Nduja-paprikat esiintyivät vinkkinä nduja-postauksessani, ja sain heti toiveen avata asiaa tarkemmin. Tässä siis tulee!
Tarina alkoi, kun mies toi pizzaa varten nduja-purkin. Nduja on calabrialaista tulista ja levitettävää salamitahnaa, joka sopii hyvin pizzan päälle. Kun pizzat oli paistettu, purkista oli vielä puolet jäljellä. Nduja toki säilyy jääkaapissa kuukausia, mutta sitten satuin selailemaan irlantilaisen palkitun ruokakirjoittajan ja kerrassaan ihanan Diana Henryn From the Oven to the Table -kirjaa ja bongasin paahdettujen nduja-paprikoiden reseptin.
Tai ”reseptin”, kuten Henry itsekin reseptin alussa kirjoittaa. Muutama raaka-aine vain lykätään uuniin ja siinä se. Ah, juuri tällaista ruoanlaittoa rakastan! Lisäsin salamana paprikat ostoslistalle.
Henryn alkuperäisessä reseptissä tosin käytettiin burrataa, joka lisättiin paprikoiden päälle uunin jälkeen. Minä halusin paprikoihin pehmeää mozzarellaa sekä uunin kautta että sellaisenaan. Täytetyillä paprikoilla on jotenkin tunkkainen maine, mutta näissä ei ole mitään pölyttynyttä. (Ei sen puoleen, rakastan aivan kaikenlaisia täytettyjä paprikoita ja teen niitä mielelläni milloin mistäkin.)
Nduja-paprikoiden valmistus toden totta käy kätevästi. Paprikat puoliksi, siemenet pois, sively öljyllä ja hiukan suolaa päälle. Sitten paprikat pääsevät 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, jotta ne hiukan esikypsyvät. Sen jälkeen jokaisen paprikanpuolikkaan päälle lisätään lusikallinen ndujaa. Oman chilirakkautesi asteesta riippuu, minkä kokoinen lusikkasi on. Minusta teelusikallinen riittää.
Nduja-paprikat ovat loistava alkupala (hapanjuuri)leivän kanssa, tai sitten voit tarjoilla ne pääruoan osasena. Parhaimmillaan ne ovat joka tapauksessa hiukan jäähtyneinä, jotta kaikki maut pääsevät parhaiten esille.
Paahtunut paprika, tulinen nduja ja lempeä mozzarella ovat täydellinen makukolmikko.
****
Koska viimeksi teit uunipaprikoita? Ja tässä vielä nduja-paprikoiden resepti, ole hyvä!
Lisää muutaman raaka-aineen reseptejä
Munakoisot valkosipulivoissa maistuvat niin hyvin, että voisit syödä ne suoraan pannulta.
Paras tapa kypsentää täydellistä parsaa on paahtaa se uunissa.
Pikkelöity fenkoli on etikkaisen kirpeää ja raikastaa kaiken tuhdin.
1 kommentti
[…] Nduja-paprikat maistuvat kylminä tai huoneenlämpöisinä. […]