Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Veriappelsiinihillo: näin jatkat kautta ovelasti kesään asti

kirjoittanut Satu Koivisto 22.1.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 22.1.2020
Veriappelsiinihillo
6,9K

Oletko sinäkin veriappelsiineihin niin koukussa, että kauden loppuminen jo hirvittää, vaikka onhan siihen onneksi vielä vaikka kuinka kauan aikaa? Ratkaisu on tietenkin veriappelsiinihillo!

Olen hilloihmisiä. Kesällä keitän vähintään mansikkahilloa, syksyllä omenahilloa. Nyt alkuvuodesta hellallamme porisee veriappelsiinihillo, rakastanhan veriappelsiineja kovin kovin paljon. Kannustan tietenkin kaikkia syömään veriappelsiineja tuoreena ja sellaisenaan joka päivä ylettömän paljon koko alkuvuoden ajan, mutta jotta kausi jatkuisi kauden jälkeenkin, hillo on loistava keino.

Veriappelsiinihilloni ei ole marmeladia, vaikka hillosokerin ansiosta se pysyykin mainiosti leivän päällä. Sitä voi kuitenkin hyvin syödä jogurtin kanssa tai levittää täytekakun sisään. Joskus syön sitä lusikalla suoraan purkista. Kerran jäin kiinni. ”Äiti, mitä sinä teet”, huudahti esikoinen. ”Laitoit hilloa isolla lusikalla suuhun! Onko sinusta tullut isi?”

Veriappelsiinihilloa varten tarvitaan kilo veriappelsiineja. Laitan hilloon kahden appelsiinin raastetut kuoret, minkä vuoksi ostan appelsiinit mieluiten luomuna. Pesen appelsiinit huolellisesti ja raastan sitten kuoren Microplanellani hienoksi raasteeksi kuoren valkoista osaa parhaani mukaan vältellen.

Sitten kuorin veriappelsiinit ihan tavallisesti käsin ja paloittelen lohkot kattilaan, kattilan päällä ja keittiösaksilla tietenkin, ettei pisaraakaan kallisarvoista mehua menisi hukkaan. Mausteeksi lisään ihan pikkuisen raastettua inkivääriä. Veriappelsiinien siemenet yritän poimia pois, kun sellaisia huomaan.

Lisään kattilaan tilkan vettä ja sitten vain kuumennan veriappelsiinipaloja niin, että ne alkavat hajota. Tuoksu on ihana. Lisään hillosokerin koko ajan sekoittaen, ja sitten keitän hilloa puolisen tuntia, kunnes se ei ole enää aivan juoksevaa. Jos haluat löysempää, keitä vähemmän. Jos taas haluat marmeladimaista, keitä enemmän.

Hillon kiehuessa keitän pestyt hillopurkit ja niiden kannet valmiiksi isoimmassa kattilassani. Kun hillo on valmista, poimin purkit atuloilla suoraan kiehuvan kuumasta vedestä keittiöpyyhkeen päälle ja kaadan hillon purkkeihin. Pidin hillosuppiloa aiemmin täytenä turhakkeena, mutta näissä puuhissa se on osoittautunut mainioksi kapineeksi vähentäen sotkottamisen todennäköisyyttä.

Kun hillo on purkeissa, suljen kannet ja jätän purkit huoneenlämpöön jäähtymään. Niillä pärjää mansikka-aikaan asti, jos hiukan säännöstelee.

****

Mistä hilloista sinä tykkäät? Kerro alla! Ja tässä resepti, ole hyvä.

Niin ja jos hilloamishommat kiinnostavat, lue täältä seikkaperäisemmät vinkit!

Kuva: Tommi Koivisto/Gastronaatti II

Veriappelsiinihillo

Veriappelsiinihillo

Printtaa
Annoksia: n. 8 dl Valmistelut: 1 tunti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 5.0/5
( 1 äänesti )

Ainekset

  • 1 kg veriappelsiineja (6–8 kpl)
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
  • 1/2 dl vettä
  • 5 dl hillosokeria

Tee näin

  1. Pese kaksi veriappelsiinia huolellisesti juuresharjalla juoksevan veden alla. Kuivaa ja raasta niiden kuoret. Raasta inkivääri.
  2. Kuori veriappelsiinit ja poista valkoiset kalvot parhaasi mukaan.
  3. Paloittele appelsiinit saksilla kattilan päällä, jotta saat kaiken mehun talteen. Napsi pois siemenet. Lisää kuoriraaste, inkivääri ja vesi.
  4. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes veriappelsiinit alkavat hajota hiukan. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  5. Keitä hilloa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30–45 minuuttia riippuen siitä, kuinka jämäkän hillon haluat. Muista, että hillo jämäköityy viileänä. Purkita kuumana kuumiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Lisää veriappelsiinireseptejä

Vieraita tulossa? Veriappelsiini gin tonic on alkuvuoden kotidrinkkien ykkönen.

Veriappelsiinikakku valmistuu kätevästi litran leipävuoassa ja on ihanan mehevä.

Veriappelsiineista valmistuu myös taivaallisen herkullinen risotto.

HillotVeriappelsiini
4 kommentit 12 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Pähkinävoi: resepti + vinkit, joilla onnistut kotona
Seuraava postaus
Kaalilaatikko: kolme tuntia uunissa, leivänmurut ja kahdeksan muuta vinkkiä, miten saat parasta

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

4 kommentit

Anu 25.1.2020 - 19:10

Tämä kuulostaa herkulliselta!

..ja ihan aiheeseen liittymätön kysymys myös.. Äitini yrittää tehdä ohjeellasi leipäjuurta ja kyseli, kuuluuko juuren olla melko ”tönkköä”, kun juuret yleensä tuppaavat olemaan aika liruja?

Vastaa
Satu Koivisto 4.2.2020 - 22:43

Moikka! Apua, viestisi oli mennyt ohi, mutta itse tykkään pitää juuret aika tönkköinä, olen kuullut että ne säilyisivät paremmin. Toivottavasti juuri onnistui 🙂

Vastaa
Stacy 26.2.2021 - 14:03

Terve! Olen elintarvikealan opiskelija. Olen innoissani tämän reseptin tekeminen! Kiitos

Vastaa
Satu Koivisto 28.2.2021 - 12:22

Kiva kuulla, toivottavasti tykkäät!

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä