi, sitten pihvit pysyvät paistettaessa paremmin kasassa.

Punajuuripihvien paistamiseen pätevät samat kikat kuin kesäkurpitsapihveihinkin. Muotoile pihvi käsissä ja laske suoraan kuumalle, öljytylle paistinpannulle. Ja nyt tärkein vaihe: laske heti lämpöä äläkä sorki pihviä ennen kuin pinta on paistunut. Siten saat pihvit käännettyä nätisti.

Valmiit punajuuripihvit maistuvat esimerkiksi muussatun, suolalla maustetun avokadon tai hummuksen kanssa. Seuraksi voit toki kokata jotain perunaa perunahaasteen hengessä. Punajuuripihvit maistuvat myös molemmille lapsillemme, mutta en silti takaa, että jokainen lapsi näihin tarttuu. Väri saattaa kuitenkin olla hyvä jäänmurtaja, ja nämä voi halutessaan nimetä prinsessapihveiksi.

****

Tykkäätkö sinä punajuuresta? Ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.8/5
( 43 äänesti )

Ainekset

  • 2 keitettyä, kuorittua punajuurta (noin 300 g)
  • 1 pkt halloumijuustoa (200 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl leivänmuruja (tai korppujauhoja)
  • noin 3 rkl öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Raasta keitetyt punajuuret karkeaksi raasteeksi. Raasta halloumijuusto karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita punajuuri ja halloumi kulhossa. Lisää kananmuna ja leivänmurut ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan asettua tunteroisen ajan jääkaapissa.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Muotoile taikinasta pieniä, tiiviitä pihvejä käsien välissä ja nosta ne suoraan kuumalle pannulle. Käännä liesi heti keskilämmölle ja anna pihvien paistua muutama minuutti niitä sorkkimatta. Käännä pihvit, tarvitset ohuen lastan. Paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia.
  4. Syö heti esimerkiksi muussatun, suolalla maustetun avokadon kanssa.

ArkiruokaKasvisKasvispihvitPunajuuri
9 kommentit 23 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Veriappelsiinirisotto: kun veriappelsiinihulluus ja risottorakkaus yhdistyvät
Seuraava postaus
Pähkinävoi: resepti + vinkit, joilla onnistut kotona

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

9 kommentit

Punajuurisipsit | Helposti omassa uunissa | Katso ruokatoimittajan resepti! 26.9.2021 - 10:15

[…] Punajuuripihveihin tarvitset vain neljä raaka-ainetta. […]

Vastaa
Jadelmiina 16.12.2021 - 18:32

Näitä prinsessapihvejä kun viikon syö roikkuu jo todennäköisesti suolikin ulkona!

Vastaa
Tanja 11.2.2022 - 12:51

Siis miksi punajuuret pitäisi keittää ennen raastamista? Itse en ole koskaan keittänyt. Onko jotain vaikutusta makuun?

Vastaa
Näin säästät ruokakaupassa | Lue ruokatoimittajan omat vinkit! 18.10.2022 - 10:55

[…] punajuurieni kylkeen paketillisen Pirkka Parhaat halloumia, sillä minun alkoi tehdä mieli punajuuripihvejäni. Pihvitaikinaan käytin kotona olleita kananmunia, jotka olin ostanut punalaputettuna viikkoa […]

Vastaa
Henna 21.1.2024 - 08:45

Pystyykö näitä syömään myöhemmin, vai vain tuoreeltaan niinkuin ohjeessa ohjeistetaan 😄?

Vastaa
Satu Koivisto 25.1.2024 - 16:00

Moikka! Voi hyvin syödä myöhemminkin, mutta suoraan pannulta parhaimmillaan 🙂

Vastaa
Janna 7.4.2024 - 14:19

Tykkään tehdä pihvit mieluummin raa’asta punajuuresta. Tulee mielestäni maukkaampia ja jää yksi työvaihe pois. Silloin pitää paistaa hiukan pidempään ja tehdä matalia pihvejä. Voi lusikoida suoraan pannulle niin ei tarvii sotkea käsiä. Jos ei löydy korppujauhoja kaapista, niin esim vehnäjauho toimii sen tilalla eikä silloin tarvii turvottaa taikinaa. Hurjan hyviä ja tämä määrä pihvejä maksaa noin euron!

Vastaa
SKH 7.12.2024 - 12:38

Aivan huikea ohje! meidän pihveihin tuli salaattijuustoa, kun ei ollut Halloumia, eikä korppujauhoja niin lisäsin lupiinijauhoja. Pitkä hidas paistaminen miedolla lämmöllä. Lisäkkeenä puikulaperuna ja sipuli-purjo-korvasienimuhennos, avokadotahnan lisäksi. Oli erittäin hyviä pihvejä. Jatkoon menee tämä ohje, kiitos!

Vastaa
Satu Koivisto 20.12.2024 - 10:27

Onpa ilo kuulla, kiitos kovasti!

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä