Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Keittiössä

Hävikkikori: paras tapa päästä eroon kuivakaapin pussinpohjista

kirjoittanut Satu Koivisto 17.11.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 17.11.2019
Hävikkikori
4,8K

Sain alkusyksyn hävikkipostaukseeni lukija-Jenniltä vinkin, joka on osoittautunut korvaamattomaksi. Jenni kertoi käyvänsä kuiva-ainekaappinsa läpi säännöllisesti ja nostavansa sieltä pöydälle asetettuun laatikkoon esille ruoka-aineita, jotka pitäisi käyttää seuraavaksi. Nerokas vinkki, jota en ollut tullut itse ajatelleeksi ollankaan. Otin vinkin heti käyttöön, perustin keittiöömme samanlaisen ratkaisun ja annoin sille nimen hävikkikori.

Kuiva-ainekaapin läpikäyminen on ollut aiemmin puuskittaista. Tietenkin hyödynnän kaapin sisältöä koko ajan, kokkaanhan usein yhdistelemällä sitä mitä kotona sattuu olemaan, mutta aina muutaman kerran vuodessa päätän terhakoitua ja tehdä järjestelmällisemmän inventaarion. Hetki menee hyvin, ja sitten homma jää.

Mutta nyt kaikki on toisin. Uuden hävikkikorin ansiosta puuskittaisesta asiasta on tullut rutiini, ja olen päässyt eroon jo vaikka kuinka monesta unohdetusta kuiva-aineesta.

Jos siis sinunkin kuiva-ainekaapissasi lymyää kaiken tarpeellisen lomassa jotain unohtumisvaarassa olevaa, ratkaisu on hävikkikori.

Näin perustat hävikkikorin

  1. Kaiva kaapista esille jokin nätti kori. Jos sinulla ei ole sellaista, hanki sellainen. Aseta kori näkyvälle paikalle keittiön työtasolle.
  2. Etsi kuivakaapista kolme epämääräistä pussia, joiden käyttämistä olet vältellyt syystä tai toisesta: vajaa pussillinen sydänkuviopastaa, viime talven blineistä jääneet tattarijauhot, mustat linssit, paketin pohjalle jääneet pari lasagnelevyä… Jos käytät tuotteiden säilyttämiseen lasi- tai muovipurkkeja, ”pussinpohja” saattaa lymytä sellaisessakin. Aseta pussukat koriin työtasolle näkyville.
  3. Pidä nyssyköitä korissa niin kauan, että ne tulevat käytettyä tavalla tai toisella. Älä missään nimessä palauta niitä takaisin kaappiin, vaikka mieli tekisi. Jatkuvasti silmissä, jatkuvasti mielessä.
  4. Kun teet ruokaa, tarkista hävikkikori ja lisää ruokaan jotakin reseptin ulkopuolelta.
  5. Kun kori on tyhjä, tee voitontanssi ja iloitse hetki Suuresta Saavutuksestasi: sain kaiken kummallisen käytettyä!
  6. Käy kaappi heti uudelleen läpi ja nosta uudet kolme nyssykkää koriin.
  7. Toista.
  8. Käy itsesi kanssa keskustelu. Voit hyvin myöntää, ettet ole talkkunaihmisiä tai rakastakaan vihreitä linssejä, jolloin sinun ei ehkä kannata ostaa niitä enää jatkossa kaappiin oleskelemaan.

****

Perusta sinäkin hävikkikori, nappaa siitä kuva ja postaa se Instagramiin hashtagilla #hävikkikori. Oletko mukana?

Ja mistä kuiva-ainekaapissa pyörivistä raaka-aineista sinä haluaisit päästä eroon? Ideoidaan yhdessä, mitä niistä voisi tehdä!

TekniikkaVinkit
1 kommentti 17 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Päärynäpiirakka: #somenapiirakan serkku, eli lisää käyttöä mantelijauholle
Seuraava postaus
Voipavut: luvassa keittiömeditaatiota plus yllättävä palkkio, kun keität ne itse

Joko luit nämä?

Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole...

1.4.2025

Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja...

12.12.2024

Veitsen huolto: muista nämä simppelit kikat ja veitsesi...

20.10.2024

1 kommentti

Hävikkivinkki x 34 | Te kysyitte, ruokatoimittaja vastaa! 16.9.2021 - 11:59

[…] Hävikkikori on kätevä tapa pitää huolta siitä, että kuiva-ainekaapin tavarat päätyvät käyttöön. Ideana on nostaa kuiva-ainekaapista työtasolla sijaitsevaan hävikkikoriin säännöllisesti muutama tavara. Niitä ei saa palauttaa takaisin kaappiin vaan käyttää pois. Aina silmissä, aina mielessä. […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä