Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Keittiössä

Halloween-juhlat: muumionakit, hämähäkkikeksit ja muut sopivan karmivat tarjoiluideat syksyn hauskimpiin kemuihin

kirjoittanut Satu Koivisto 28.10.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 28.10.2021
Halloween-juhlat
4,2K

Halloween-juhlat tulivat elämäämme, kun esikoinen aloitti koulun. Yhtäkkiä syksy olikin täynnä näiden juhlien suunnittelua ja odotusta. Eikä siinä mitään, kyllähän syksyyn tämmöinen hassuttelu mahtuu aivan hyvin. Juhlat ovat nimenomaan esikoisen projekti: hän suunnittelee tarjoilut ja muut yksityiskohdat.

Tässä muutama tarjoiluidea juhliin, ole hyvä!

Muumionakit

Ei halloweenjuhlia ilman teemaan sopivia nakkipiiloja. Nämä muumionakit on tehty lihanakeista ja voitaikinasta ja voideltu ennen paistamista kananmunalla.

Testasimme kuitenkin juuri esikoisen kanssa, miten muumionakit onnistuisivat vegaanisesti (alla). Loistavasti! Ostin paketillisen Vegme-kasvisnakkeja, jotka esikoinen ensin puolitti poikittain ja joiden ympärille hän sitten kieputti lehtitaikinaa. Voitelu soijamaidolla ja 225-asteiseen uuniin vartiksi. Lopputulos oli niin lihan kaltainen, että esikoinen epäili minun ostaneen vahingossa lihanakkeja. Myös Laku-koiraan meni täydestä: se jupisi koko valmistuksen ajan keittiössä.

Muumioiden silmät saa tehtyä parhaiten pikeereistä. Jos siis koristelet joka tapauksessa muutakin kemuihin tomusokeripikeerillä, samaan syssyyn menevät nämäkin. Tämä pienen pieni makeus ei haittaa lainkaan.

Voit toki töpötellä silmät muumioille hammstikulla myös majoneesista, sinapista tai ketsupista, mutta niistä ei tule yhtä hyvät, kuten yllä olevasta kuvasta näet.

Noidan sormet ja hämähäkkikeksit

Noidan sormet on toinen klassikko, joita ilman halloween ei tässä perheessä tule. Samasta taikinasta teet kuitenkin myös muita keksejä.

Taikinan tarkan reseptin saat täältä, mutta se on tosi perinteinen murotaikina. Tee taikina edellisenä iltana jääkaappiin ja muotoile ja paista aamulla. Taikina on tarkoituksella pehmeää (parempi maku ja rakenne), joten työstä sitä osissa.

Osasta taikinasta saat noidan sormet, lopun voi kaulita kuin piparitaikinan ja painella muoteilla kuvioksi. Meillä on tehty halloween-dalahästejä, halloween-kissoja ja halloween-hämähäkkejä eli lasilla painettuja pyörylöitä, joiden päälle esikoinen on askarrellut karkeista ja pikeeristä olioiden kehot. Myös muumiot pikeerikäärinliinoineen ovat hauskoja.

Hämähäkkejä varten tarvitset siis pikeeriä. Perinteisesti se tehdään valkuaisesta ja tomusokerista, mutta vegaaninen pikeeri onnistuu vaahdoksi vatkatusta kikherneliemestä ja tomusokerista. Ohut koristelupikeeri onnistuu myös sekoittamalla tomusokeriin vettä, mutta se ei kovetu kunnolla.

Haamukakku

Jos haluat halloween-kakun, leivo esimerkiksi tämä suklaajuustokakku ja koristele sen pinta haamuilla. Haamut tehdään niin, että valkosuklaa sulatetaan mikrossa (varovasti, kärähdysvaara) ja sitten sulatettua valkosuklaata sivellään pullasudilla leivinpaperin päälle. Haamut jähmettyvät huoneenlämmössä. Silmät voit askarrella pikeeristä. Tai osta valmiita sokerisilmiä, joita on esimerkiksi Dr. Oetkerin leivontatarvikesarjassa.

****

Sitten vain böö! Astuisitko sinä tällaisen isännän juhliin?

Lue lisää

Noidan sormet ovat yllättävän karmivat.

Punajuuripastaa sanotaan halloweenviikolla tietenkin peikon aivoiksi!

HalloweenJuhlatVinkit
0 kommentti 7 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Suklaajuustokakku: täydellisen kuohkea koostumus, viisi raaka-ainetta, ei liivatetta! Tässä on uusi luottokakkusi loppuvuoden kemuihin
Seuraava postaus
Englantilaiset muffinit hapanjuureen: aamiaisherkku vailla vertaa. Katso seikkaperäiset ohjeet, joilla onnistut!

Joko luit nämä?

Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole...

1.4.2025

Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja...

12.12.2024

Veitsen huolto: muista nämä simppelit kikat ja veitsesi...

20.10.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä