Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Indonesialainen perunasalaatti: jotain muuta sinulle joka pidät perunaa tylsän tavanomaisena raaka-aineena

kirjoittanut Satu Koivisto 19.4.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 19.4.2020
Indonesialainen perunasalaatti
8,9K

Kun aloitin perunahaasteeni vuoden alussa, en tiennytkään kuinka valtavan haasteen edessä olisimme kevään edetessä. Koronan takia suurkeittiöissä jää käyttämättä valtava määrä perunoita, ja ne uhkaavat mennä kompostiin. Vaikka oikeastaan jo julkaisinkin tämän kuun perunareseptini, moussakan, ennen pääsiäistä, teen nyt poikkeuksen ja julkaisen toisenkin. Indonesialainen perunasalaatti saattaa olla sinun juttusi, jos pidät perunaa tylsänä ja tavallisena raaka-aineena. Nyt niitä pottuja ostoskoriin, joohan?

Tutustuin tähän reseptiin Helsingin työväenopiston järjestämällä indonesialaisen kasvisruoan kurssilla, joka taisi olla viimeisiä paikan päällä järjestettäviä kursseja tänä keväänä. Kurssilla ruoan nimi oli perunasambal, mutta päätin nyt suoraviivaistaa tätä. Perunoita salaatin muodossa indonesialaisin maustein, siispä tietenkin indonesialainen perunasalaatti! Ruoka on täydellinen yhdistelmä makeutta, happamuutta, suolaisuutta ja pientä tulisuutta, ja me kurssilaiset kauhoimme salaattia hymisten. Indonesialainen perunasalaatti sopii lisäkkeeksi, niin kuin nyt kaikki perunasalaatit, mutta voi sitä syödä ihan sellaisenaankin. Ehkä juhlistat tällä vappua, kotioloissa tietenkin?

Perunasalaatit kannattaa tehdä kiinteistä perunoista, niin tämäkin. Kiinteät perunat pysyvät paremmin kasassa keitettäessä ja saat niistä skarpimmat lohkot. Kiinteä peruna myös maistuu ihanalta, kun se imee kastikkeen sisäänsä. Perunat keitetään kypsiksi, ja sillä välin ehdit tehdä muut valmistelut ja ehkä lukea muutaman rivin kirjastakin. Kaiken pitäisi olla valmista runsaassa puolessa tunnissa.

Perunat keitetään kuorineen ja kuoritaan sen jälkeen. Yritä kuoria potut mahdollisimman pian, heti kun vain pystyt tarttumaan niihin, sillä lämpiminä kastikkeeseen lisätyt perunat oikein imaisevat maut sisäänsä.

Kurssilla salaatin yleisolemus oli vihreä ja chilikin vihreää, mutta koska itse en sellaista löytänyt, lisäsin surutta punaista. Nättiä tulee joka tapauksessa.

Kookoskermaa tai -maitoa ohjeeseen tulee vain desi. Loppu kookosmaito kannattaa kaataa kannelliseen lasipurkkiin ja nostaa jääkaappiin. Sieltä sen voi nakata esimerkiksi kasviscurryyn, sosekeittoon tai smoothieen. Kookosmaitoa voi myös pakastaa.

Kun kaikki aineet ovat kulhossa, kääntele ainekset varovasti sekaisin ja anna salaatin maustua hetki ennen syömistä. Uskon että sinäkin pidät!

****

Tykkäätkö sinä perunasalaateista? Ja tässäpä ohje, ole hyvä!

Indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 40 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.7/5
( 12 äänesti )

Ainekset

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 1 vihreä paprika
  • 1–2 vihreää tai punaista chiliä
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kookoskermaa tai -maitoa
  • 3 rkl korianteria hienonnettuna
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Tee näin

  1. Pese ja keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä.
  2. Huuhtele ja paloittele paprika ja chili.
  3. Sekoita chili, ruohosipuli tai kevätsipuli, sitruunamehu, kurkuma, öljy, kookoskerma tai -maito, korianteri, mustapippuri ja suola isossa kulhossa.
  4. Kuori kypsät perunat heti kun kärsit tarttua niihin sormin. Kuutioi perunat ja lisää kulhoon.
  5. Lisää lopuksi vihreä paprika kääntele kaikki varovasti sekaisin.
  6. Anna maustua hetki ennen syömistä.

Lisää perunasta

Perunarieskat saavat toivomaan, että olisipa muusia aina jääkaapissa.

Perunaletut ovat ihanan kuohkeita ja maistuvat blinitäytteiden kanssa.

Lohkoperunoista saat erityisen rapeita, kun tiedät yhden kikan.

PerunaPerunahaasteSalaatit
8 kommentit 13 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Keittiöpuutarha 2020: Näitä kaikkia syötäviä puutarhassamme kasvaa
Seuraava postaus
Parsaliemi: kerää tyvet pakastimeen ja keitä kerralla iso satsi

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

8 kommentit

Ansa 19.4.2020 - 17:27

Nam! Löysin nyt vasta blogisi, mutta kirjasi ovat tuttuja ja rakastettuja. Ovat hyllyssä keittiössä ja ahkerassa käytössä.
Ihanaa saada uusia reseptejä blogin välitykselläkin!
Kiitos!❤

Vastaa
Satu Koivisto 21.4.2020 - 20:54

Voi onpa ihana kuulla <3 Tervetuloa tännekin mukaan!

Vastaa
Laura 21.4.2020 - 11:46

Hei, herkullisen kuuloinen resepti! Käytätkö tässä tuoretta kurkumaa vai valmiiksi jauhettua maustehyllystä?

Vastaa
Satu Koivisto 21.4.2020 - 20:53

Moikka! Mulla oli valmiiksi jauhettua, mutta tuore varmasti ihanaa!

Vastaa
Riina 30.4.2020 - 14:28

Tämä on kyllä ihan mahdottoman hyvää! Olisi voinut lusikoida pelkällään vaan tätä 😍

Vastaa
Satu Koivisto 9.5.2020 - 22:46

Kiva kuulla! Niin minäkin 😀

Vastaa
Sahramiperunat | Ihmeen koukuttavat | Katso ruokatoimittajan resepti 17.10.2022 - 18:25

[…] Indonesialainen perunasalaatti hurmasi monet, ehkä sinutkin? […]

Vastaa
Sima hapanjuurella | Ruokatoimittajan vinkit ja resepti | Lue! 25.4.2023 - 18:42

[…] Indonesialainen perunasalaatti on hurmannut monet. […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä