Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Uunipuuro yön yli: viisi minuuttia valmisteluita illalla, ja kuuma aamupala odottaa keittiössä

kirjoittanut Satu Koivisto 7.1.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 7.1.2021
Uunipuuro yön yli
87,7K

Uunipuuro yön yli on suurta herkkuani, mutta teen sitä kovin harvoin. Selvästi aivan liian harvoin, sillä kun nyt lomalla innostuin tekemään sitä pitkästä pitkästä aikaa, kumpikaan lapsista ei ollut ns. erityisen innoissaan. Mutta koska itse olen, saatte reseptin ja tarinointia. Ehkä siellä on muitakin uunipuuron rakastajia?

Uunipuuro on fantastinen ruoka. Vain muutama minuutti valmisteluita illalla, ja uuni hoitaa loput. Aamulla keittiössä odottaa täydellisen hautunut pehmeä puuro, eikä sinun ole tarvinnut tehdä mitään muuta kuin nukkua. Aamun hommaksi jää vain kahvinkeitto ja puuron lapioiminen lautasille.

Suurimopuuro paras puuro

Paras uunipuuro valmistuu kokonaisista suurimoista: olen kokeillut ainakin kauraa, ohraa ja spelttiä. Suurimot ehtivät hautua yön aikana täysin pehmeiksi, mutta niissä on silti rakennetta. Rikottu ohrakin sopii, se ei ainakaan omien haudutteluitteni myötä ole mennyt lainkaan mössöiseksi.

Täyteläinen maito

Uunipuuron voi tehdä niin lehmänmaitoon kuin kasvimaitoonkin. Jos teet kauramaitoon, valitse paksumpi baristaversio, jolla saat täyteläistä. Itse teen yleensä kevytmaitoon, mutta tällä kertaa tein punaiseen täysmaitoon. Niin täyteläistä! Uunissa maito ei voi palaa pohjaan.

Pinta piilossa

Kun raaka-aineet ovat kotona, työläin vaihe taitaa olla kannellisen padan tai vuoan kaivaminen esille. Itse teen puuron kannellisessa valurautapadassa, joka tilavuus on noin 2,5 litraa. Puuro mahtuu siihen juuri sopivasti. Jos sinulla ei ole kannellista vuokaa, peitä se foliolla, jotta pinta ei pääse tummumaan liikaa.

Sekoitus ja uuniin

Sitten vain huuhtaiset suurimot siivilässä ja lastaat kaikki aineet pataan tai vuokaan ja sekoitat. Siinä kaikki. Maitoa ei tarvitse lämmittää. Nosta pata uuniin ja mene nukkumaan. Läikkyvä neste muuttuu yön aikana sakeaksi puuroksi ja saa herkullisen kuoren.

Paras makupari ja tuomio

Itse syön puuroni mieluiten sellaisenaan tai hedelmien kanssa, mutta kiisselikin olisi taivaallista. Aika loistava avaus päivälle!

Paitsi nuorison mielelestä.

”Tavallinen puuro on parempaa”, arvioi kahdeksanvuotias.

”Ei minun makuani”, säesti neljävuotias.

Ei haittaa, jääpä minulle enemmän!

****

Uunipuuro yön yli, onko se oma herkkusi ja minkä kanssa sitä syöt? Niin ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Uunipuuro yön yli

Uunipuuro yön yli

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 5 minuuttia Odotus: 8 tuntia 8 tuntia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 104 äänesti )

Ainekset

  • 1 1/2 dl ohra-, kaura- tai spelttisuurimoita
  • 1 l maitoa (tai kauramaitoa)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl voita voitelemiseen

Tee näin

  1. Voitele uunivuoka.
  2. Huuhtele suurimot siivilässä ja kaada ne vuokaan. Lisää suola ja maito. Maitoa ei tarvitse lämmittää, jääkaappikylmä on ihan ok. Sekoita.
  3. Peitä vuoka kannella (tai vaikka foliolla) ja nosta sata-asteiseen uuniin. Paista yön yli, 8–9 tuntia. 

Lisää aamupalaideoita

Shakshuka on vaikea lausua, mutta mitään muuta vaikeaa siinä ei ole.

Banaaniletut ilahduttavat ainakin nuorisoa.

Croque Monsieur on perheemme herkkuaamiainen, kun juhlimme jotakuta.

AamupalaPuuro
13 kommentit 38 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Tule mukaan, #ruoanpelastaja! Lähde sinäkin mukaan helppoon hävikkihaasteeseen
Seuraava postaus
Pipari-suklaacookiet: lähde Fredrikan jalanjäljille ja sujauta piparit uuteen leivonnaiseen

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

13 kommentit

Julia 7.1.2021 - 21:41

Kirjoitat, että kokonaisista suurimoista tulee paras puuro, mutta ohjeessa on jyviä. Ovatko kokonaiset suurimot = jyvät? Mitäs sitten ovat ryynit?

Vastaa
Satu Koivisto 7.1.2021 - 22:35

Oho, korjasin tekstistä viime tipassa jyvät suurimoiksi, koska jyvät taitavat olla niitä viljoista puitavia osia, joille ei vielä ole tehty mitään. Suurimo on taas jyvä, joka on kuorittu joko kokonaan tai osittain. Ryyni on sitten taas litistetty jyvä eli hiutale. Mutta hyvä kun huomasit, käyn korjaamassa!

Vastaa
Julia 8.1.2021 - 00:25

😊👌🏼

Vastaa
Emma 8.1.2021 - 11:25

Uunipuuro – parasta! Varsinkin tosi hyva idea kun on yo-vieraita, niin aamulla ei tarvi stressata aamupalasta kun se odottaa jo valmiina uunissa syojiaan. Itse laitan usein pilkottua paarynaa, hasselpahkinoita ja ripauksen kanelia mukaan. Ja jos ihan ultimate-herkkupuuron haluaa, ripottelen paalle viela pienen kerroksen ruoko-sokeria (tai mita sokeria nyt loytyykaan) ja pukkaan muutamaksi minuutiksi uudellen uuniin juuri ennenkuin syodaan. 🙂

Vastaa
Satu Koivisto 10.1.2021 - 23:19

Tosi kivoja vinkkejä, kiitos! Ja tuo yövierasnäkökulma myös, kerrassaan nerokasta!

Vastaa
Kotikokki 22.11.2021 - 12:30

Öh… tein täsmälleen ohjeen mukaan, ikaffea, kaurasuurimoita ja folio vuoan päällä. Ja aamulla 9 tunnin jälkeen puuro oli löysää, kaukana kuvan rakenteesta. Lisäksi puuro oli ruskeaa. Mitä ihmeessä…

Vastaa
Satu Koivisto 25.11.2021 - 11:10

Moikka! Uuneissa on eroa, samoin kauramaidoissa. En ole itse tehnyt iKaffella vaan Pirkka Baristalla. Jos puuro on löysää, sitä kannattaa vain hauduttaa lisää 🙂

Vastaa
JenniM 9.1.2021 - 00:46

Juuri tein uuniohrapuuroa ja karpalokiisseliä. Melko lyömätön yhdistelmä. Paitsi että ehkä kaurapuuro suurimoista on vielä parempaa.🤔

Vastaa
Satu Koivisto 10.1.2021 - 23:19

Kaurapuuro suurimoista on kyllä todella herkullista, nam!

Vastaa
Laura 13.4.2021 - 22:47

Aivan ihana ohje, sympaattisia noi lasten suusta-lisät loppuun!

Vastaa
Satu Koivisto 19.4.2021 - 15:01

Kiva kuulla, kiitos 🙂

Vastaa
Englantilaiset muffinit hapanjuuureen | Katso ruokatoimittajan resepti! 11.11.2021 - 11:09

[…] Uunipuuro vaatii vain viisi minuuttia valmisteluita illalla, ja aamulla keittiössä tuoksuu ihanall… […]

Vastaa
Kotikokki 22.11.2021 - 12:31

Öh… tein täsmälleen ohjeen mukaan, ikaffea, kaurasuurimoita ja folio vuoan päällä. Ja aamulla 9 tunnin jälkeen puuro oli löysää, kaukana kuvan rakenteesta. Lisäksi puuro oli ruskeaa. Mitä ihmeessä…

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä