Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Keittiössä

Glögisuosikki kaupasta + glögin parhaat (ja helpot) makuparit

kirjoittanut Satu Koivisto 1.12.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 1.12.2019
Raikastamo glögi
3,9K

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Meillä on glögikattila hellalla käytännössä koko joulukuun. On ihanaa hörppiä iltaisin mukillinen kuumaa glögiä keittiön sohvalla, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Pienet naposteltavat mahtuvat hyvin ikkunalaudalle.

Siirtolapuutarhamökin hankkimisen jälkeen aloin keittää glögin aina omenamehuun, koska mies on tehnyt sitä mehuasemalla omenapuiden sadosta runsain mitoin – viime vuonnakin mehua tuli hulppeat 80 litraa. Paitsi että tänä vuonna omenoita tulikin surkeasti, eikä mehua saatu litraakaan. Kun sitten sain kyselyn, haluaisinko maistella Raikastamon keltaista luomuglögiä, ei tarvinnut miettiä kahdesti. Kyllä kiitos, todella mielelläni!

Raikastamon pillimehut ovat olleet meillä vuosia kovassa käytössä. Pakkaan sellaisen monesti lapsille mukaan koulu- ja päiväkotiretkille, ja niitä on kätevä hörppiä myös saunassa, jos en ole muistanut tehdä mehujäitä. Myös Raikastamon limsat ovat hyvin tuttuja. Vinkki aikuisille: Verigreippi ja Bitter Lemon toimivat kivasti myös cocktaileissa.

Raikastamon keltainen glögi on valmistettu luomutäysmehutiivisteistä: omenasta ja limestä. Se maistuu mukavan tutulta, mikä johtuu siitä, että se on maustettu samoilla joulumausteilla kuin oma glöginikin: inkiväärillä, neilikalla, kanelilla ja kardemummalla. Glögi on makeaa, mutta siihen ei ole lisätty sokeria vaan kaikki makeus on peräisin hedelmistä itsestään.

Raikastamon luomuglögi
Raikastamon luomuglögi on maustettu tutuilla joulumausteilla:
inkiväärillä, neilikalla, kardemummalla ja kanelilla.

Raikastamon tarina on sympaattinen. Yritys sai alkunsa kymmenen vuotta sitten, kun kuusi ystävää halusi ryhtyä omenatarhureiksi. Sitä ei tapahtunut, mutta sen sijaan he päätyivät ostamaan luomuomenoita ja vanhan omenapuristimen ja aloittivat mehujen tekemisen pieniin lasipulloihin. Sittemmin tuli pilli- ja tölkkimehut, limsat ja glögit, kaikki luomua. Arvostan ja tykkään.

Glögi + parhaat makuparit

Kun avasin glögikauden, kyselin teiltä Instagramin puolella, mitä mieluiten napostelette glögin kanssa. Se ei ollutkaan aivan helppo kysymys: moni vastasi vastakysymyksellä ja pyysi kertomaan, mitä glögin kanssa voisi syödä! Itse luotan (tässäkin asiassa) helppoihin tarjoiluihin, mutta tässä pari ideaa.

Pipari + sinihomejuusto + persimoni. Piparit ja sinihomejuusto ovat jo sellaisenaan ihana pari, mutta lisään mielelläni jotakin makeaa. Kypsä persimoni on kuin tuoretta hilloa ja kaiken muun hyvän lisäksi vielä tosi nättiä viipaloituna. Kokeile tätä samaa yhdistelmää myös hapanjuurileivän kanssa, sekin on hyvää!

Pipari + manchego + päärynä. Espanjalainen lampaanmaitojuusto sopii myös piparin päälle. Lisään vielä viipaleen päärynää tuomaan raikkautta ja makeutta.

Paahdetut pähkinät. Olen paahdettujen pähkinöiden suurkuluttaja. Suosikkini on cashewpähkinä, mutta muutkin ovat herkullisia. Pähkinät paahtuvat kätevimmin 175-asteisessa uunissa. Lorauta pähkinöiden joukkoon vähän öljyä ja mausta suolalla. Pähkinät ovat valmiita, kun ne ovat ruskettuneet kauniisti.

Joulutortut. Tietenkin! Luumuhillon sijaan olen keittänyt hilloa kuivatuista viikunoista, ja se on ollut taivaallisen hyvää. Ihastuin viime vuonna lumihiutalemuotoon. Se on tosi kaunis mutta helppo tehdä.

Punaiset viinirypäleet. Ne ovat toki sellaisenaankin herkullisia suupaloja, mutta kokeilepa mitä tapahtuu, kun ne paahtaa 200-asteisessa uunissa. Vajaa vartti, ja viinirypäleistä tulee entistä makeampia ja parempia.

Kokoa Raikastamon glögin seuraksi helppo glögibuffa: pipareita, sinihomejuustoa ja persimonia, paahdettuja pähkinöitä ja punaisia viinirypäleitä.

****

Joko sinä korkkasit glögikauden?

GlögiJouluKaupallinen yhteistyö
0 kommentti 10 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Päärynä-suklaakakku: toiveleivonnainen, joka hurmaa myös ulkonäöllään
Seuraava postaus
Piparileipojaiset lasten kavereille: 7 vinkkiä joilla onnistut

Joko luit nämä?

Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole...

1.4.2025

Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja...

12.12.2024

Veitsen huolto: muista nämä simppelit kikat ja veitsesi...

20.10.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä