Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Nduja-paprikat: jos ostit nduja-purkin pizzaa varten, tee seuraavaksi tätä!

kirjoittanut Satu Koivisto 18.4.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 18.4.2021
Nduja-paprikat
4,5K

Nduja-paprikat esiintyivät vinkkinä nduja-postauksessani, ja sain heti toiveen avata asiaa tarkemmin. Tässä siis tulee!

Tarina alkoi, kun mies toi pizzaa varten nduja-purkin. Nduja on calabrialaista tulista ja levitettävää salamitahnaa, joka sopii hyvin pizzan päälle. Kun pizzat oli paistettu, purkista oli vielä puolet jäljellä. Nduja toki säilyy jääkaapissa kuukausia, mutta sitten satuin selailemaan irlantilaisen palkitun ruokakirjoittajan ja kerrassaan ihanan Diana Henryn From the Oven to the Table -kirjaa ja bongasin paahdettujen nduja-paprikoiden reseptin.

Tai ”reseptin”, kuten Henry itsekin reseptin alussa kirjoittaa. Muutama raaka-aine vain lykätään uuniin ja siinä se. Ah, juuri tällaista ruoanlaittoa rakastan! Lisäsin salamana paprikat ostoslistalle.

Henryn alkuperäisessä reseptissä tosin käytettiin burrataa, joka lisättiin paprikoiden päälle uunin jälkeen. Minä halusin paprikoihin pehmeää mozzarellaa sekä uunin kautta että sellaisenaan. Täytetyillä paprikoilla on jotenkin tunkkainen maine, mutta näissä ei ole mitään pölyttynyttä. (Ei sen puoleen, rakastan aivan kaikenlaisia täytettyjä paprikoita ja teen niitä mielelläni milloin mistäkin.)

Nduja-paprikoiden valmistus toden totta käy kätevästi. Paprikat puoliksi, siemenet pois, sively öljyllä ja hiukan suolaa päälle. Sitten paprikat pääsevät 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, jotta ne hiukan esikypsyvät. Sen jälkeen jokaisen paprikanpuolikkaan päälle lisätään lusikallinen ndujaa. Oman chilirakkautesi asteesta riippuu, minkä kokoinen lusikkasi on. Minusta teelusikallinen riittää.

Nduja-paprikat ovat loistava alkupala (hapanjuuri)leivän kanssa, tai sitten voit tarjoilla ne pääruoan osasena. Parhaimmillaan ne ovat joka tapauksessa hiukan jäähtyneinä, jotta kaikki maut pääsevät parhaiten esille.

Paahtunut paprika, tulinen nduja ja lempeä mozzarella ovat täydellinen makukolmikko.

****

Koska viimeksi teit uunipaprikoita? Ja tässä vielä nduja-paprikoiden resepti, ole hyvä!

Nduja-paprikat

Nduja-paprikat

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 10 minuuttia Odotus: 35 minuuttia 35 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 4.3/5
( 4 äänesti )

Ainekset

  • 4 isoa punaista paprikaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 8 tl nduja-salamilevitettä
  • 1 pallo mozzarellaa

Tee näin

  1. Halkaise paprikat pitkittäin puoliksi ja poista siemenet. Aseta paprikat pieneen uunivuokaan. Sivele paprikat öljyllä ja ripottele päälle suola. Paista paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, jotta paprikat alkavat kypsyä.
  2. Ota paprikat uunista ja lisää 1 tl ndujaa jokaisen paprikan sisälle. Jos olet tulisten makujen ystävä, voit lisätä ndujan määrää.
  3. Revi mozzarella ja jaa paprikoiden sisälle. Jätä pikkuisen mozzarellaa koristeeksi, jos haluat.
  4. Paista nduja-paprikoita vielä 15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja paprikoiden reunat tummuvat kauniisti.

Lisää muutaman raaka-aineen reseptejä

Munakoisot valkosipulivoissa maistuvat niin hyvin, että voisit syödä ne suoraan pannulta.

Paras tapa kypsentää täydellistä parsaa on paahtaa se uunissa.

Pikkelöity fenkoli on etikkaisen kirpeää ja raikastaa kaiken tuhdin.

AlkuruoatPaprika
1 kommentti 6 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Nduja: mitä se on, miksi kaikki vouhottavat siitä niin kovasti ja miten se edes lausutaan?
Seuraava postaus
Mitä tehdä maapähkinävoista? Kysymys-vastaussarja jatkuu!

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

1 kommentti

Sienipasteijat | Ne parhaat | Katso ruokatoimittajan resepti! 8.12.2021 - 17:15

[…] Nduja-paprikat maistuvat kylminä tai huoneenlämpöisinä. […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä