Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Banaaniletut: nyt käyttöä sille kuivakaapin tattarijauholle

kirjoittanut Satu Koivisto 2.4.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 2.4.2020
Banaaniletut
10,3K

Banaaniletut tulivat mieleeni, kun hedelmäkorissa oli eräänä päivänä kaksi täysin mustunutta banaania ja lapsille teki mieli tehdä äkkiä jotakin erityisempää aamupalaa. Letut maistuvat kaikille, ja banaaniletut ovat jopa suorastaan terveellisiä! Toinen vaihtoehto mustille banaaneille olisi toki ollut banaanikakku, mutta leivonnaisista ei varsinaisesti ole tässä huushollissa ollut pulaa viime aikoina.

Banaaniletut ovat siitä ihmeellisiä, että niihin ei periaatteessa tarvita muuta kuin banaania, kananmunia ja leivinjauhetta. Ensin banaanit muussataan haarukalla (voi toki hurauttaa myös sauvasekoittimella), sitten lisätään kananmunat ja leivinjauhe ja paistamaan pääsee saman tien. Nämä kolmen raaka-aineen ihmeletut ovat kuitenkin minusta rakenteeltaan turhan munakasmaisia, mutta kun taikinaan lisää hiukan jauhoa, letut muuttuvat ihan toiseksi.

Kun letunpaistopuuhissani katselin kuivakaappiamme, silmäni osuivat joululta jääneeseen tattarijauhopakettiin. Syömme aina aattona hapanjuureen tehtyjä blinejä, ja yleensä paistan niitä vielä kerran tai pari myöhemminkin. Tänä vuonna on kuitenkin ollut kaikenlaista, ja tattariblinit jäivät paistamatta. Perunahaasteen hengessä blinitäytteitä syötiin sentään muutaman kerran perunalettujen päällä.

Tattari on täydellistä blineissä, mutta muuten sen maku on aika voimakas ja herättää perheessä vastusteluita, vaikka itse siitä tykkäisinkin. Lisään sitä ihan pieniä määriä hapanjuurileipätaikinoihin, mutta paketti kestää silti iäisyyden. Nyt kuitenkin päätin ottaa riskin ja lisäsin tattaria lettutaikinaan, ei kai nyt kukaan lettuja jättäisi syömättä. Yllättäen tattari sopi sinne oikein hyvin. Se toi taikinaan kivaa rakennetta, eikä kukaan lainkaan paheksunut sitä, ainakaan sitten, kun sipaisin valmiiden lettujen päälle lusikallisen omenahilloa.

Jos siis sinullakin pyörii kuivakaapissa tattarijauhopaketti, kokeile ihmeessä sujauttaa sitä tähänkin lettutaikinaan. Tattarissa on sekin hyvä puoli, että se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Jos tattari hirvittää, kokeile kaurajauhoa tai vaikka perunajauhoa. Varmasti myös ruis passaisi, jos gluteeni sopii.

Kyllä näillä päivä lähtee käyntiin, ja samalla voi taputtaa itseään olkapäälle. Onnistuinpas hävikkihaasteessa!

****

Oletko sinä banaanilettujen ystävä? Tykkäätkö niistä ilman jauhoja vai jauhojen kanssa? Ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Banaaniletut

Banaaniletut

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.7/5
( 16 äänesti )

Ainekset

  • 2 mustaa banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl tattarijauhoa
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Muussaa banaanit haarukalla. Lisää kananmunat, leivinjauhe ja tattarijauho.
  2. Paista taikinasta pieniä lettuja öljyssä keskilämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon kanssa.

Psst!

Voit myös soseuttaa banaanit ja kananmunat sauvasekoittimella ja lisätä sitten kuivat aineet.

Lisää ideoita aamupalalle

Itse tehty, hyvin pähkinäinen granola on taivaallista jogurtin kanssa.

Perunarieskat valmistuvat äkkiä, jos jääkaapissa on eilistä muusia.

Shakshuka eli kananmunat tomaattikastikkeessa toimivat aina.

AamupalaGluteenitonHävikkiLetut
5 kommentit 7 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Hapanjuurileivonta: miten toivoton leivänleipoja alkoi leipoa kaikki leipänsä
Seuraava postaus
Näkkäri: helppo tapa päästä liikkeelle hapanjuuren kanssa

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

5 kommentit

Viiru 2.4.2020 - 17:37

Heh, tämäpä sattui nyt oikein sopivasti! Lähikaupassa ei tänään ollut yhtään tavallista (eikä oikein vähemmänkään tavallista) vehnäjauhopakettia jäljellä, eikä täällä kotona oleva kilon pussi ole enää kuin puolillaan. Koitan täkäläisen ulkonaliikkumiskiellon (ja pitkien kauppajonojen) takia venyttää kaupassakäyntiä vähintään viikon parin päähän, niin luultavasti tuo ehtii loppua sitä ennen. Kotimatkalla naureskelinkin, että pitänee sitten tutustua tattarileivonnan saloihin, kun tattarijauhoja on kaapissa kilon avaamaton paketti. Banaanitkin on sopivan mustia, niin eiköhän tämä lähde pian kokeiluun 🙂

Tämä harvempi kaupassakäynti on samalla oiva tilaisuus vähän käydä läpi kaappeja ja käyttää pois noita hävikkipusseja. Ehdotin samaa vanhemmillekin – tiedän, että heillä on edelleen kaapissa mm. ekasta opiskelija-asunnostani kotiin muuttamani hirssipaketti (vm -11)…

Vastaa
Satu Koivisto 5.4.2020 - 22:18

Hei onpa kiva kuulla ja toki nyt on hyvä hetki tyhjentää kaikki komerot 🙂 Tsemppiä sinne kovasti!

Vastaa
Viiru 6.4.2020 - 11:53

Kokeilin, tosi hyviä tuli 🙂 !

Vastaa
Hävikkivinkki x 34 | Te kysyitte, ruokatoimittaja vastaa! 16.9.2021 - 11:57

[…] niitä on itsellänikin paketti viime talven blinikaudelta. Lapsille maistuvat banaaniletut, joissa on tattarijauhoa. Tattarijauhoista tehdään myös perinteiset bretagnelaiset crêpe […]

Vastaa
Porkkanapannukakku | Erityisen mehevä | Katso ruokatoimittajan resepti! 13.2.2022 - 10:40

[…] Nyt viimein käyttöä sille kuiva-ainekaapin tattarijauhopussille, tee banaanilettuja! […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä