Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Ihmiset

Hanna Gullichsen ja 10 kysymystä ruoasta: mitä kaksoset tekevät keittiössä, mihin ravintolaan menet treffeille ja mikä on keittiössä tärkeintä? Uusi sarja alkaa!

kirjoittanut Satu Koivisto 16.9.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 16.9.2020
Hanna Gullichsen
7,3K

Täällä ollaan uuden äärellä! Tätä ette ole osanneet toivoa, mutta itse olen aivan täpinöissäni. Rakastan lukea inspiroivien ruokaihmisten haastatteluita, jutella loputtomasti ruoasta ja minusta on kiva saada uusia oivalluksia, joten aloitan juttusarjan. Jatkossa täällä blogissa nähdään ruokaa rakastavien ihmisten haastatteluita.

Sarjan avaa ihanista ihanin, suuresti ihailemani Hanna Gullichsen. Hanna on kokki, kirjailija, kolmen lapsen äiti, koronakevään livekokkaussarjan Sunnuntaiserviisin keksijä ja suurin syy siihen, että olen julkaissut kaksi kirjaa. Juuri Hanna uskoi ideaani ja ohjasi minut Otavan tykö, ja tämän tapahtumaketjun seurauksena julkaisin ensimmäisen kirjani vuonna 2014. Toisessa kirjassa Hannan rooli oli vieläkin suurempi: hän kustansi sen. Kiitos Hanna näiden unelmien mahdollistamisesta!

Hannan vinkkien mukana keittiöömme on tullut lukuisia pysyviä asoita. Kerää kuorimajätteet kulhoon, ei altaan pohjalle. Jälkiä siivotaan koko ajan. Uppopaistetut kaprikset ovat neroutta. Pastan saa siististi lautasille atuloilla. On ok leikata lohi saksilla. Alkukesästä bongasin Sunnuntaiserviisistä pihvinpaisto-ohjeet, ja niinpä meilläkin grillattiin entrecôtea juhannuksena ensimmäistä kertaa koskaan (oli muuten hy-vää).

Hannan uusi kirja Kokin kotiruokaa ilmestyy tällä viikolla. Kirjaan on kerätty Hannan mutkattomia reseptejä, joita perhe pyörittää arjessa, ja se on ihana!

Miten Hanna keksit, mitä tänä iltana syödään?

Usein me tehdään alustava suunnitelma viikon varrelle kolmen illallisen verran. Keitto ja leipomosta haettu leipä on yhden illan valinta. Lasten lempiruoka yhdelle illalle. Yhden illan verran on vähän juhlavampaa, lihaa tai kalaa, paistettuja perunoita ja joku ihana kastike, kylkeen mun lempisalaatti. Muiden iltojen suhteen saa fiilistellä. Eli käydä hallissa tai ravintolassa, tilata pizzaa tai kaivaa pakastimesta dumplingseja. Meillä toimii se, että käymme usein kaupassa. Yritimme sitä kerran viikossa kauppaan -systeemiä ja meillä tuli siitä hävikkiä ja sitä myötä tosi huono fiilis. Ollaan sen verran hetkessä eläjiä, että emme osaa suunnitella liikoja.

Mikä ruokaoivallus on auttanut arkeasi?

Satu Koivisto jonka ruokafilosofia ja ketjuttaminen on auttanut meidänkin perheen ruokasuunnittelua. Jos saisin johonkin pöytään itseni säännöllisesti kutsua, olisi se Koivistojen brunssipöytä. Ihmeellisen ihana!

En kestä, voi kiitos! Sovitaan brunssipäivä <3

Jos pitäisi valita vain yksi hedelmä.

En ole hedelmien ylin ystävä, syön mieluummin marjoja ja vihanneksia. Hapan puhuttelee joten kokkina nappaan kuitenkin sitruunan, jotta keittiössä pysyy balanssi.

Mitä sinulla on aina pakastimessa?

Pakasteherneitä, riistaa, jääpaloja, lihalientä ja puolukoita. Puolukat seilaavat siellä laatikon pohjalla, tiedäthän.

Mitä teet lasten kanssa keittiössä?

Neljävuotiaiden kaksosten kanssa on tuplasti hauskempaa myös keittiössä. Annan heidän rikkoa munia pannulle, leikata kurkkua ja maustaa ruokaa. Oliiviöljyn lorottelu, suolan ripottelu ja pippurimyllyn veivaaminen sopii pienillekin tassuille. Taikinan veivaaminen KitchenAidilla koukuttaa heitä enemmän kuin Ryhmä Hau. Opetan myös siivoamaan keittiön, koska haluan kolmen poikani osaavan siivota jälkensä jo pienestä pitäen. Tästäkin saa hauskan jutun antamalla kullekin omat biokuituliinat ja suihkepullon. Vinkki kaikille: keittiössä ei kannata olla mattoa.

Ravintola jonne menet treffeille.

Kuurna, BasBas tai Grön.

Viini vai olut?

Viini, punainen. Gamay juuri nyt.

Tärkeintä keittiössäsi.

Tyhjä tila tasoilla. Keittiömme on kompakti ja mitään turhaa ei laatikoista löydy, kokkaaminen on mulle usein pieni meditaatio ja nautin tyhjästä tilasta, se ruokkii luovuutta.

Mitä ruokaasi et kuvaisi instaan?

Pikainen ”lounas” jonka toisinaan nautin (tonnikalaa öljyssä suoraan purkista Sriracha-töräyksellä) ei ehkä inspiroi ketään. Sen olen jättänyt kuvaamatta, nyt kun mietin niin kaunis kuvahan siitä tulisi.

Mitä syöt iltapalaksi?

Hapankorppuja voilla ja kermajuustolla. Jos jääkaapissa on leppäsavustettua kinkkua niin unohdan kaikki pöytätavat ja syön sitä suoraan paketista ja lusikoin viipaleiden päälle Dijon-sinappia.

****

Kiitos Hanna haastattelusta! Ja jos et vielä seuraa Hannaa Instagramissa, tee se välittömästi. Hannan uuden kirjan voit ostaa esimerkiksi täältä. Kuvat Hannan kotialbumista.

****

Kenen haastattelun haluaisit lukea seuraavaksi? Kommentoi alle!

Lue lisää ruokaoivalluksia

Kaikki mitä voit keittiössä leikata saksilla, kannattaa leikata saksilla.

Chili ja muut asiat, jotka säilyvät parhaiten pakastimessa.

Katso vinkki, miten saat syödä tuoretta leipää myös huomenna!

HaastatteluIhmisetRuokaguru
15 kommentit 10 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Viidakkokurkku: mikä ihme se on ja miltä se maistuu
Seuraava postaus
Gnocchivuoka: syksyn hitti, jonka lykkäät uuniin parissa minuutissa

Joko luit nämä?

Masterchefistä tuttu Petra V ja 10 kysymystä ruoasta:...

29.5.2022

Saku Tuominen ja 10 kysymystä ruoasta: mitä viittä...

2.3.2022

Sikke Sumari ja 10 kysymystä ruoasta: mistä raaka-aineesta...

5.12.2021

15 kommentit

Roosa 16.9.2020 - 15:24

Satu Silvo!

Vastaa
r. 16.9.2020 - 16:55

ruotsalainen Sally Voltaire (Áhlensin ‘Sally & systrar’)

Vastaa
Ansku 16.9.2020 - 18:39

Elina Innanen / Chocochili

Vastaa
elli 16.9.2020 - 19:22

Saku Tuominen

Vastaa
Viiru 17.9.2020 - 10:53

Ehkäpä voit Satu jossain vaiheessa myös antaa jonkun haastatella itseäsi :)? Vaikka sitten kun muiden haastatteluja on tullut riittävä määrä täyteen (esim. 10).

Vastaa
Jii 19.9.2020 - 14:57

Ihana idea postaussarjaksi, itsekin rakastan lukea ihmisten ruokatarinoita! Mielelläni lukisin Kia Arpian, Lyhyenä hetkenä -blogin Pian ja Pipsa Hurmerinnan keittiökuulumisia.

Vastaa
Jenni 19.9.2020 - 21:45

Satu Silvolle ääni myös täältä!

Vastaa
Jeli Seppälä 19.9.2020 - 21:51

@lieminen , instagram jutut ovat inspiroivia ja muutenkin tyyppi vaikuttaa olevan hyvien puolella!

Vastaa
Anu 20.9.2020 - 21:35

Elina Innanen

Vastaa
Kirsi Laitinen 20.9.2020 - 21:38

Meri-Tuuli Väntsi ja Helena Puolanka!

Vastaa
Kirsi Laitinen 20.9.2020 - 21:40

… siis Puolakka

Vastaa
Saara Atula ja 10 kysymystä ruoasta | Lue haastattelu! 30.9.2021 - 13:56

[…] Hanna Gullichsen […]

Vastaa
Sikke Sumari | 10 kysymystä ja vastausta ruoasta | Lue! 5.12.2021 - 14:40

[…] Hanna Gullichsen […]

Vastaa
Saku Tuominen ja 10 kysymystä ja vastauksesta ruoasta | Lue haastattelu! 2.3.2022 - 18:02

[…] Hanna Gullichsen […]

Vastaa
Petra V | 10 kysymystä ja vastausta ruoasta | Lue! 29.5.2022 - 12:25

[…] Hanna Gullichsen […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä