Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Voiperunat uunissa: rakastatko sinäkin ruskistettua voita? Nämä perunat kylpevät siinä tunnin uunissa, ja lopputulos on uskomattoman herkullinen

kirjoittanut Satu Koivisto 10.4.2022
kirjoittanut Satu Koivisto 10.4.2022
Voiperunat
13,9K

Voiperunat on omistettu sinulle, joka rakastat ruskistetun voin paahteisen pähkinäistä makua. Näitä pottuja ei kuitenkaan tehdä kattilassa vaan uunissa, jossa ne valmistuvat itsestään ja voikin ruskistuu tavallaan sivutuotteena. Ja koska potut kylpevät voissa tunteroisen, niiden maku on erityisen syvä ja voimakas. Nam!

Tässä muutama vinkki voiperunoiden valmistukseen. Reseptin löydät jutun lopusta.

Peruna: mieluiten Siikli

Valitse kiinteä lajike. Omat suosikkini ovat Siikli ja Nicola. Jos pystyt valitsemaan, ota pienehköjä ja keskenään samankokoisia. Pese perunat huolellisesti, niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat pitkittäin puoliksi ja pulauta ne veteen kuten pulahtaneet lohkoperunat, blogin kestohitti. Vedessä saat pois perunoista enimmät tärkkelykset. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Astia: matala uunivuoka

Tee voiperunat uunivuokaan, johon potut mahtuvat yhteen kerrokseen. Niin jokainen pottu pääsee kylpemään voihin.

Voi: sulata mikrossa tai kattilassa

Voiperunat vaativat tietenkin voita. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sulata, älä ruskista. Voita tarvitaan 100 grammaa.

Yrtti: salvia on suosikkini, mutta muutkin käyvät

Salviavoi on ihanaa, kuten olemme oppineet Basbas-ravintolassa, jossa sitä tarjotaan pastan kanssa. Olen pakastanut ison kasan oman puutarhamökin salvian lehtiä viime kesänä, ja liki kaikki on käytetty. Onneksi kohta alkaa uusi kausi ja saa uudet salviat.

Hienonna salvianlehdet ja sekoita voihin. Salvian tilalla voit käyttää tuoretta timjamia tai rosmariinia.

Mausta voi suolalla.

Paistaminen: liki tunti, mutta muista tarkkailla

Kaada voi vuokaan perunoiden joukkoon. Hiero perunat kauttaaltaan voihin ja käännä perunat sitten leikkuupinta alaspäin, jotta ne saavat imeä voin makua koko paistamisen ajan.

Paista perunoita 200-asteisen uunin (kiertoilmalla 180-asteisen) keskitasolla 50 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin perunoiden paistumista, koska uuneissa on eroja. Tehokkaammat uunit saattavat suoriutua hommasta nopeammin. Käännä perunat leikkuupinta ylöspäin ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

Nosta perunat tarjoiluastiaan ja valele ne vuoan pohjalla olevalla voilla. Perunat maistuvat sekä lämpiminä että huoneenlämpöisinä.

****

Oletko sinä ruskistetun voin ystävä? Ja alla vielä voipottujen resepti, ole hyvä!

Voiperunat

Voiperunat

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 10 minuuttia Odotus: 1 tunti 1 tunti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.2/5
( 10 äänesti )

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita (esimerkiksi Siikli)
  • 100 g voita
  • 20 salvian lehteä
  • 1/2 tl suolaa

Tee näin

  1. Yritä valita pienehköjä perunoita, jotka ovat samankokoisia. Puolita ne ja laita hetkeksi kulhoon veteen. Huuhtele ja kuivaa perunat.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Älä ruskista, sulata vain.
  3. Hienonna salvian lehdet.
  4. Sekoita suola ja salvia voisulaan.
  5. Aseta perunat uunivuokaan, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Kaada päälle voisula ja sekoita käsin. Aseta perunat leikkuupinta alaspäin.
  6. Paista perunoita 50 minuuttia ja käännä ne leikkuupinta ylöspäin. Jatka paistamista vielä 5 minuttia. Tarjoa heti.

Lisää ruskistettua voita

Ruskistetun voin valmistus vaihe vaiheelta, ole hyvä.

Vaahdotettu voi on se ravintolasta tuttu leivänpäällinen, jota voisi lusikoida sellaisenaan.

Jo äiti tiesi, että täydellisen pannukakun salaisuus on ruskistettu voi.

0 kommentti 10 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Mantelikuha: helppo yrttileivitys, kalan paistamisen ABC ja muut vinkit, joilla onnistut. Tee tätä pääsiäispöytään!
Seuraava postaus
Munakokkeli: täydellinen munakokkeli valmistuu kokkikoulun vinkeillä! Näin kasaat hotellitasoisen luksusaamiaisen kotiin

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä