Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Paahdettu valkosuklaa: helppo täytekakkujen koriste ja jälkiruokien rapea viimeinen silaus. Katso selkeät ohjeet!

kirjoittanut Satu Koivisto 25.11.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 25.11.2021
Paahdettu valkosuklaa
12,8K

Paahdettu valkosuklaa herätti niin paljon kysymyksiä Instagramin stoorien puolella, joten avaan nyt täällä, mistä on kyse.

Olen harjoittelussa ravintola Perhon keittiössä, ja siellä on aina laatikollinen paahdettua valkosuklaata hyllyllä valmiina odottamassa. Paahdettua valkosuklaata käytetään moneen: esimerkiksi kakkujen koristeeksi ja jälkkäreiden päälle tuomaan pientä rapeutta.

Olin toki syönyt paahdettua valkosuklaata aiemminkin mutten ollut tehnyt sitä koskaan itse. Harjoittelussa pääsin tekemään, ja se oli aivan helppo homma. Ja miten kätevä ja monikäyttöinen raaka-aine, sellainen viimeinen silaus.

Näin paahdettu valkosuklaa valmistuu.

200 g valkosuklaata

Paahdettu valkosuklaa valmistuu todella helposti. Tarvitset valkosuklaata ja uunin, et muuta. Koska rouhe säilyy hyvin, paahdan kerrallaan 200 grammaa eli pellillisen.

Rouhi suklaalevyt pienemmiksi paloiksi, niiden ei tarvitse olla tasakokoisia. Se onnistuu näppärästi isolla veitsellä leikkuulaudan päällä. Jos valkosuklaasi on pakattu muoviin, voit hienontamisen sijaan mäiskiä sitä tiskipöytään ja kaataa palat suoraan pellille leivinpaperin päälle. Levitä suklaapalat uunipellille yhteen kerrokseen.

Sitten vain paahtamaan. Hyvät asteet ovat 150 astetta. Kovin kauaksi uunista ei kannata lähteä, jotta suklaa ei kärähdä.

Kuinka kauan valkosuklaata paahdetaan?

Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

Jos paahdat valkosuklaata vähemmän aikaa, niin, että se on pinnaltaan vielä selkeästi vaalea, sen rakenne on keksimäisempi ja murustuvampi. Vaalea väri on kontrastin vuoksi nätimpi tummien suklaakakkujen päällä. Kuvan valkosuklaa paahtui 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia (muista että uunien tehoissa on eroa, joten vain tarkkailemalla ahkerasti pääset haluamaasi lopputulokseen).

Jos taas paahdat valkosuklaata hiukan pidempään, niin että sen väri on selkeästi tummempi, saat aikaan paahtuneemman, rapeamman ja kinuskimaisemman lopputuloksen. Maussa on jopa lakritsimaisia vivahteita. Kuvan valkosuklaa paahtui tasan 15 minuuttia (muista taas, että uunissa on eroja ja ole tarkkana, ettei suklaa pääse kärähtämään).

43-vuotiaasta, 9-vuotiaasta ja ja 5-vuotiaasta koostuva kotiraatimme oli yksimielinen: heitä makumaailman puolesta puhutteli enemmän pidempään paahdettu versio. Päätä itse tarpeen mukaan!

Jäähdytys kaikessa rauhassa

Kun valkosuklaa on paahtunut haluamasi väriseksi, ota pelti uunista ja vedä suklaamassa leivinpapereineen heti kuumalta pelliltä työtasolle jäähtymään. Jos jätät suklaan kuumalle pellille, se voi palaa. Ravintolassa jäähdytys tehdään jäähdytyskaapissa.

Sitten rouheeksi

Kun suklaa on jäähtynyt kunnolla, se rouhitaan. Vaaleammaksi paahtuneen valkosuklaan rouhiminen onnistuu ihan käsissä murustellen. Tummemman laitoin pakastepussiin ja nuijin puisella perunansurvimella rouheeksi. Ravintolassa rouhiminen tehdään monitoimikoneella, mutta minulla sellaista ei ole (ja vaikka olisikin, tuskin edes viitsisin ottaa esille tällaisen pikkuhomman takia).

Mihin sitä käytetään?

Mihin paahdettua valkosuklaata sitten käytetään? Mihin tahansa koristeluun. Ripottelemalla sitä täyte- tai juustokakun päälle saat rennonkauniin koristepohjan, johon sitten asetella marjoja tai hedelmäsiivuja. Se tuo myös kivaa rapeutta marja- tai vaikka omenapiirakan päälle tarjoiluvaiheessa. Se on ihanaa myös ihan jätskin päällä. Sitä voi lisätä myös täyte- ja juustokakkujen täytteisiin. Sattumat ovat ihania myös suklaamoussen seassa.

Ja koska paahdettu valkosuklaa säilyy hyvin, sitä voi hyvin pitää kotoa pidempiäkin aikoja. Ravintolassa kierto on niin nopeaa, että sitä säilytetään kannettomassa muovilaatikossa, kotona pidän kannellisessa purkissa. Tämähän voisi olla ihana ruokalahjaidea jouluna.

****

Onko paahdettu valkosuklaa sinulle tuttu juttu? Ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Paahdettu valkosuklaa

Paahdettu valkosuklaa

Printtaa
Annoksia: Pellillinen Valmistelut: 5 minuuttia Odotus: 10 minuuttia 10 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 5.0/5
( 3 äänesti )

Ainekset

  • 200 g valkosuklaata

Tee näin

  1. Paloittele valkosuklaa. Jos se on muovipaketissa, voit hakata sitä pöytää vasten. Palojen ei tarvitse olla tasakokoisia.
  2. Levitä paloiteltu valkosuklaa uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Paahda valkosuklaata 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia, jos haluat sen jäävän vaaleaksi ja keksimäiseksi ja 15 minuuttia, jos haluat siitä kinuskimaisempaa. Paistoajat ovat viitteellisiä, tarkkaile omaa uuniasi.
  4. Anna valkosuklaan jäähtyä leivinpaperin päällä poissa pelliltä kaikessa rauhassa, vähintään pari tuntia.
  5. Rouhi paahdettu valkosuklaa sormin, isolla veitsellä leikkuulaudan päällä, muovipussissa nuijimalla tai monitoimikoneessa. On hauskaa, jos rouhepalat ovat erikokoisia.

Leivo näitä juuri nyt

Omenapiirakka on blogin suosituin resepti.

Ihana suklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta.

Nämä perunarieskat saavat toivomaan, että jääkaapissa olisi aina perunamuusia.

KakutLeivontaTekniikka
0 kommentti 7 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Ruusukaalit uunissa: napakat pallerot rapean murun kanssa. Ihana alkuruoka tai lisäke!
Seuraava postaus
Linssipata: kätevä jippo, jolla saat vegepadasta täydellisen täyteläistä. Ruoka jonka valmistelet huomiseksi jo tänään muun kokkauksen lomassa!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä