Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Ihmiset

Chocochili-vegaaniblogin Elina Innanen ja 10 kysymystä ruoasta: mitä jääkaappisi perukoille unohtuu, mitä syöt iltapalaksi ja mihin tuttuun ruokaan tarvitset aina reseptin?

kirjoittanut Satu Koivisto 14.10.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 14.10.2020
Elina Innanen
4,8K

Aloitin kuukausi sitten täällä blogissa uuden juttusarjan, jossa haastattelen inspiroivia ruokaihmisiä. Tämä maailma kaipaa lisää ruokapuhetta! Kiitos, miten kivasti otitte idean vastaan ja kiitos kaikista haastateltavatoiveista. Tartuin niistä heti yhteen ja otin yhteyttä ihanan Chocochili-blogin Elina Innaseen.

Elinan Chocochili on yksi Suomen ensimmäisistä vegaaniruokablogeista, joka on perustettu jo vuonna 2008 (!). Elinan supersuosittuja ohjeita ovat muun muassa Butter Tofu, soijarouhelasagne, nyhtökaura-gnocchivuoka, kikherneomeletti ja tofu limonello. Itseäni ilahdutti keväällä kovasti myös skumppapannukakut. Kyllä, luit oikein, pannukakkutaikinaan voi JA kannattaa lisätä kuohuviiniä!

Elinan ohjeet ovat aina täysin vegaanisia, mutta niitä tehdäkseen ei tarvitse olla vegaani. Jos siis luulit, ettei lasagnea voi tehdä ilman lehmänmaitojuustoa tai suklaakeksejä ilman kananmunaa, Elinan vinkit näyttävät toisin. On mahtavaa oppia uutta ruokavaliosta riippumatta!

Elina on kirjoittanut peräti kuusi vegaaniruokakirjaa, joiden kantavana teemana on ollut tarjota helppoja ja herkullisia vegaanisia vaihtoehtoja elämän eri tilanteisiin, arkikiireistä joulupöytään. Tänä syksynä Elinalta ilmestyi Suvi Auvisen kanssa yhdessä tehty Lapsiperheen vegaanikeittokirja, joka sisältää reseptien lisäksi paljon tietoa lasten ravitsemuksesta. Tekijäjoukkoon kuuluu myös ravitsemusterapeutti.

Elina, mitä sinulla on aina pakastimessasi?

Herneitä, pitkiä vihreitä papuja, mangokuutioita ja erilaisia marjoja. Herneitä käytän keittoihin ja erilaisten tahnojen tekemiseen, pitkiä vihreitä papuja nuudeliruokiin, mangokuutioita smoothieihin ja marjoja puuron päälle.

Tärkeintä keittiössäsi. 

Pärjään aika vähällä ja olen Helsinkiin muutettuani sopeutunut ihan hyvin pieneen ja todella epäkäytännölliseen keittiöön. Kunhan on iso, hyvä keittiöveitsi ja hyvä paistinpannu, niin tulen toimeen! 

Mikä ruokaoivallus on auttanut arkeasi? 

Kasvisten paahtaminen etukäteen! Minulla on melkein aina jääkaapissa uunissa paahdettuja miniluumutomaatteja, bataattia, parsakaalia, ruusukaalia tai muuta sesongissa olevaa kasvista. Niistä saa sitten kiirepäivinä vaikka mitä hyvää aikaiseksi, kuten salaatteja, keittoja tai pyttipannua. 

Mitä syöt iltapalaksi?

Kamomillateetä ja hummuksella päällystettyä leipää. Tai hedelmiä, jos en ole kovin nälkäinen. Pyrin syömään hedelmiä sesongin mukaan. Viime aikoina olen syönyt omenoita ja viikunoita ja intoilen jo alkavasta persimonisesongista. Mutta tuore ananas ja passionhedelmä ovat ehkä silti kaikkien aikojen lemppareita.

Mihin tuttuun ruokaan tarvitset aina reseptin?

Melkein mihin tahansa leivontaan! Kokkaaminen on helppoa vain heittelemällä aineksia pannulle, mutta leivonnaisiin kaipaan aina mittoja. Teen melko usein juurisämpylöitä ja tarvitsen siihen mitat joka kerta. Samoin pullaan, en ikinä muista paljonko niitä jauhoja nyt pitikään laittaa. 

Hah, tunnistan tämän, itsehän joudun aina tarkistamaan reseptistä, kuinka paljon pannukakkuun tulikaan jauhoja. Joka. Ikinen. Kerta.

Inspiroivin ruokamaa?

Yksittäistä maata on vaikea nimetä, mutta yleisesti ottaen Lähi-idän ruokakulttuuri kiehtoo ja haluaisin oppia siitä lisää. 

Mitä ruokaasi et kuvaisi instaan?

Niitä epäesteettisiä jääkaapin koottuja teoksia. Jääkaappiin jää usein pyörimään yhdeltä aterialta pastaa, toiselta wokkia ja kolmannelta jotain uuniruokaa, ja nämä täyttää kyllä vatsan mutta eivät ole kovin kuvauksellista. 

Jatka lausetta: peruna on…

raaka-aine, jota pitäisi käyttää useammin! Rakastan perunaa, mutta syön sitä yleensä korkeintaan pari kertaa kuukaudessa. 

Mitä sinulla unohtuu jääkaapin perukoille?

Avatut kaurakermapurkit! Niitä on aina siellä jostain syystä homehtuneena, vaikka olevinaan pyrin aina käyttämään kaiken kerralla tai loput lähipäivinä johonkin muuhun ruokaan. 

Chocochili Elina Innanen 3

Kenen kanssa haluaisit illalliselle?

Näinä aikoina olisin onnellinen siitä, jos voisi kutsua kaikki rakkaat ihmiset kerralla kylään ja syömään yhdessä. 

****

Voi ymmärrän tuon viimeisen toiveen täysin, niin minäkin. Iso kiitos Elina haastattelusta! Seuraathan jo Elinaa Instagramissa? Uuden kirjan voit ostaa täältä. Elinan kuvan on ottanut Huy Nguyen, muut kuvat Elinan omia.

****

Kenen haastattelun haluaisit lukea seuraavaksi? Huikkaa alla!

Lue lisää ruokaoivalluksia

Paras tapa säilyttää leipä tuoreena seuraavaan päivään.

Uunissa paahtamisen ABC: näin saat kaikista kasviksista huippuhyviä.

Asiat, jotka säilyvät parhaiten pakastimessa. Chili mainittu!

HaastatteluIhmisetRuokaguru
3 kommentit 31 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Leivät vohveliraudalla: rapea pinta, sulaa juustoa tihkuva sisus. Tarvitseeko sanoa muuta?
Seuraava postaus
Tomaattikastike: pyhä kasviskolmikko, lempitomaatit, sauvasekoitin ja seitsemän muuta oivallusta + toiveresepti

Joko luit nämä?

Masterchefistä tuttu Petra V ja 10 kysymystä ruoasta:...

29.5.2022

Saku Tuominen ja 10 kysymystä ruoasta: mitä viittä...

2.3.2022

Sikke Sumari ja 10 kysymystä ruoasta: mistä raaka-aineesta...

5.12.2021

3 kommentit

Saara Atula ja 10 kysymystä ruoasta | Lue haastattelu! 30.9.2021 - 13:57

[…] Chocochilin Elina Innanen […]

Vastaa
Sikke Sumari | 10 kysymystä ja vastausta ruoasta | Lue! 5.12.2021 - 14:41

[…] Chocochilin Elina Innanen […]

Vastaa
Petra V | 10 kysymystä ja vastausta ruoasta | Lue! 29.5.2022 - 12:26

[…] Chocochilin Elina Innanen […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä