Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Muut

Green Planet Astronauts -lastenruokien perustaja Milla Westerling: ”Halusin tehdä jotain merkityksellistä”

kirjoittanut Satu Koivisto 31.10.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 31.10.2019
Milla Westerling - Green Planet Astronauts
3,8K

Kaupallinen yhteistyö: Green Planet Astronauts

Sain kutsun uusien lastenruokien lanseeraukseen muutama viikko sitten Linnanmäelle. Koska tilaisuus oli sunnuntaina ja sinne luonnollisesti sai ottaa lapset mukaan, pääsimme paikalle koko perheen voimin. Perillä tapasimme Milla Westerlingin, Green Planet Astronauts -tuotemerkin perustajan. Hän kertoi parin kuukauden ikäinen lapsi sylissään, kuinka halusi tehdä työkseen jotakin merkityksellistä, jotakin minkä avulla voisi olla mukana pelastamassa maailmaa. Miten inspiroivaa! Tässä haastattelussa otan selvää, miten lastenruoka ja maailman pelastaminen liittyvät toisiinsa.

Milla, mistä tässä on kyse?

”Markkinoilla ei ollut täysin kasvipohjaisille lastenruoille omistautunutta tuotemerkkiä, joten sain idean tehdä sellaisen. Jos lapset tottuvat pienestä pitäen kasvipohjaisiin makuihin, ne todennäköisesti ovat heille luontaisia osana mitä tahansa ruokavaliota myös aikuisena.”

Mistä kaikki sai alkunsa?

”Muutimme puolisoni työn perässä Saksaan vuonna 2017. Kaipasin toisinaan kovasti Suomen luontoa, ja mietin kuumeisesti ystäväni kanssa, miten voisimme viedä Suomen ulkomaille, pullottaa Suomen raikkaan tuoksun tai viedä saunan Japaniin. Samaan aikaan lapsemme menivät Saksassa päiväkotiin. Saksassa päiväkotipäivä loppuu aiemmin kuin Suomessa, ennen välipala-aikaa, ja sen jälkeen mennään aina puistoon. Koska saksalaisissa kaupoissa oli tarjolla vain makean hedelmäisiä välipaloja, päädyin tekemään mukaan otettavan välipalan joka päivä itse: keitin kaurapuuron kauramaitoon, lisäsin sitten mauksi vähän jotakin hedelmää ja vihannesta ja hienonsin sauvasekoittimella soseeksi. Soseen pussitin pestäviin ja uudelleen täytettäviin välipalapusseihin, joista lapsemme tykkäsivät. Sitten myös kavereiden lapset rakastuivat välipaloihin ja aloin miettiä, voisiko näistä tulla jotakin isompaa. Nyt kolme välipalasosetta on myynnissä sekä K- että S-ketjuissa.”

Oletteko itse vegaaneja?

”Emme ole täysin vegaaneja, mutta syömme kasvispainotteisesti, kuten uusimmat suositukset kehottavat.”

Miksi tuotteissa on kauramaitoa?

”Soseen tietysti voisi tehdä vain soseuttamalla kasvista ja hedelmää ja lisäämällä kauraa, mutta minusta lopputulos on vähän vetinen. Kauramaito tuo makuun tiettyä täyteläisyyttä. Se on sama kuin kaurapuurossa: kauramaitoon keitetty on minusta täyteläisemmän makuista.”

Tuotteet tehdään Espanjassa. Miksi siellä?

”Halusin välipalan puristettavaan pussiin, josta lasten on helppo syödä. Asiaa tutkittuani kävi ilmi, ettei Suomessa ole sellaista pussituskonetta eikä Euroopassakaan montaa. Espanjalaisen tehtaan kanssa meillä synkkasi heti. Heistä ideani oli loistava. Menin testikeittiöön sosepusseineni, ja sitten vain aloimme testata eri makuyhdistelmiä tiimin kanssa. Se, mikä toimii kotikeittiössä, ei enää välttämättä toimi teollisessa valmistuksessa. Esimerkiksi mansikka ei kestänyt kypsennystä, välillä kauraa oli liikaa eikä sose tullut pussista ulos. Kokeilimme kolmisenkymmentä makua, joista kolme pääsi tuotantoon.”

Mistä nimi, Green Planet Astronauts?

”Se olikin kaikkein vaikeinta! Olin fanittanut ruotsalaista Oatlya, jonka markkinointi oli raikasta ja oivaltavaa. Päätin ottaa selvää, ketkä ovat sen takana. Löytyi ruotsalainen mainostoimisto, joka tykkäsi ideastani ja ajatuksestani muuttaa maailmaa. He ovat nyt yrityksessäni osakkaana, ja he keksivät avaruusidean. Olisi mahtavaa, jos joskus tulevaisuudessa voisi olla vaikka oma Green Planet Astronauts -tiedekeskus!”

Mitä pussille tapahtuu käytön jälkeen?

”Vielä toistaiseksi se on laitettava sekajätteeseen. Yhteistyökumppanimme on kuitenkin kehittämässä pussia, joka olisi kokonaan muovia. Sen voisi kierrättää muovinkeräykseen. Alkujaan haaveilin kokonaan biohajoavasta pussista, mutta se olisi tullut liian kalliiksi, valitettavasti. Yhdelle sosepussille olisi tullut hintaa parikymmentä euroa.”

Sinulla on kolme pientä lasta, pienin tosiaan vasta runsaat pari kuukautta. Miten ehdit tehdä tämän kaiken?

”En ole yksin! Alkuidea oli ehkä minun, mutta olen päässyt tekemään tätä oikeiden ihmisten kanssa. Lisäksi olemme tässä koko perhe mukana. Juuri maistelimme lasten kanssa perjantaina uusia makuja, joita tiimimme lähetti Espanjasta. Toisaalta lapset ovat suurin motivaationi ja inspiraationi lähde. Kun työ vie elämässä niin paljon aikaa, tuntuu tärkeältä, että se on omien arvojen mukaista ja merkityksellistä.”

Mitä astronauteille tapahtuu seuraavaksi?

”Seuraavaksi on tulossa välipalapatukka, jossa on kasviproteiinia. Pidemmän tähtäimen haaveeni on, että joskus, ehkä kymmenen vuoden päästä, lapsen jokaiselle aterialle olisi kaupassa myynnissä ravitseva kasvipohjainen tuote. Sitä kohti tuote kerrallaan.”

Kerro lopuksi jokin ruokavinkki.

”Olen surkea kokki, ja oikeastaan siitä ajatuksesta kaikki lähti: että kaupasta voisi ostaa hyviä valmiita kasvipohjaisia ruokia lapsille. Arjessamme on kuitenkin periaate, josta pidän kiinni: kolmen ruokalajin illallinen. Alkuruoka on kulhollinen mitä tahansa pilkottuja vihanneksia, joita jääkaapissa on. Nostan herkkukulhon pöytään – sanon sitä aina herkkukulhoksi – ja kutsun lapset syömään. Pääruoka, vaikka sitten pastaa tai pinaattilettuja, tulee vasta sitten, kun herkkukulho on tyhjennetty. Sitten on vielä jälkiruoka eli pähkinöitä tai vaikka pala kaurasuklaata.”

Kiitos Milla valtavan inspiroivasta juttutuokiosta ja paljon onnea matkaan avaruuslennolle! Green Planet Astronauts -tuotemerkistä voit lukea lisää täältä. Seuraa avaruuslentoa myös Instagramissa!

****

Minkälaisia välipaloja sinä pakkaat lapsille? Kerro alla!

Kaupallinen yhteistyöLastenruokavegaaninen
0 kommentti 7 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Maa-artisokka: on ihan ok luistaa kuorimisesta + bonusresepti
Seuraava postaus
Punajuuripasta: kun kypsät punajuuret odottavat jääkaapissa, pasta valmistuu runsaassa vartissa

Joko luit nämä?

Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos...

18.12.2024

Kerrosviljely: Juvalla viljellään salaatteja tavalla, joka ratkoo tulevaisuuden...

2.12.2024

Kermajuurekset: ihan kuin kermaperunat, mutta tähän saat sujautettua...

16.1.2022

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä