Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Limettikakku: mantelinen sisus, raikas limettikuorrute. Superhelpon kuivakakun sekoitat käsin hetkessä!

kirjoittanut Satu Koivisto 24.3.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 24.3.2021
Limettikakku
8,K

Limettikakku näkyi viikonloppuna Instagramini stooreissa, ja kun ensimmäinen teistä kertoi leiponeensa sitä videoklippien perusteella ilman minkäänlaisia ohjetta ja ainesosien määriä (!!), oli aika naputtaa resepti kiireen vilkkaa tänne. Tätä voisi varmasti leipoa pääsiäispyhinä?

Miellän limetit vahvasti ruoanlaittoon, etenkin kaikkeen kaakkoisaasialaiseen ruokaan (ja sitten tietenkin mojitoon, ollappa jo kesä ja mökin valtavien minttupuskien äärellä), mutta leivonnassa en niitä juurikaan käytä. Nyt vain mietin, miksi en??

Katseeni osui hedelmävadilla kolmeen limettiin ja kun siihen yhdistyi himotukseni kuivakakkuihin (ja rakkauteni mantelijauhoihin), lopputulos oli tämä: mantelinen kakku, jonka päälle tuli raikas limettikuorrutus.

Meillä ensimmäinen kakku maisteltiin saman tien, ja uusi leivottiin heti parin päivän päästä. Sekään ei ehtinyt pitkään vanheta.

Tässä vinkit limettikakun valmistukseen ja lopussa resepti!

Pieni vuoka

Kakku on mitoitettu korkeintaan 20-senttiseen vuokaan, jossa se jää melko matalaksi. Jos käytät pienempää vuokaa, tarkkaile paistumista. Käytä irtopohjavuokaa, niin limettikakku on helppo irrottaa.

Jätä sähkövatkain kaappiin

Tämän kakun sekoitat ilman pöriseviä laitteita helposti kierrevatkaimella. Ihan lopuksi kannattaa kaivaa kaapista lusikka tai nuolija, jolla saat parhaiten käänneltyä taikinaan vehnäjauhot.

Limetit ja niksi saada enemmän mehua ulos

Koska kakkuun tulee limetin mehun lisäksi kuorta, käytän luomulimettejä. Raasteen määrä on tosin niin pieni, etten oikeasti tiedä, onko sillä suurtakaan merkitystä. Limettejä tarvitset kahdesta neljään aivan niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Jos limetit ovat kovia, laita ne ihan hetkeksi mikroon ja mehu irtoaa paremmin.

Pesen limetit huolellisesti juuresharjalla juoksevan veden alla, kuivaan ja raastan kuoren keittiöni luottovempeleellä, Microplane-raastimella.

Tomusokeria kahdessa paikassa

Moni ajattelee tomusokerin vain joulupipareiden pikeerin raaka-aineeksi. ”Tomppa” oli myös yhteen aikaan kaikkien ruokatoimittajien salainen ase viimeiseen silaukseen. Sitä päälle ropsauttamalla hiukan liian tummaksi paistunut kakkukin näytti yleensä oikein hyvältä. Tomusokeria voi kuitenkin hyvin lisätä taikinaan, jonne se sulautuu saman tien.

Tässä kakussa tomusokeria tulee taikinan lisäksi myös kuorrutteeseen. Sen sekoitin simppelisti limeteistä puristetusta mehusta ja tomusokerista. Mittaa kulhoon ensin tomusokeri ja lisää sitten mehua vähitellen koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Hyvä kuorrute on juoksevaa muttei lirua. Ohjeen suhteilla kuorrute riittää 20-senttiseen kakkuun. Kuorruta kakku vasta kunnolla jäähtyneenä.

Tulipa tässä mieleen, että tämän tyyppistä kakkua voisi varmasti tehdä myös veriappelsiineista. Kuorrutteesta saisi varmaan silloin aika kauniin vaaleanpunaisen!

Viimeinen silaus

Ensimmäisellä kerralla raastoin päälle hiukan limetinkuorta, toisella kerralla lisäsin sen lisäksi kakun pinnalle hiukan kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja. Molemmat tavat toimi aika kivasti.

****

Mitä sinä teet limeteistä? Ja tässä vielä limettikakun resepti, ole hyvä!

Limettikakku

Limetti-mantelikakku

Printtaa
Annoksia: 6–8 palaa Valmistelut: 20 minuuttia Odotus: 25 minuuttia 25 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.3/5
( 16 äänesti )

Ainekset

  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl raastettua (luomu) limetin kuorta
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • Kuorrutus
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 1/2 - 3 rkl limettimehua

Tee näin

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele pohja ja reunat.
  2. Sekoita voi ja tomusokeri kierrevatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Lisää leivinjauhe, vaniljajauhe, raastettu limetinkuori, limettimehu ja mantelijauho kulhoon. Kääntele lopuksi vehnäjauhot lusikalla tai nuolijalla.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakku.
  4. Kuorruta kakku limetti-tomusokeriseoksella. Mittaa sokeri kulhoon ja lisää limettimehu kierrevatkaimella. Älä hulauta kaikkea mehua kerralla vaan kaada tipottain. Hyvä kuorrute on notkeaa muttei vetelää.
  5. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun keskelle, josta se valuu kohti reunoja. Voit avittaa kuorrutetta kääntelemällä lautasta varovasti ilmassa.

Lisää leivottavaa juuri nyt

Mustikoita pakastimessa? Leivo mustikkamurupiirakka!

Päärynä-toscakakku hurmasi meidät, ehkä sinutkin?

Omenapiirakka #somenapiirakka on ikisuosikki, eikä syyttä.

KakutKuivakakutLeivontaLimettiMantelijauho
6 kommentit 8 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Butter tofu: toiveresepti on nyt täällä! Poimi alta valmistusvinkit ja helppo resepti, jonka ainekset kannattaa pitää aina kotona
Seuraava postaus
Gnocchipannu: Rakastitko sinäkin gnocchivuokaa? Sinun on kokeiltava gnocchipannua, sillä siihen et tarvitse edes uunia

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

6 kommentit

Annis 24.3.2021 - 20:11

Hei! Resepti vaikuttaa herkulliselta ja sopivan simppeliltä myös tällaiselle noviisimmalle leipurille. Ennen kuin lähden leipomapuuhiin, niin pari kysymystä. Aineosissa mainitaan vaniljajauhe, mutta ohjeessa ei mainita missä vaiheessa se tulisi taikinaan sekoittaa? Lisäksi, voiko sen korvata esim. vaniljasokerilla, ja jos voi, niin missähän suhteessa?

Vastaa
Satu Koivisto 24.3.2021 - 20:34

Voi, se oli päässyt tippumaan, kiitos kun laitoit viestiä. Lisäsin sen nyt työvaiheisiin, lisätään leivinjauheen jälkeen. Vaniljajauhe on täyttä vaniljaa, mutta sen voi hyvin korvata vaniljasokerilla. Laittaisin puoli teelusikallista 🙂

Vastaa
Minou 5.4.2021 - 14:38

Bakade den här kakan idag. Den blev god.

Vastaa
Satu Koivisto 19.4.2021 - 15:13

Härligt att hörä 🙂

Vastaa
Hävikkivinkki x 34 | Te kysyitte, ruokatoimittaja vastaa! 16.9.2021 - 12:21

[…] sopii leivontaan siinä missä tavallinenkin sokeri. Esimerkiksi limettikakun reseptissä on tomusokeria niin taikinassa kuin […]

Vastaa
Suklaajuustokakku | Ilman liivatetta | Katso ruokatoimittajan resepti! 27.10.2021 - 14:57

[…] Limettikakku valmistuu ilman pöriseviä laitteita. […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä