Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Vegaaninen suklaakakku: tahmea, mehevä ja tosi helppo. Katso ruokatoimittajan resepti, joka sopii monelle!

kirjoittanut Satu Koivisto 29.7.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 29.7.2022
Vegaaninen suklaakakku
16,5K

Vegaaninen suklaakakku on jopa parempaa kuin ”se tavallinen”, hyrisi perhe, kun maistelimme yhdessä uusinta leivontakokeiluani. Olen aivan samaa mieltä! Lopputulos muistutti mehevyydessään pähkinäistä suklaakakkua, jota olen leiponut vuosia. Ah!

Tällä hetkellä minua inspiroi leivonnassa totuttujen tapojen kyseenalaistaminen, uuden oppiminen ja vegaanisuus. Vaikka esimerkiksi munia aina välillä syönkin, en halua tuhlata niitä leivontaan, jossa ne ovat vain piilossa. Vegaaninen suklaakakku ei toden totta munia kaipaa.

Tässä vinkit valmistukseen, ole hyvä!

Valitse irtopohjavuoka

Tähän kakkuun et tarvitse monia välineitä. Anna sähkövatkaimelle vapaapäivä, tämän kakun ainekset sekoitetaan yhteen vain nuolijalla. Jos sellaista ei ole, iso lusikka on ok. Lisäksi tarvitset leivontakulhon, jonka voit laittaa mikroon, sekä 20-senttisen irtopohjavuoan. Irtopohjavuoasta kakku on helppo irrottaa siististi. Jos irtopohjavuokasi on isompi, kakusta tulee matalampi ja sitä kannattaa paistaa vähemmän aikaa.

Suklaan sulatus: mikrossa helpointa

Vaikka usein leivon kaakaojauheella, juhlasuklaakakkuuni käytän leivontasuklaata, jolla saa intensiivisemmän suklaan maun. Sulatan suklaan yksinkertaisesti mikrossa, joka on oiva apuri leivonnassa. Tähän reseptiin käytin Pirkan tummaa leivontasuklaata.

Rasva: rypsiöljy toimii loistavasti ja tekee kakusta täyteläisen

Kakut kaipaavat rasvaa. Koska meillä ei ollut minkäänlaista margariinia ja toisaalta olen haastanut itseäni käyttämään leivonnassa rypsiöljyä, päätin käyttää sitä. Lisäsin sen kulhoon paloitellun suklaan joukkoon ennen sulatusta. Monesti sulatan suklaan öljytilkan kanssa, jolloin suklaa ei kärähdä yhtä helposti.

Liimaava elementti: soijaranskankerma

Nyt tulee taika-aine. Tämän tyyppinen kakku kaipaa jonkin liimaavan elementin. Sellainen on soijaranskankerma, jolla on hyydyttävä ominaisuus. Sekoitin sen sulatetun suklaan joukkoon. Käytin Plantin Cooking Fresh Naturalia. Sen seuraksi lisäsin 2 ruokalusikallista perunajauhoa sitomaan kakkua.

Muista suola

Koska voissa on yleensä suolaa eikä rypsiöljyssä sitä ole, kakkuun pitää lisätä sitä, muuten kakusta tulee liian makea. Vaikka puoli teelusikallista saattaa epäilyttää, anna mennä rohkeasti!

Malta tunti

Loput aineet olivatkin aivan tuikitavallisia: leivinjauhetta, sokeria ja vehnäjauhoja. Kaikki vain nuolijalla käännellen sekaisin, niin helppoa!

Valmis kakku sai jäähtyä vuoassaan tunnin ennen tarjoilua, mikä osoittautui hyväksi vedoksi. Ennen irtopohjavuoan renkaan avaamista kakun reunat kannattaa irrotella vuoasta esimerkiksi ohuella puuveitsellä, jotta kakku ei repeä.

Tuomio

Pöytään katettiin kakun lisäksi mansikoita ja jätskiä. Aiettä miten hyvää!

Ja tässä perheen kommentit:

”Ihan tosi hyvää”, lausui 10-vuotias.

”Namia”, virkkoi kuusivuotias.

”Täydellistä”, myhäili 44-vuotias.

”Toimii myös kylmänä suoraan jääkaapista”, hän lisäsi.

Senkin yösyöjä!

****

Oletko sinä suklaakakun ystävä? Ja alla vielä resepti, ole hyvä!

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Printtaa
Annoksia: 8 Valmistelut: 15 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.1/5
( 52 äänesti )

Ainekset

  • 200 g leivontasuklaata
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl soijaranskankermaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tee näin

  1. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada joukkoon rypsiöljy. Sulata pienellä teholla mikroaaltouunissa. Jos sinulla ei ole mikroa, voi sulattaa suklaan myös vesihauteessa kattilan päällä.
  2. Sekoita soijaranskankerma, leivinjauhe, perunajauhot, sokeri ja suola sulatetun suklaan joukkoon nuolijalla. Kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
  3. Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Sipaise pohja ja reunat rypsiöljyllä. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia ja tarkista tilanne. Jos kakku heiluu vuoassa vähän, se on valmista. Jos se hyllyy paljon, jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
  5. Tarjoa jäähtynyt kakku tuoreiden marjojen ja jäätelön kanssa.

Psst!

Kakku on todella hyvää myös jääkaappikylmänä, nam!

Lisää vegaanista leivontaa

Näin valmistuu paras pullataikina.

Snickerskakku on taivas kolmessa kerroksessa.

Sienipasteijat toimivat niin piknikillä kuin juhlavana alkuruokana.

5 kommentit 28 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Pizza pizzauunissa: täydellinen pizzajuusto, varma keino irrottaa pizza lapiosta ja muut vinkit. Näin paistat pizzan omalla takapihallasi kuin Napolissa!
Seuraava postaus
Tomaatin kasvatus: luottolajikkeet, paras kylvötapa ja muut vinkit. Tervetuloa mukaan tomaattikouluun!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

5 kommentit

Tiina 30.7.2022 - 20:17

Moikka! Millä tuon soijaranskankerman voisi korvata, jotta silti hyytyisi? Kyseistä tai edes vastaavaa en kaupasta löytänyt enkä oikein uskaltanut millään korvata sillä vegaanileivonta on vieraampaa itselle. Resepti vaikutti hyvältä ja sitä kuitenkin mielelläni kokeilisin 🙂 Eli mitä vaihtoehtoista tuotetta suosittelisit? Sopiiko tavallinen maitopohjainen ranskankerma? Mukavaa loppukesää!

Vastaa
Satu Koivisto 2.8.2022 - 17:18

Moikka! Soijajogurtti toimii myös, se ei vain ole yhtä rasvaista kuin soijaranskankerma. Tietenkin voi käyttää myös kahta kananmunaa. Tavallinen maitopohjainen ranskankerma ei sido taikinaa samalla tavalla. Kivaa kesää sinullekin 🙂

Vastaa
Ansku 7.8.2022 - 08:26

Hei! Kiitos mahtavasta reseptistä. Uskaltaisiko kokeilla tehdä gluteenittomana kokonaan perunajauhoista? En tunne ”gastro-kemiaa” kovin hyvin, mutta esim. unelmatorttu onnistuu pelkällä perunajauholla. Tosin tuo taikina on kevyempi sokerikakkutaikina-tyyppinen.

Vastaa
Mikael 3.9.2022 - 19:30

Kiitos reseptistä, tämä oli oikein hyvä resepti tällaiselle aloittelevalle kakuntekijälle! Kakku sai kiitosta synttäreillä. Laitoin tuplasatsit kaikkea ja vielä suklaakuorrutuksen päälle. Kermaa erilliseen kulhoon

Vastaa
Vegaanihaaste | Mukana ollaan | Tule sinäkin! 10.1.2023 - 18:07

[…] skagendippi tofusta, hylkää pestosta juusto ja surauta sen sijaan basilikatahnaa, unohda suklaakakusta […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä