Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Herkutella-piirakka: täyteläinen suklaalevite, rapea keksimuru ja pumpulinpehmeä kermavaahto ovat täydelliset yhdessä. Leivo äidille!

kirjoittanut Satu Koivisto 2.5.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 2.5.2021
Herkutella-piirakka
5,6K

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Herkutella on yhteistyökumppanini Foodinin koukuttava raakasuklaa-hasselpähkinälevite, joka meillä tuppaa häviämään ruokakomerosta aivan itsestään ennen kuin ehdin leipoa siitä mitään. Nyt sain pidettyä puoleni ja leivottua siitä piirakan, joka on täydellinen vaikka juhlistamaan äitiä. Tai mitään ei tarvitse edes leipoa, sen kun yhdistelee muutaman asian toisiinsa. Edes uunia ei tarvita. Saanko esitellä: Herkutella-piirakka!

Herkutella-piirakka on vähän niin kuin brittiklassikko banoffee, mutta kinuskin tilalla onkin Herkutellaa. Rapea ja aavistuksen suolainen keksipohja, täyteläisen suklainen Herkutella, banaani, kermavaahto. T a i v a a l l i s t a. Tässä muutama niksi helpon piirakan valmistukseen!

Pohjassa muruseni ovat

Herkutella-piirakan pohja valmistuu valmiista digestivekekseistä ja voista. Jos sinun pitää tehdä piirakka gluteenittomana, valitse vain gluteenittomat digestivekeksit. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, laita keksit paksuun pakastepussiin ja rullaile päältä kaulimella. Myös puisella perunasurvimella nuijiminen toimii! Täydellinen pohja muuten kesän mökkiolosuhteisiin.

Illalla jääkaappiin

Keksimurut yhdistetään sulatettuun voihin, ja seos painellaan leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan tai irtoapohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohja jähmettyy jääkaapissa parissa tunnissa, mutta itse tekisin sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Kun pohja on valmis, ennen tarjoilua tarvitsee vain täyttää piirakka, ja se käy äkkiä. Jos teet piirakan irtopohjavuokaan, vuoraa koko vuoka leivinpaperilla ja voit nostaa pohjan helposti pois.

Superhelppo suklaakerros: kaada Herkutellaa suoraan purkista

Herkutella-piirakan täytteen pääraaka-aine on tietenkin Herkutella. Se on suklaalevite, joka tehdään raakasuklaasta, hasselpähkinöistä, kookossokerista, kaakaovoista ja kookoksesta puristetusta MCT-öljystä. Tahna on vegaaninen, ja siinä ei ole palmuöljyä. Herkutellasta on olemassa myös sokeroimaton versio, joka on makeutettu erytritolilla. Kummatkin ovat k o u k u t t a v i a. Nappailen Herkutellaa suoraan lusikalla purkista iltapäivän pikkumakeaksi, mutta sitä on aivan ihana lisäillä lettujen, jäätelön, leivän ja croissantien päälle. Kermavaahtoon sekoitettuna se on kuin suklaamoussea, ja vappuna pursotin sitä rahkamunkkien sisään. Ja sitten on tämä piirakka.

Jos Herkutella on jähmeää, saat siitä notkeaa lämmittämällä sitä varovasti (!) mikrossa tai vesihauteessa. Sitten vain kaadat purkista reilusti yli puolet valmiin piirakkapohjasi päälle. Loput purkista voit maistella laaduntarkkailun nimissä.

Aina varmat banaani ja kerma

Herkutella-kerroksen päälle tulee kerros kuorittuja ja viipaloituja banaaneja ja kermavaahto. Vatkaa kuohukerma jääkaappikylmänä pehmeäksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja halutessasi vaniljajauheella (Foodinin on ihanaa ja pieni määrä riittää!) ja levitä banaanien päälle.

Viimeinen silaus

Lopuksi rouhi pinnalle Foodinin raakasuklaakuorrutteisia banaaneja ja (paahdettuja) cashewpähkinöitä. Paahtamattomat käyvät aivan hyvin, mutta paahdetut ovat taivaallisia.

Tässä bonusvinkkini: Seuraavan kerran kun lämmität uunia muutenkin, levitä muutama kourallinen cashewpähkinöitä uunipellille leivinpaperin päälle, lorauta päälle pieni tilkka (1/2 tl) rypsiöljyä, rouhaise myllystä suolaa ja sekoita hyvin käsin. Paahda cashewpähkinöitä 175-asteisessa uunissa vajaa vartti, sekoita muutaman kerran ja pidä pähkinöitä silmällä, etteivät ne pala. Ihania sellaisenaan napsittuina ja vaikkapa tämän piirakan päällä.

****

Sitten vain nosta saman tien piirakka pöytään ja keitä kahvit!

****

Miten sinä syöt Herkutellaa? Ja tässä vielä Herkutella-piirakan resepti, ole hyvä!

Herkutella-piirakka

Herkutella-piirakka

Printtaa
Annoksia: 4–6 Valmistelut: 30 minuuttia Odotus: 2 tuntia 2 tuntia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 5.0/5
( 3 äänesti )

Ainekset

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3/4 prk (n. 180 g) Herkutellaa
  • 2 banaania
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 tl tomusokeria
  • 1/5 tl vaniljajauhetta
  • 1 ps Foodinin raakasuklaakuorrutettuja banaaneja
  • 1/2 dl (paahdettuja ja suolattuja) cashewpähkinöitä

Tee näin

  1. Vuoraa piirakkavuoka (tai irtopohjavuoka) leivinpaperilla, halkaisija 21 cm.
  2. Murskaa digestivekeksit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, laita keksit paksuun pakastepussiin ja rullaile ne kaulimella murskaksi.
  3. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. Voit hyvin tehdä pohjan jo edellisenä iltana.
  4.  Irrota keksipohja varovasti vuoasta. Ei haittaa, vaikka reunat vähän murentuisivat, tämä pohja saa olla ronskin näköinen.
  5. Jos Herkutella on jähmeää, lämmitä sitä varovasti mikrossa pienellä teholla tai hellalla vesihauteessa.
  6. Kaada puolet Herkutella-purkista pohjan päälle ja tasoita. 
  7. Kuori ja viipaloi banaanit ja levitä Herkutellan päälle.
  8. Vatkaa jääkaappikylmä kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla. Levitä banaanien päälle.
  9. Leikkaa raakasuklaakuorrutetut banaanit paloiksi ja rouhi cashewpähkinät. Ripottele kermavaahdon päälle. Tarjoa heti.

Psst!

Voit tehdä piirakan gluteenittomasti vaihtamalla tavalliset digestivekeksit gluteenittomiin kekseihin.

Lisää helppoa leivottavaa

Raparperipiirakassa on sama koukuttava pohja kuin somenapiirakassa.

Limettikakku valmistuu ilman pöriseviä laitteita.

Ihan pian saa leipoa mansikkakakkua!

KakutLeivontapiirakatSuklaa
0 kommentti 9 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Mitä tehdä maapähkinävoista? Kysymys-vastaussarja jatkuu!
Seuraava postaus
Äitienpäivälahja: ruokaintoilijan viisi vinkkiä ja toivetta

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä