Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Skagendippi: herkkua sipsien kanssa tai blinien päällä, ja tarvitset vain muutaman raaka-aineen

kirjoittanut Satu Koivisto 13.12.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 13.12.2022
Skagendippi
14,7K

Skagendippi nappasi paikan omasta joulupöydästämme, ehkä pian sinunkin pöydästäsi?

Tofun hinta on yllättänyt tänä syksynä. Kun kaikkien muiden raaka-aineiden hinnat ovat nousseet kohisten, tofu on pysynyt siellä missä olen tottunut sen olevan. Ja niinpä olen käyttänyt sitä sinne ja tänne.

Ja tofu on todella muuntautuva raaka-aine, kunhan sen osaa valmistaa oikein. Kun tein tätä ensimmäisen kerran perheelle, lapset eivät erottaneet tätä skagendipistä, jota olen aiemmin tehnyt katkaravuista. Aikamoista!

Tässä muutama vinkki valmistukseen, ole hyvä.

Ensin se tofu: näin käsittelet sen oikein

Tätä dippiä varten tarvitset siis kiinteää, tavallista tofua.

Tärkeintä tofun käytössä on se, että saat sen sisällä lymyävän ylimääräisen nesteen pois ennen ruoaksi valmistamista. Tämä onnistuu kuivattamalla tofua jonkin painavan asian alla: leikkaa tofupala kolmeen tai neljään osaan, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen, aseta päälle lautanen ja/tai leikkuulauta painoksi ja jätä tofu kuivumaan vähintään puoleksi tunniksi. Voit hyvin tehdä tämän vaikkapa aamulla ja nostaa tofun jääkaappiin päiväksi. Olemassa on myös erityisiä tofuprässejä.

Olen kuitenkin huomannut, että kaikkein parhaiten ylimääräisen nesteen poistaminen onnistuu pakastamalla tofu ennen käyttöä. Kyllä, luit oikein! Hoksasin homman ihan vahingossa. Ostin kerran tarjouksesta ison kasan tofua, jota en millään kyennyt valmistamaan ruoaksi saman tien. Niinpä sujautin osan kokeeksi pakastimeen. Kävi ilmi, että tofun rakenteesta tuli pakastimessa parempi. Sulatetun tofun voi yksinkertaisesti vain puristaa käsin kuivaksi, prässäystä ei enää tarvita! Pakastettu tofu on myös älyttömän helppo murustella käsin pieneksi, eli pakastaminen sopii hirmuisen hyvin skagendipille. Ja varoitus: jos taas haluat särmiä paloja tofusta johonkin toiseen ruokaan, älä tee sitä pakastetusta tofusta.

Pikamarinoi punasipuli

Tofun lisäksi punasipuli on skagendipin keskeinen raaka-aine. Itselleni mikä tahansa sipuli on raakana liian äreää, joten kerran keksin pikamarinoida sen limetillä. Toimii, ja tuo mukanaan ihanaa makua. Myös sitruuna sopii tietenkin erinomaisesti.

Hienonna punasipuli niin pieniksi kuutioiksi kuin mitä ikinä pystyt, laita sipulit pieneen kulhoon ja kaada päälle limettimehu. Anna sipulin marinoitua muiden ainesten valmistelun ajan.

Muista tilli

Skagendipin kolmanneksi tärkein raaka-aine on tuore tilli. Sitä voi sujauttaa mukaan vaikka vähän ohjetta enemmänkin.

Itse skagendippi valmistuu äkkiä vain kaikki aineet kulhossa sekoittamalla. Jos maltat, nosta dippi jääkaappiin maustumaan tunniksi tai pariksi, jotta maut sulautuvat yhteen. Voit tehdä sen hyvin vaikka päivää ennen tarjoilua.

Minkä kanssa skagendippi sopii?

Minkä kanssa ei sopisi! Pikkujouluissa ja uudenvuodenkemuissa perunalastujen ja ruisnappien kanssa nyt ainakin. Meillä tätä syödään aattona blinien kanssa, mutta tämä toimisi ihanasti saaristolaisleivän päällä aattoaamun riisipuuron kyljessä.

****

Mikä dippi on sun suosikki? Ja hei alla vielä tarkka resepti, ole hyvä!

Skagendippi

Skagendippi

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 15 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 34 äänesti )

Ainekset

  • 250 g maustamatonta, kiinteää tofua
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 pienen limetin raastettu kuori
  • 1 pienen limetin mehu
  • 1 prk pieniä kapriksia
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl vegemajoneesia
  • 1 dl soijajogurttia
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

  1. Leikkaa tofu neljään osaan, kääri keittiöpyyhkeeseen ja jätä kuivumaan esimerkiksi leikkuulaudan alle ainakin puoleksi tunniksi.
  2. Hienonna punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita punasipuli ja limettimehu kulhossa ja jätä marinoitumaan hetkeksi.
  3. Valuta kapriksien neste.
  4. Murenna tofu kulhoon.
  5. Lisää kaikki muut aineet tofun joukkoon ja sekoita.
  6. Jos maltat, anna skagendipin makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

Lisää jouluruokia

Tämä on paras saaristolaisleipäresepti.

Rapeat selleripihvit toimivat loistavasti aterian keskipisteenä.

Vegaaninen suklaamousse päättää aterian herkullisesti.

DipitJouluJouluruokaTahnatvegaaninen
2 kommentit 17 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Kermatoffee: ohje josta saattaa tulla sinunkin jouluperinteesi
Seuraava postaus
Piparitryffelikakku: täyteläinen, supersuklainen, tosi helppo ja vegaaninen. Tässä on joulun ihanin suklaakakku!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

Piparitryffelikakku | Täyteläinen, suklainen, helppo | Ja vielä vegaaninen! 18.12.2022 - 12:54

[…] Skagendippi maistuu saaristolaisleivän tai blinien päällä. […]

Vastaa
Lanttu uunissa | Karamellisoitunut ja koukuttava | Ruokatoimittajan resepti! 20.12.2022 - 15:29

[…] Skagendippi hurmaa sinutkin, lupaan! […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä