Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Parsa pannulla: huippuhyvää muutamassa minuutissa vaikka kalan kaveriksi

kirjoittanut Satu Koivisto 26.4.2020
kirjoittanut Satu Koivisto 26.4.2020
Parsa pannulla
37,6K

Parsa pannulla? Kyllä vain! En minäkään sentään aina uunia lämmitä, vaikka olenkin puhunut vuosia uunissa paahdetun parsan puolesta. Aina välillä kohtaa parsaonnistumisen, ja silloin on aika nostaa vain paistinpannu liedelle.

Parsaonnistuminen on harvinaista mutta silti aivan mahdollista useammankin kerran kevään aikana. Silloin parsapaketissa ei olekaan peukalonpaksuisia parsoja vaan pikkurillistä ohuempia, meheviä ja maukkaita. Ne on parasta nautiskella ihan sellaisenaan, vaikka kalan kaverina. Toki parsa pannulla valmistuu paksummista yksilöistäkin, vaikka ohuet ovat mielestäni näin kaikkein herkullisimpia.

Valmistusaika on vartti, mutta suurin osa siitä kuluu parsojen pesemiseen ja kuivien tyvien poistamiseen. Pannulla tämä ruoka viipyy viitisen minuuttia. Jos parsasi ovat paksumpia, voit paistaa niitä hetken kauemmin. Ajatus kuitenkin olisi, että parsat ovat hyvin napakoita, vain hiukan kypsyneitä. Parsojen seuraksi lisään pannulle pinjansiemeniä, jotka ovat tässä jotenkin erityisen herkullisia, hiukan makeita ja pehmeitä. Ne voit korvata vaikka rouhituilla cashewpähkinöillä tai jättää pois. Myös muut siemenet käyvät, mutta esimerkiksi auringonkukan- ja kurpitsansiemenet paahtaisin erikseen, ne kaipaavat hiukan pidempiaikaisia toimia.

Parsojen leikkaamisen sijaan suosittelen napsauttamaan tyven pois: ota parsasta ote kaksin käsin ja taivuta sitä varovasti kaarelle. Varsi katkeaa juuri siitä mistä pitääkin eli kuivan osan ja mehevän osan rajasta, ja samalla vältyt kuorimiselta. Tyvet kannattaa säästää ja keittää niistä parsaliemi. Voit tehdä sen saman tien tai pakastaa tyvet, kerätä isomman satsin ja tehdä liemen myöhemmin.

Kun tyvet on irti, leikkaan nuput erilleen ja varret muutamaan osaan suupaloiksi, niin että ne on mukava syödä. Kuumennan paistinpannun ja lisään sinne oliiviöljyn ja voin. Paistan varsia pannulla ensin pari minuuttia sellaisenaan, minkä jälkeen lisään nuput ja desin pinjansiemeniä ja paistan vielä pari minuuttia varovasti sekoitellen. Vielä maustaminen suolalla ja pippurilla ja valmista on! Jos haluat, voit tiristää päälle tipan sitruunamehua, jostain syystä itse en sitä tässä kaipaa.

Parsa pannulla sopii loistavasti paistetun kalan lisäkkeeksi tai leivän ja kananmunien (Uppomunat! Löysäksi keitetyt kananmunat! Munakokkeli!) kanssa syötäväksi, mutta itse voisin kyllä syödä tämän ihan sellaisenaan. Koko satsin.

****

Valmistatko sinä parsaa pannulla? Ja tässä vielä se huippuhelppo ohjeeni, ole hyvä!

Parsa pannulla

Parsa pannulla

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 15 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.3/5
( 4 äänesti )

Ainekset

  • 500 g vihreää parsaa, mieluiten ohuita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • ripaus mustapippuria
  • (sitruunamehua)

Tee näin

  1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Taivuta parsaa varovasti kahdella kädellä, jolloin se katkeaa juuri oikeasta paikasta. 
  2. Leikkaa varret muutamaan osaan. Säästä nuput erikseen.
  3. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla. Lisää parsan varret ja paista pari minuuttia.
  4. Lisää nuput ja pinjansiemenet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa vaikka kalan lisäkkeenä. 

Lisää parsaa

Parsarisotto on monen herkku, eikä syyttä.

Uunissa paahdettu parsa hurmaa aina.

Parsaliemi valmistuu helposti parsojen tyvistä.

Raportoin parsakäänteitä Instagramin puolella, kurkkaa uusimmat sieltä!

KasvisNopeatParsaSesonki
2 kommentit 5 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Parsaliemi: kerää tyvet pakastimeen ja keitä kerralla iso satsi
Seuraava postaus
Paprikasalsa: sopivasti chilinen yleislisäke hodareiden sisälle tai grilliruoan pariksi

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

2 kommentit

Vihreä Parsa Reseptejä? - Herkullisia reseptejä - suomalainen ravintola 20.12.2022 - 17:17

[…] Lisää parsan varret ja paista pari minuuttia. Lisää nuput ja pinjansiemenet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa vaikka kalan lisäkkeenä. Näytä koko vastaus […]

Vastaa
Hannu Koski 3.4.2024 - 14:56

Voiko parsan valmistaa myös pöhöttkmellä?

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä