Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Sellerivoi: pähkinäinen ja elegantti levite tuoreelle leivälle. Tee jo tänään!

kirjoittanut Satu Koivisto 7.2.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 7.2.2022
Sellerivoi
5,9K

Sellerivoi saattaa kuulostaa hämmentävältä mutta on t a i v a a l l i s t a leivän päällä. Se on vähän kuin se iki-ihana vaahdotettu voi, mutta pienellä twistillä. Teimme tätä koulussa, ja tästä tuli ehkä vähän yllättäen lounaan hitti. Ja koska sain monta reseptitoivetta, kirjataan tämä vinkki tänne talteen.

Tässä pari vinkkiä valmistukseen.

Pikkupalat ok

Sellerivoita varten tarvitset tietenkin selleriä.

Vinkkasin teille hiljattain selleripihveistä. Olen saanut monta viestiä, joissa harmitellaan sitä, miten vaikea kaupoista on saada kokonaisia sellereitä. Onko kauppiaita kuulolla? Kansa vaatii valikoimiin kokonaista juuriselleriä, kiitos.

Sellerivoin makuun pääset vähemmälläkin sellerillä. Tähän käyvät myös ne muoviin pakatut pikkupalat. Kokonaista juuriselleriä tarvitset noin 400 grammaa, valmiiksi kuorittuja pikkupaloja riittää vähempikin. Tämä ei ole niin tarkkaa.

Aloita voista

Aloita sellerivoin valmistus ottamalla voi pehmenemään huoneenlämpöön pari tuntia ennen. Siten voi on helpompi sekoittaa tasaisesti sellereihin. Koulussa käytimme vegaanista margariinia, sekin toimi todella hyvin. Veikkaan, että vegaaninen voi, johon ihastuin joulun alla, maistuisi mainiolta.

Paahda paahda

Seuraavaksi sellerin kimppuun. Kuori ja paloittele selleri. Sitten tehdään taas paahjajanaiset eli paahdetaan juuriselleri uunissa. Levitä juuriselleri uunipellille leivinpaperin päälle, lisää öljy ja ripaus suolaa ja hiero öljy tasaisesti paloihin ihan käsin. Paahda paloja 200-asteisessa uunissa, kunnes palat muuttuvat kauniin ruskeiksi, vajaa puoli tuntia. Sekoita paloja pari kertaa paahtamisen aikana.

Surrur, sanoo sauvasekoitin

Kun selleripalat eivät ole enää tulikuumia mutta tuntuvat edelleen vähän lämpimiltä, kaada ne korkeaan kannuun. Lisää voi ja huristele seos tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Toinen vaihtoehto on kattaa sellerivoin seuraksi pöytään vähän sormisuolaa.

Rasioissa jääkaappiin

Pakkaa sellerivoi pariin kannelliseen pikkurasiaan ja nosta ne jääkaappiin. Sellerivoi säilyy siellä ainakin viikon. Nosta rasia huoneenlämpöön ennen tarjoamista, niin sellerivoi levittyy leivälle helpommin.

Ja sitten vain seuraksi hyvää (hapanjuuri)leipää.

****

Ainoa kysymys on, voidaanko tästä laskea yksi kasvishaastepiste. Minusta voidaan, eikö?

Sellerivoi

Sellerivoi

Printtaa
Annoksia: 4–6 Valmistelut: 15 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.6/5
( 9 äänesti )

Ainekset

  • 1 pieni juuriselleri (n. 400 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g voita
  • (suolaa)

Tee näin

  1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen, jos vain suinkin muistat.
  2. Pese ja kuori juuriselleri. Paloittele selleri pieniksi kuutioiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää öljy ja suola ja hiero käsin tasaisesti. Paahda selleriä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sellerinpalat tuntuvat pehmeiltä ja ovat ruskettuneet kauniisti. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
  3. Kaada jäähtyneet sellerinpalat korkeaan lasikannuun ja lisää voi. Huristele tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Toinen vaihtoehto on ripotella sellerivoileivän päälle sormisuolaa.
  4. Jaa sellerivoi pariin rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Ota rasia huoneenlämpöön lämpenemään ennen syömistä.

Lisää tahnoja

Voipaputahna toimii niin dippinä kuin levitteenäkin.

Suppilovahverotahna onnistuu kuivatuista suppilovahveroista, kunhan liotat sienet ensin.

Punajuuritahna on näyttävä salaatinkastike.

LeviteSelleriTahna
2 kommentit 4 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Madekeitto: uskalla tarttua kalatiskin mörköön, sillä siitä saat parhaimman kalakeiton. Ruokatoimittajan resepti + seikkaperäiset käsittelyohjeet!
Seuraava postaus
Porkkanapannukakku: arvaisitko, että tässä on pussillinen porkkanoita? Kokeile ja ihastu!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

mk 14.2.2022 - 11:48

Tulipa hyvää. Korvasin osan voista hasselpähkinäöljyllä, eikä se ainakaan pilannut asiaa. Tätä voisi tehdä useamminkin. mk

Vastaa
Minou 2.10.2023 - 15:09

Tätä täytyy saada! Selleri on vaan niin hyvää ja tässä on aivan uusi resepti-idea. Valion voikin on täällä Tukholmassa juuri erikoistarjouksessa joten ei muuta kuin selleriostoksille. Nyt on ruoka niin kallista että kannattaa hyödyntää erikoishintoja. Täytyyhän selleriä aina olla myytävänä ainakin keittojuureksina vai mitä? Yleensä ostan kokonaisia juurisellereitä. Ne säilyvät hyvin ja sopivat moneen ruokaan.

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä