Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Snickerskakku: suussa sulava muropohja, pehmeä suolapähkinäkinuskitäyte ja pinnalla kaunis suklaaganache. Taivaallista, niin ja kaikki vegaanisesti!

kirjoittanut Satu Koivisto 27.3.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 27.3.2022
Snickerskakku
7,5K

Snickerskakku! Tämä herkku vilahti pariin otteeseen Instagramini stooreissa, enkä muista mistä reseptistä olisin saanut yhtä paljon kyselyitä. Suussa sulava muropohja, pehmeä suolapähkinäkinuski ja vielä päällä suklaaganache. Enkä yhtään ihmettele, että kiinnostuitte, tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää.

Vaikka kakussa on kolme kerrosta, sen valmistaminen on melko suoraviivaista. Aivan yhtä helppo kuin muut leivonnaiseni snickerskakku ei kuitenkaan ole, juurikin kolmen kerroksen takia. Yritän alla avata mahdollisimman tarkasti, mistä on kyse. Tervetuloa mukaan!

Astia: suorakaide on paras

Suosittelen tekemään kakusta suorakaiteen muotoisen ja leikkaamaan sen paloiksi valmiiksi isolla kokkiveitsellä, niin se käy siistimmin kuin se, että jokainen sahaa pöydässä oman palansa. Oma vuokani on 24 x 29 cm. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kakku kasataan vuokaan.

Pohja: nypi vain kaikki sekaisin

Snickerskakun pohja on tavallinen muropohja, jossa voi ja kuivat aineet, jauhot, sokeri ja suola, nypitään yhteen. Olen tehnyt kakkua vain vegaanisena. Tein tätä ensimmäisen kerran mieheni syntymäpäiväksi, ja koska jääkaapissa oli vegaanista voita, käytin sitä. Koska pohja onnistui loistavasti, olen tehnyt niin muulloinkin.

Pohjan valmistus käy helposti: käytännössä vain mittaan kaiken leivontakulhoon ja nypin, hieron sormenpäillä rasvan ja kuivat aineet sekaisin. Kun näin on, muotoilen seoksen taikinaksi ja painelen suoraan vuoan pohjalle. Taikina kannattaa painella vuokaan pienissä osissa, jotta sen saa laitettua tasaisemmin. Kun taikina on vuoassa, vuoka kannattaa nostaa hetkeksi jääkaappiin. Näin se asettuu ennen paistamista.

Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi ja tuntuu koskettaessa kuivalta. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Täyte: hetki kattilassa, älä poistu lieden ääreltä

Seuraavaksi on suolapähkinäkinuskin vuoro. Siihen tarvitset yhden erikoisemman aineen: glukoosisiirapin, sen kermatoffeesta tutun. Sen avulla rakenteesta tulee oikeanlainen: pehmeä mutta vähän venyvä. Kinuskin keittäminen käy äkkiä. Mittaa kaikki aineet suolapähkinöitä lukuun ottamatta pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kullanarvoinen vinkki: kun mittaat öljyn ennen glukoosisiirappia, saat sen irtoamaan mitasta.

Jos sinulla on nuolija, joka kestää kuumennusta, käytä sekoitusvälineenä sitä. Ala kuumentaa seosta koko ajan sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua kunnolla kuplien, katso kelloa. Sopiva keittoaika on kuusi minuuttia. Seoksen pitää saeta hieman, mutta jos keität liikaa, kinuskista tulee liian sitkeää, joten keitä ennemmin liian vähän kuin liian paljon, kinuski kyllä pysyy vuoassa. Voit tarkistaa kinuskin sopivuuden lautaskikalla: tipauta kinuskia lusikalla lautaselle ja tee keskelle kolo. Jos kinuski ei valu reunoilta koloon, se on hyvä.

Sekoita suolapähkinät kinuskiin nuolijalla ja levitä seos tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ole nopea, kinuski jähmettyy jäähtyessään.

Päällys: kiiltävä suklaaganache

Viimeiseksi on suklaaganachen vuoro. Suklaaganache kuulostaa niin ylelliseltä ja vaikealta, mutta oikeasti kyse on kermalla notkistetusta sulatetusta suklaasta. Näin tehdään, jotta suklaata voidaan käyttää kuorrutteena. Olen käyttänyt kaurakermaa, joka toimii mainiosti.

Kuorrutteen valmistaminen alkaa suklaan paloittelusta. Koska suklaan sulattava kermamäärä on niin pieni, olen todennut, että suklaan rouhiminen isolla veitsellä leikkuulaudan päällä on paras tapa saada se tarpeeksi pieneksi. Olen kyllä paloitellut suklaalevyn paloiksi, mutta koska palat voivat olla isoja ja paksuja, ne eivät välttämättä sula tasaisesti. Siksi suosittelen veitsihommia.

Suklaan sulattaminen ei ole aivan yksinkertaista, sillä se voi kärähtää helposti. Perhon ravintolassa opin seuraavan tavan, jolla teen kuorrutteet: kuumennan kerman pienessä paksupohjaisessa kattilassa höyryävän kuumaksi. Kerma ei saa kiehua, vain höyrytä, ja tämä tapahtuu äkkiä, minuutissa parissa hellan tehosta riippuen, muista sekoittaa. Sitten odotan varmuuden vuoksi ihan pienen hetken, jotta kerma ehtii hiukan jäähtyä, ja kaadan suklaat kattilaan. Odotan taas pari minuuttia, jotta suklaa alkaa sulaa, ja sitten sekoitan suklaan ja kerman tasaiseksi. Jos kerma ehti jäähtyä liikaa, seosta voi lämmittää varovasti hellan pienimmällä teholla koko ajan sekoittaen.

Sula suklaa sitten kaadetaan suolapähkinäkinuskikerroksen päälle ja tasoitetaan nuolijalla. Tässä vaiheessa käärin vuoan kelmuun ja nostan jääkaappiin, jossa snickerskakku saa olla tarjoiluun asti, sitä ei tarvitse ottaa pehmenemään aiemmin. Tämä on hyvä juhlakakku: voit hyvin tehdä sen jopa pari kolme päivää etukäteen.

Tarjoilu: leikkaa snickerskakku paloiksi ja nosta pöytään

Leikkaa snickerskakku paloiksi isolla veitsellä juuri ennen tarjoilua. Voit koristella pinnan lisäämällä päälle esimerkiksi suolapähkinöitä tai vaikka syötäviä kukkia, tosin minusta suklaapinta on kaunis tällaisenaan. Sitten vain herkuttelemaan!

****
Onko siellä muita suklaan ystäviä? Ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Snickerskakku

Snickerskakku

Printtaa
Annoksia: 8–10 Valmistelut: 1 tunti Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.5/5
( 6 äänesti )

Ainekset

  • Pohja
  • 200 g (vegaanista) voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • Suolapähkinäkinuski
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1/4 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 150 g suolapähkinöitä
  • Suklaaganache
  • 200 g suklaata
  • 1 dl kaurakermaa

Tee näin

  1. Aloita pohjasta. Paloittele vegaaninen voi. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Nypi voi sormin kuiviin aineisiin ja muotoile taikinaksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (24 x 29 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin asettumaan, noin puoleksi tunniksi, voi olla enemmänkin.
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kullanruskea ja tuntuu sormella koskettaessa kuivalta, noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
  4. Tee seuraavaksi täyte. Mittaa kaurakerma, öljy, glukoosisiirappi, sokeri ja suola pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta sekoitellen viisi minuuttia, kunnes se sakenee hieman. Seoksen pitää kuplia kunnolla. Voit tarkistaa lautaskikalla, onko kinuski sopivaa: laita lusikallinen kinuskia matalalle lautaselle ja vedä lusikalla kinuskin keskelle kolo. Jos kinuski ei valu koloon, se on sopivaa. Lisää suolapähkinät kattilaan ja sekoita. Kaada seos tasaisesti pohjan päälle.
  5. Tee lopuksi suklaaganache. Hienonna suklaa. Kuumenna kaurakerma paksupohjaisessa kattilassa höyryävän kuumaksi, älä keitä. Ota kattila hellalta, odota minuutti ja lisää suklaa kattilaan. Odota pari minuuttia sekoittamatta, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita sitten suklaa nuolijalla tasaisesti kermaan. Jos seos meni liian viileäksi eikä suklaa tunnu sulavan, lämmitä seosta varovasti pienellä lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada suklaa tasaisesti täytteen päälle ja tasoita pinta nuolijalla.
  6. Nosta vuoka jääkaappiin. Ennen tarjoilua leikkaa kakku paloiksi.

Psst!

Voit hyvin tehdä kakun pari kolme päivää ennen tarjoamista.

Lisää suklaata

Suklaamoussekakkua olen tehnyt vuosia moniin juhliimme.

Suklaajuustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta.

Kesäkurpitsa-suklaakakku, totta se on! Ihanan mehevä, eikä kukaan usko sen sisältävän kesäkurpitsaa.

KakkuSuklaavegaaninen
7 kommentit 11 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Linssikeitto: pidä kuivakaapissa aina muutama raaka-aine ja tiedät mitä tehdä, kun päässä ei ole yhtään ruokaideaa. 8 vinkkiä linssikeiton valmistukseen ja ruokatoimittajan helpoista helpoin resepti!
Seuraava postaus
Mantelikuha: helppo yrttileivitys, kalan paistamisen ABC ja muut vinkit, joilla onnistut. Tee tätä pääsiäispöytään!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

7 kommentit

Katariina 27.3.2022 - 20:09

Kiitos mahtavan kuuloisesta ohjeesta! Tämä pääsee ehdottomasti pian kokeiluun. Kysyisin vielä, että tarkoittaako reseptin kaurakerma siis kauravispiä?

Vastaa
Satu Koivisto 27.3.2022 - 20:29

Ihana kuulla! Olen käyttänyt ihan Plantin cooking creamia, jota meillä on aina jääkaapissa 🙂 https://planti.fi/tuotteemme/planti-cooking-original-1l-5-dl-2-dl

Kuorrutetta ja täytettä ei tarvitse vaahdottaa, siksi tavallinen kaurakerma passaa hyvin.

Vastaa
Katariina 28.3.2022 - 10:25

Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! Sitä meilläkin käytetään, joten löytyy aina kaapista.

Vastaa
Paras pullataikina | Täysin kasvipohjainen | Katso ruokatoimittajan vinkit 18.5.2022 - 11:16

[…] Snickerskakku kätkee sisäänsä kolme koukuttavaa kerrosta. […]

Vastaa
Laura 26.5.2022 - 07:05

Tein täysin ohjeen mukaan Ja kahteen kertaan. Molemmat epäonnistuivat: pohja jäi rasvaiseksi mössöksi ja kinuskia tehdessä kaurakerman rasva erottui massasta. Kun on kyse maidoton/gluteeniton leivonnasta, toivoisin ohjeeseen esimerkiksi tarkkoja tuotemerkkejä, joilla lopputulos on saatu onnistumaan. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on eroja, samoin kasvipohjaisissa kermoissa.

Vastaa
Vegaaninen suklaakakku | Mehevä, tahmea ja superhelppo | Katso resepti! 29.7.2022 - 16:37

[…] Snickerskakku on taivas kolmessa kerroksessa. […]

Vastaa
Venla 8.8.2022 - 10:50

Ohjeella on tehty kakkua nyt muutamaan otteeseen ja se on saanut joka kerta ihastuneen vastaanoton! 🙂 Puoliso pyysi nimenomaan tätä työpaikan läksiäisiin. Jos tekisin pellillisen niin pitäisikö ohje tuplata vai triplata?

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä