Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Halloumipelti: perunahaasteen seuraava osa, ole hyvä!

kirjoittanut Satu Koivisto 22.3.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 22.3.2020
Halloumipelti
22,8K

Ei, perunahaaste ei ole unohtunut mihinkään. Ainakin täällä on syöty pottuja viime viikkoinakin ihan olan takaa, useimmiten perunamuusin lisäksi uunissa paahdettuna. Aika monesti pellille on tullut kasattua pottujen lisäksi muutakin. Joten saanhan esitellä: halloumipelti!

Halloumipelti on näppärä sapuska. Raaka-aineita on kohtuullisesti, ja ne kaikki säilyvät hyvin jääkaapissa pitkiäkin aikoja. Koska fenkoli on nyt aivan erityisen ihanaa ja sujauttelen sitä milloin mihinkin, sitä on myös tässä, mutta mitenkään pakollista ei se tietenkään ole.

Ideana on lastata ensin muut aineet pellille halloumia lukuun ottamatta ja esipaistaa, noin puoli tuntia. Sitten halloumit lisätään kyytiin ja paistamista jatketaan vielä parikymmentä minuuttia. Uunien tehossa on valtavia eroja, joten tarkkaile paistumista. Jos halloumit uhkaavat kärähtää mutta perunat näyttävät vielä liian vaaleilta, nouki halloumit pois ja jatka vielä hetki. Tämä paistoaika on tasalämmölle, jos käytät kiertoilmaa, paistoaika on lyhyempi.

Kuvan halloumipelti on tehty suloisista pienistä Lapin puikuloista, mutta muutkin perunat toki käyvät. Itse teen lohkoperunat useimmiten Nicola-perunoista, jotka eivät ole jauhoisia. Perunalajikkeesta riippumatta kylvetän perunat paloittelemisen jälkeen: laitan ne kulhoon, lisään päälle vettä ja annan niiden pulahtaa hetken. Tämä kikka auttaa saamaan perunoista rapeat. Myös Ilta-Sanomat oli vaikuttunut tästä vinkistä syksyllä.

Itse laitan fenkolin ja perunat uuniin yhtä aikaa. Yritän valita mahdollisimman isokokoisen fenkolin, jonka leikkaan ronskeiksi lohkoiksi. Minusta on mukavaa, kun fenkolilohkot paahtuvat kunnolla ja ruskettuvat, jopa hiukan palavat reunoista. Jos tämä epäilyttää, voit lisätä fenkolit matkaan vaikka sitten, kun perunat ovat paistuneet vartin.

Muistan paistaneeni halloumia uunissa ensimmäisen kerran tyttäremme nimijuhliin. Halusin salaattiin halloumia, mutta en kerta kaikkiaan ehtinyt päivystää juuston paistumista hellan ääressä. Työnsin kokonaisen pellillisen halloumiviipaleita uuniin, juhlijoita oli parikymmentä aikuista, ja juustoista tulikin uunissa erinomaiset.

Halloumipeltiä varten leikkasin halloumijuustot tikuiksi ja kierittelin ensin öljyssä, sitten korppujauhoissa. Lopputulos oli vähän niinkuin halloumiranskikset mutta uunissa valmistettuna!

Halloumipellin seuraksi sekoitan helpon dippikastikkeen turkkilaisesta jogurtista, harissa-chilitahnasta (tai srirachasta, jota mies syö pullotolkulla) ja pikkuripauksesta suolaa. Helppoa ja hyvää!

****

Tykkäätkö sinä tämän tyyppisistä peltiruoista? Ja tässä resepti, ole hyvä!

Halloumipelti

Halloumipelti

Printtaa
Annoksia: 4–6 Valmistelut: 15 minuuttia Odotus: 45 minuuttia 45 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.0/5
( 9 äänesti )

Ainekset

  • 1 kg perunoita (mieluiten Lapin Puikula)
  • 1 iso fenkoli
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 2 pkt halloumijuustoa
  • 2 tl öljyä
  • n. 3 rkl korppujauhoja
  • Tarjoiluun 2 dl turkkilaista jogurttia , 1/2 tl harissaa (tai vaikka srirachaa) ja ripaus suolaa

Tee näin

  1. Pese perunat huolellisesti. Perunoita ei tarvitse kuoria. Koon mukaan leikkaa potut puoliksi (pienet Lapin puikulat), neljään tai kuuteen osaan. Pulahduta perunat: laita ne kulhoon, laske päälle vettä ja anna kylpeä hetki. Kuivaa perunat ja levitä pellille.
  2.  Irrota fenkolin uloimmat kerrokset ja huuhtele ne, niissä saattaa piileksiä multaa. Leikkaa fenkoli pitkittäin kuuteen osaan. Lisää fenkolit pellille.
  3. Lisää öljy, suola ja mustapippuri pellille. Pöyhi mausteet käsin perunoihin ja fenkoliin. Nosta pelti 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
  4. Leikkaa halloumijuustot tikuiksi. Jos haluat, voit tässä välissä liottaa niitä vedessä, jotta ylimääräinen suola liukenee pois. Kuivaa halloumit.
  5. Levitä öljy toiselle matalalle lautaselle ja korppujauhot toiselle. Pyöritä halloumijuustotikut ensin öljyssä ja sitten korppujauhoissa.
  6. Ota pelti uunista ja lisää halloumitikut pellille.
  7. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  8. Sekoita dippi turkkilaisesta jogurtista, harissasta (tai srirachasta) ja suolasta.

Lisää keinoja osallistua perunahaasteeseen

Perunarieskat ovat olleet todella monen suosikkiohje!

Perunaletut valmistuvat supernäppärästi eilisestä muusista.

PerunaPerunahaasteUuniruoat
0 kommentti 14 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Hiivaton ihmetaikina: vastaus akuuttiin pizzanhimoon, jos hiiva on loppu
Seuraava postaus
Porkkanaraaste, joka saattaa parantaa sinunkin porkkanaraastetraumasi

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä