Kun aloitin perunahaasteeni vuoden alussa, en tiennytkään kuinka valtavan haasteen edessä olisimme kevään edetessä. Koronan takia suurkeittiöissä jää käyttämättä valtava määrä perunoita, ja ne uhkaavat mennä kompostiin. Vaikka oikeastaan jo julkaisinkin tämän kuun perunareseptini, moussakan, ennen pääsiäistä, teen nyt poikkeuksen ja julkaisen toisenkin. Indonesialainen perunasalaatti saattaa olla sinun juttusi, jos pidät perunaa tylsänä ja tavallisena raaka-aineena. Nyt niitä pottuja ostoskoriin, joohan?
Tutustuin tähän reseptiin Helsingin työväenopiston järjestämällä indonesialaisen kasvisruoan kurssilla, joka taisi olla viimeisiä paikan päällä järjestettäviä kursseja tänä keväänä. Kurssilla ruoan nimi oli perunasambal, mutta päätin nyt suoraviivaistaa tätä. Perunoita salaatin muodossa indonesialaisin maustein, siispä tietenkin indonesialainen perunasalaatti! Ruoka on täydellinen yhdistelmä makeutta, happamuutta, suolaisuutta ja pientä tulisuutta, ja me kurssilaiset kauhoimme salaattia hymisten. Indonesialainen perunasalaatti sopii lisäkkeeksi, niin kuin nyt kaikki perunasalaatit, mutta voi sitä syödä ihan sellaisenaankin. Ehkä juhlistat tällä vappua, kotioloissa tietenkin?
Perunasalaatit kannattaa tehdä kiinteistä perunoista, niin tämäkin. Kiinteät perunat pysyvät paremmin kasassa keitettäessä ja saat niistä skarpimmat lohkot. Kiinteä peruna myös maistuu ihanalta, kun se imee kastikkeen sisäänsä. Perunat keitetään kypsiksi, ja sillä välin ehdit tehdä muut valmistelut ja ehkä lukea muutaman rivin kirjastakin. Kaiken pitäisi olla valmista runsaassa puolessa tunnissa.
Perunat keitetään kuorineen ja kuoritaan sen jälkeen. Yritä kuoria potut mahdollisimman pian, heti kun vain pystyt tarttumaan niihin, sillä lämpiminä kastikkeeseen lisätyt perunat oikein imaisevat maut sisäänsä.
Kurssilla salaatin yleisolemus oli vihreä ja chilikin vihreää, mutta koska itse en sellaista löytänyt, lisäsin surutta punaista. Nättiä tulee joka tapauksessa.
Kookoskermaa tai -maitoa ohjeeseen tulee vain desi. Loppu kookosmaito kannattaa kaataa kannelliseen lasipurkkiin ja nostaa jääkaappiin. Sieltä sen voi nakata esimerkiksi kasviscurryyn, sosekeittoon tai smoothieen. Kookosmaitoa voi myös pakastaa.
Kun kaikki aineet ovat kulhossa, kääntele ainekset varovasti sekaisin ja anna salaatin maustua hetki ennen syömistä. Uskon että sinäkin pidät!
****
Tykkäätkö sinä perunasalaateista? Ja tässäpä ohje, ole hyvä!
Lisää perunasta
Perunarieskat saavat toivomaan, että olisipa muusia aina jääkaapissa.
Perunaletut ovat ihanan kuohkeita ja maistuvat blinitäytteiden kanssa.
Lohkoperunoista saat erityisen rapeita, kun tiedät yhden kikan.
8 kommentit
Nam! Löysin nyt vasta blogisi, mutta kirjasi ovat tuttuja ja rakastettuja. Ovat hyllyssä keittiössä ja ahkerassa käytössä.
Ihanaa saada uusia reseptejä blogin välitykselläkin!
Kiitos!❤
Voi onpa ihana kuulla <3 Tervetuloa tännekin mukaan!
Hei, herkullisen kuuloinen resepti! Käytätkö tässä tuoretta kurkumaa vai valmiiksi jauhettua maustehyllystä?
Moikka! Mulla oli valmiiksi jauhettua, mutta tuore varmasti ihanaa!
Tämä on kyllä ihan mahdottoman hyvää! Olisi voinut lusikoida pelkällään vaan tätä 😍
Kiva kuulla! Niin minäkin 😀
[…] Indonesialainen perunasalaatti hurmasi monet, ehkä sinutkin? […]
[…] Indonesialainen perunasalaatti on hurmannut monet. […]