Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Herkutella on yhteistyökumppanini Foodinin koukuttava raakasuklaa-hasselpähkinälevite, joka meillä tuppaa häviämään ruokakomerosta aivan itsestään ennen kuin ehdin leipoa siitä mitään. Nyt sain pidettyä puoleni ja leivottua siitä piirakan, joka on täydellinen vaikka juhlistamaan äitiä. Tai mitään ei tarvitse edes leipoa, sen kun yhdistelee muutaman asian toisiinsa. Edes uunia ei tarvita. Saanko esitellä: Herkutella-piirakka!
Herkutella-piirakka on vähän niin kuin brittiklassikko banoffee, mutta kinuskin tilalla onkin Herkutellaa. Rapea ja aavistuksen suolainen keksipohja, täyteläisen suklainen Herkutella, banaani, kermavaahto. T a i v a a l l i s t a. Tässä muutama niksi helpon piirakan valmistukseen!
Pohjassa muruseni ovat
Herkutella-piirakan pohja valmistuu valmiista digestivekekseistä ja voista. Jos sinun pitää tehdä piirakka gluteenittomana, valitse vain gluteenittomat digestivekeksit. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, laita keksit paksuun pakastepussiin ja rullaile päältä kaulimella. Myös puisella perunasurvimella nuijiminen toimii! Täydellinen pohja muuten kesän mökkiolosuhteisiin.
Illalla jääkaappiin
Keksimurut yhdistetään sulatettuun voihin, ja seos painellaan leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan tai irtoapohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohja jähmettyy jääkaapissa parissa tunnissa, mutta itse tekisin sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Kun pohja on valmis, ennen tarjoilua tarvitsee vain täyttää piirakka, ja se käy äkkiä. Jos teet piirakan irtopohjavuokaan, vuoraa koko vuoka leivinpaperilla ja voit nostaa pohjan helposti pois.
Superhelppo suklaakerros: kaada Herkutellaa suoraan purkista
Herkutella-piirakan täytteen pääraaka-aine on tietenkin Herkutella. Se on suklaalevite, joka tehdään raakasuklaasta, hasselpähkinöistä, kookossokerista, kaakaovoista ja kookoksesta puristetusta MCT-öljystä. Tahna on vegaaninen, ja siinä ei ole palmuöljyä. Herkutellasta on olemassa myös sokeroimaton versio, joka on makeutettu erytritolilla. Kummatkin ovat k o u k u t t a v i a. Nappailen Herkutellaa suoraan lusikalla purkista iltapäivän pikkumakeaksi, mutta sitä on aivan ihana lisäillä lettujen, jäätelön, leivän ja croissantien päälle. Kermavaahtoon sekoitettuna se on kuin suklaamoussea, ja vappuna pursotin sitä rahkamunkkien sisään. Ja sitten on tämä piirakka.
Jos Herkutella on jähmeää, saat siitä notkeaa lämmittämällä sitä varovasti (!) mikrossa tai vesihauteessa. Sitten vain kaadat purkista reilusti yli puolet valmiin piirakkapohjasi päälle. Loput purkista voit maistella laaduntarkkailun nimissä.
Aina varmat banaani ja kerma
Herkutella-kerroksen päälle tulee kerros kuorittuja ja viipaloituja banaaneja ja kermavaahto. Vatkaa kuohukerma jääkaappikylmänä pehmeäksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja halutessasi vaniljajauheella (Foodinin on ihanaa ja pieni määrä riittää!) ja levitä banaanien päälle.
Viimeinen silaus
Lopuksi rouhi pinnalle Foodinin raakasuklaakuorrutteisia banaaneja ja (paahdettuja) cashewpähkinöitä. Paahtamattomat käyvät aivan hyvin, mutta paahdetut ovat taivaallisia.
Tässä bonusvinkkini: Seuraavan kerran kun lämmität uunia muutenkin, levitä muutama kourallinen cashewpähkinöitä uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta päälle pieni tilkka (1/2 tl) rypsiöljyä, rouhaise myllystä suolaa ja sekoita hyvin käsin. Paahda cashewpähkinöitä 175-asteisessa uunissa vajaa vartti, sekoita muutaman kerran ja pidä pähkinöitä silmällä, etteivät ne pala. Ihania sellaisenaan napsittuina ja vaikkapa tämän piirakan päällä.
****
Sitten vain nosta saman tien piirakka pöytään ja keitä kahvit!
****
Miten sinä syöt Herkutellaa? Ja tässä vielä Herkutella-piirakan resepti, ole hyvä!
Lisää helppoa leivottavaa
Raparperipiirakassa on sama koukuttava pohja kuin somenapiirakassa.
Limettikakku valmistuu ilman pöriseviä laitteita.
Ihan pian saa leipoa mansikkakakkua!