Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Munakoisot valkosipulivoissa: pyhäversion voisit hotkaista suoraan pannulta, ja ehkäpä teetkin niin

kirjoittanut Satu Koivisto 31.3.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 31.3.2021
Munakoisot valkosipulivoissa
34,8K

Eräänä päivänä paistoin munakoisot valkosipulivoissa sillä seurauksella, että söin yhtä palaa lukuun ottamatta kaikki yksinäni suoraan pannulta. Seuraavana päivänä tein saman satsin uudelleen, eikä koukuttavuus ollut haihtunut yön aikana. Jos siis kaipaat pöytääsi jotakin maagisen hyvää herkkua, jatka lukemista.

Munakoiso on raaka-aine, jonka kesyttämiseen moni kaipaa ohjeita. Näin päättelen siitäkin syystä, että munakoiso uunissa -postaukseni keikkui koko viime vuoden luetuimpien juttujen kärjessä, heti siellä perunarieskojen ja omenapiirakan imussa. Munakoisosta saa taivaallista, kun tietää miten toimia.

Onnistumisen avaimet ovat yksinkertaiset: tarpeeksi rasvaa ja suolaa. Yleensä kesytän munakoison öljyllä, mutta tällä kertaa tässä onkin voita. Jösses miten hyvää…

Et tarvitse montaa raaka-ainetta. Voita, valkosipulia, tuoretta timjamia ja tietenkin munakoisoa. Lopuksi voit raastaa kypsien munakoisojen päälle pikkuisen parmesaania, jos haluat.

Tarvitset paistinpannun, jonka voit laittaa uuniin. Toki voit käyttää myös uunivuokaa, paista vain silloin hetki valkosipulia ja timjamia voissa pannulla ja valuta munakoisojen päälle. Minulla on 26-senttinen valurautapannu, johon kaksi tavallisen kokoista munakoisoa sujahtaa mukavasti ja jonka voi nostaa huoletta uuniin.

Valmistelut hoituvat helposti. Munakoisojen itkettämisen tarpeellisuudesta ollaan monta mieltä. Ennen se tehtiin siksi, että munakoisot olivat kitkeriä ja suolan avulla tuo kitkeryys saatiin pois. Nykyiset munakoisolajikkeet eivät enää ole kitkeriä, mutta asiantuntijat suosittelevat itkettämistä. Suolan avulla munakoiso imee vähemmän öljyä. Itse välillä itketän, välillä en. Tässä en sitä ole tehnyt, enkä huomannut mitään haitallista.

Pyörittele munakoisot valkosipulivoissa kunnolla kauttaaltaan ja asettele sitten vuokaan ja uunipannuun tiiviisti suunnilleen yhteen kerrokseen. Ei haittaa, jos munakoisot hiukan menevät päällekkäin. Munakoisot saavat muhia uunissa ainakin puoli tuntia, kunnes ne alkavat ruskettua ja niiden sisus muuttuu kermaisen pehmeäksi.

Raasta pinnalle parmesaania, kun munakoisot ovat vielä lämpimiä. Nämä toimivat mielestäni aterian lihamaisena keskipisteenä esimerkiksi risoton tai tabboulehin kanssa. Tai sitten voit tehdä kuten minä eli syödä ne aivan sellaisenaan.

****

Mikä on sinun lempitapasi syödä munakoisoa? Ja tässä vielä superhelppo ohje, ole hyvä!

Munakoisot valkosipulivoissa

Munakoisot valkosipulivoissa

Printtaa
Annoksia: 2–4 Valmistelut: 10 minuuttia Odotus: 40 minuuttia 40 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.7/5
( 44 äänesti )

Ainekset

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 munakoisoa (à 300 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 50 g voita
  • 10 oksaa timjamia
  • 1/4 tl suolaa
  • pikkuisen hienoksi raastettua parmesaania pinnalle, jos haluat

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Pese munakoisot. Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi ja puolikkaat puoliksi ja vielä sitten poikittain kahteen osaan.
  3. Kuumenna öljy ja voi uunin kestävällä pannulla, esimerkiksi valurautapannulla. Lisää valkosipuli ja timjami, laske lämpöä ja paista kaksi minuuttia. Ota pannu liedeltä ja lisää munakoisot ja suola. Pyörittele munakoisot voissa ja järjestä tiiviisti pannuun yhteen kerrokseen. Ei haittaa, jos palat menevät hiukan päällekkäin. 
  4. Paista munakoisoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista sitten tilanne ja jatka paistamista tarvittaessa. Kypsät munakoisot ruskettuvat kauniisti, ja ne ovat pehmenneet.
  5. Raasta pinnalle hiukan parmesaania, jos haluat.

Lisää helppoa vegeä

Basilikarisotto on täydellisen täyteläistä ilman juuston muruakaan.

Gnocchipannu valmistuu valmiista gnoccheista pannulla tosi äkkiä.

Hernepestopasta hurmaa maullaan ja kauniilla värillään.

KasvisMunakoisoNopeat
11 kommentit 19 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Gnocchipannu: Rakastitko sinäkin gnocchivuokaa? Sinun on kokeiltava gnocchipannua, sillä siihen et tarvitse edes uunia
Seuraava postaus
Hatsapuri hapanjuureen: juustoa tihkuva herkkuleipä hurmaa sinutkin

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

11 kommentit

Laura 31.3.2021 - 20:09

Nam!

Tykkääkö kukaan munakoisosta narskuvana pesusienenä (raakana)? Koska joskus sitä sellaisena tarjotaan ravintolassa.

Vastaa
Satu Koivisto 19.4.2021 - 15:03

Tämä on mulle suuri mysteeri, niin säännöllisesti tulee vastaan raakaa munakoisoa!

Vastaa
Kristian Fagerroos 7.4.2023 - 18:52

Jääkaapissa oli pari munakoisoa joista piti tulla moussaka pari viikkoa sitten, tuumasta toimeen ja reseptit auki ☺️ löysin melkein heti reseptisi Munakoisot valkosipulivoissa… Tuoreen timjamin korvasin kuivatulla ja päälle Västerbotten juustoa 😋 suorastaan taivaallista. Kiitos reseptistä, jää suosikkilistalle.

Vastaa
Satu Koivisto 12.4.2023 - 11:15

Onpa kiva kuulla, kiitos!

Vastaa
Minou 5.4.2021 - 16:22

Det här receptet med smör måste jag bara testa. Det måste vara supergott. Nu kommer det massor med fina äggplantor till grönsaksavdelningarna.
Min favoriträtt med aubergine är kinesisk fiskdoftande augergine , Yu Xiang Qie zi.

Vastaa
Satu Koivisto 19.4.2021 - 15:14

Tack för tipsen! Jag älskar äggplantor <3

Vastaa
Essi 14.4.2021 - 13:16

Kuulostaa ihanalta! Mitä öljyä käytät tässä ja ylipäänsä kun kuumennat? Lisäksi kysyisin, että eikö rasva roisku uunissa – itse paistan esim kalan usein folion avulla siitä syystä.

Vastaa
Satu Koivisto 19.4.2021 - 15:01

Käytän useimmiten ihan tavallista rypsiöljyä. Voi ja öljy imeytyvät tässä aika hyvin munakoisoihin, joten tämä ruoka ei räisky 🙂

Vastaa
Hävikkivinkki x 34 | Te kysyitte, ruokatoimittaja vastaa! 16.9.2021 - 12:00

[…] Tai ehkä teet munakoisoja valkosipulivoissa? […]

Vastaa
Ada 20.8.2022 - 18:53

Munakoisot ovat juuri uunissa ja ainakin tuoksuvat herkullisilta. Söin keväällä turkulaisessa ravintola Kuoressa elämäni parhaat munakoisot, joissa oli misovoikastike, ja ajattelin, että seuraavan satsin maustan valkosipulin sijaan misolla.

Vastaa
Tuula 8.8.2022 - 22:07

Paistoin tänään kotimaisen puutarhan munakoisoja tällä ohjeella. Älyttömän hyvää tuli, vaikka unohdin parmesanin. Kiitos ohjeesta!

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä