Täällä ollaan uuden äärellä! Tätä ette ole osanneet toivoa, mutta itse olen aivan täpinöissäni. Rakastan lukea inspiroivien ruokaihmisten haastatteluita, jutella loputtomasti ruoasta ja minusta on kiva saada uusia oivalluksia, joten aloitan juttusarjan. Jatkossa täällä blogissa nähdään ruokaa rakastavien ihmisten haastatteluita.
Sarjan avaa ihanista ihanin, suuresti ihailemani Hanna Gullichsen. Hanna on kokki, kirjailija, kolmen lapsen äiti, koronakevään livekokkaussarjan Sunnuntaiserviisin keksijä ja suurin syy siihen, että olen julkaissut kaksi kirjaa. Juuri Hanna uskoi ideaani ja ohjasi minut Otavan tykö, ja tämän tapahtumaketjun seurauksena julkaisin ensimmäisen kirjani vuonna 2014. Toisessa kirjassa Hannan rooli oli vieläkin suurempi: hän kustansi sen. Kiitos Hanna näiden unelmien mahdollistamisesta!
Hannan vinkkien mukana keittiöömme on tullut lukuisia pysyviä asoita. Kerää kuorimajätteet kulhoon, ei altaan pohjalle. Jälkiä siivotaan koko ajan. Uppopaistetut kaprikset ovat neroutta. Pastan saa siististi lautasille atuloilla. On ok leikata lohi saksilla. Alkukesästä bongasin Sunnuntaiserviisistä pihvinpaisto-ohjeet, ja niinpä meilläkin grillattiin entrecôtea juhannuksena ensimmäistä kertaa koskaan (oli muuten hy-vää).
Hannan uusi kirja Kokin kotiruokaa ilmestyy tällä viikolla. Kirjaan on kerätty Hannan mutkattomia reseptejä, joita perhe pyörittää arjessa, ja se on ihana!
Miten Hanna keksit, mitä tänä iltana syödään?
Usein me tehdään alustava suunnitelma viikon varrelle kolmen illallisen verran. Keitto ja leipomosta haettu leipä on yhden illan valinta. Lasten lempiruoka yhdelle illalle. Yhden illan verran on vähän juhlavampaa, lihaa tai kalaa, paistettuja perunoita ja joku ihana kastike, kylkeen mun lempisalaatti. Muiden iltojen suhteen saa fiilistellä. Eli käydä hallissa tai ravintolassa, tilata pizzaa tai kaivaa pakastimesta dumplingseja. Meillä toimii se, että käymme usein kaupassa. Yritimme sitä kerran viikossa kauppaan -systeemiä ja meillä tuli siitä hävikkiä ja sitä myötä tosi huono fiilis. Ollaan sen verran hetkessä eläjiä, että emme osaa suunnitella liikoja.
Mikä ruokaoivallus on auttanut arkeasi?
Satu Koivisto jonka ruokafilosofia ja ketjuttaminen on auttanut meidänkin perheen ruokasuunnittelua. Jos saisin johonkin pöytään itseni säännöllisesti kutsua, olisi se Koivistojen brunssipöytä. Ihmeellisen ihana!
En kestä, voi kiitos! Sovitaan brunssipäivä <3
Jos pitäisi valita vain yksi hedelmä.
En ole hedelmien ylin ystävä, syön mieluummin marjoja ja vihanneksia. Hapan puhuttelee joten kokkina nappaan kuitenkin sitruunan, jotta keittiössä pysyy balanssi.
Mitä sinulla on aina pakastimessa?
Pakasteherneitä, riistaa, jääpaloja, lihalientä ja puolukoita. Puolukat seilaavat siellä laatikon pohjalla, tiedäthän.
Mitä teet lasten kanssa keittiössä?
Neljävuotiaiden kaksosten kanssa on tuplasti hauskempaa myös keittiössä. Annan heidän rikkoa munia pannulle, leikata kurkkua ja maustaa ruokaa. Oliiviöljyn lorottelu, suolan ripottelu ja pippurimyllyn veivaaminen sopii pienillekin tassuille. Taikinan veivaaminen KitchenAidilla koukuttaa heitä enemmän kuin Ryhmä Hau. Opetan myös siivoamaan keittiön, koska haluan kolmen poikani osaavan siivota jälkensä jo pienestä pitäen. Tästäkin saa hauskan jutun antamalla kullekin omat biokuituliinat ja suihkepullon. Vinkki kaikille: keittiössä ei kannata olla mattoa.
Ravintola jonne menet treffeille.
Kuurna, BasBas tai Grön.
Viini vai olut?
Viini, punainen. Gamay juuri nyt.
Tärkeintä keittiössäsi.
Tyhjä tila tasoilla. Keittiömme on kompakti ja mitään turhaa ei laatikoista löydy, kokkaaminen on mulle usein pieni meditaatio ja nautin tyhjästä tilasta, se ruokkii luovuutta.
Mitä ruokaasi et kuvaisi instaan?
Pikainen ”lounas” jonka toisinaan nautin (tonnikalaa öljyssä suoraan purkista Sriracha-töräyksellä) ei ehkä inspiroi ketään. Sen olen jättänyt kuvaamatta, nyt kun mietin niin kaunis kuvahan siitä tulisi.
Mitä syöt iltapalaksi?
Hapankorppuja voilla ja kermajuustolla. Jos jääkaapissa on leppäsavustettua kinkkua niin unohdan kaikki pöytätavat ja syön sitä suoraan paketista ja lusikoin viipaleiden päälle Dijon-sinappia.
****
Kiitos Hanna haastattelusta! Ja jos et vielä seuraa Hannaa Instagramissa, tee se välittömästi. Hannan uuden kirjan voit ostaa esimerkiksi täältä. Kuvat Hannan kotialbumista.
****
Kenen haastattelun haluaisit lukea seuraavaksi? Kommentoi alle!
Lue lisää ruokaoivalluksia
Kaikki mitä voit keittiössä leikata saksilla, kannattaa leikata saksilla.
Chili ja muut asiat, jotka säilyvät parhaiten pakastimessa.
Katso vinkki, miten saat syödä tuoretta leipää myös huomenna!
15 kommentit
Satu Silvo!
ruotsalainen Sally Voltaire (Áhlensin ‘Sally & systrar’)
Elina Innanen / Chocochili
Saku Tuominen
Ehkäpä voit Satu jossain vaiheessa myös antaa jonkun haastatella itseäsi :)? Vaikka sitten kun muiden haastatteluja on tullut riittävä määrä täyteen (esim. 10).
Ihana idea postaussarjaksi, itsekin rakastan lukea ihmisten ruokatarinoita! Mielelläni lukisin Kia Arpian, Lyhyenä hetkenä -blogin Pian ja Pipsa Hurmerinnan keittiökuulumisia.
Satu Silvolle ääni myös täältä!
@lieminen , instagram jutut ovat inspiroivia ja muutenkin tyyppi vaikuttaa olevan hyvien puolella!
Elina Innanen
Meri-Tuuli Väntsi ja Helena Puolanka!
… siis Puolakka
[…] Hanna Gullichsen […]
[…] Hanna Gullichsen […]
[…] Hanna Gullichsen […]
[…] Hanna Gullichsen […]