Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Sieniquesadillat: rapeaksi paistetut tortillaletut valmistuvat tosi äkkiä sieniretken saaliista. Kokeile ruokatoimittajan helppoa reseptiä!

kirjoittanut Satu Koivisto 8.10.2023
kirjoittanut Satu Koivisto 8.10.2023
Sieniquesadillat
4,K

Sieniquesadillat saapuivat elämäämme, kun tänä ihmeellisenä sienisyksynä sieniä on vain riittänyt ja riittänyt enkä enää halunnut tehdä risottoa ja sitä ainaista pastaa. Rapeaksi paistettu tortillalettu toimii varmasti, oletin. Ja niin teki!

Suppilovahveroista valmistuu tietenkin ihana piirakka, mutta quesadillan avulla samojen makujen pariin pääsee nopeammin.

Kas tässä muutama vinkki valmistukseen ja lopussa vielä tarkka resepti, ole hyvä.

Mikä on quesadilla?

Quesadilla on meksikolainen täytetty, puolikuun muotoon käännetty tortillalettu, joka paistetaan rapeaksi pannulla. Quesadillan sisällä on juustoa, joka liimaa puolikkaat yhteen. Itse teen quesadillani kahdesta tortillaletusta, koska minusta se on helpompaa ja ainakin omasta lopputuloksestani tulee siten napakampi. Oikeaoppiminen oma sieniquesadillani ei missään nimessä ole, hitsin hyvä kuitenkin.

Täyte on mitoitettu isoille tortillaletuille, joiden halkaisija on noin 20 senttiä. Silloin paistaminen käy kätevästi.

Mitkä sienet sopivat sieniquesadillaan?

Sieniquesadillat valmistuvat mistä tahansa suoraan pannulla paistettavasta sienestä. Itse olen paistellut näitä suppilovahveroista, mutta esimerkiksi kantatelli, vaaleaorakas tai vaikka leppärousku sopisivat mainiosti. Sienionnen puuttuessa kaupan herkkusienet toimivat hyvin. Minusta ne ovat muutenkin aliarvostettuja.

Puhdista metsäsienet roskista ja revi sienet suupaloiksi. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, jotta neste haihtuu. Kun neste on haihtunut, lisää öljy.

Kahden sipulin quesadillat

Tykkään sipulista muutenkin, mutta erityisen kovasti tykkään siitä sienien parina. Quesadillan täytteeseen lisään runsaasti hienonnettua sipulia. Sen voi lisätä pannulle samaan aikaan öljyn kanssa ja paistaa miedolla lämmöllä niin kauan, että sipuli alkaa ruskettua kauniisti. Valkosipuli kannattaa puolestaan lisätä vasta paistamisen loppuvaiheessa, sillä se kärähtää helposti.

Kun sipulit ja sienet on paistettu valmiiksi, ne kaadetaan kulhoon jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, siihen sekoitetaan juustoraaste.

Sieniquesadillan paistaminen: ei rasvaa pannulle!

Quesadillojen paistaminen käy nopeasti. Aseta tortillalettu leikkuulaudalle. Kaada päälle puolet täytteestä ja levitä se tasaisesti tortillaletun reunoihin asti. Paina päälle toinen tortillalettu. Nosta komeus varovasti kuivalle paistinpannulle (tosiaan, ei siis öljyä pannulle), ja paista quesadillaa muutama minuutti keskilämmöllä, kunnes pohja muuttuu kauniin ruskeaksi ja juusto alkaa sulaa. Käännä sieniquesadilla sitten varovasti ohuen lastan avulla, ja paista samoin toinen puoli rapeaksi.

Valmiit quesadillat maistuvat sellaisenaan vaikka viinin kanssa. Niitä voi myös dippailla salsakastikkeeseen tai vaikka jogurttidippiin.

****

Onko quesadilla sinulle tuttu ruoka? Ja alla vielä sieniquesadillan tarkka resepti, ole hyvä!

Sieniquesadillat

Sieniquesadillat

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 40 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.5/5
( 2 äänesti )

Ainekset

  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 isoa sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl juustoraastetta
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 1/4 – 1/2 tl suolaa
  • 4 tortillalettua (⌀ n. 20 cm)

Tee näin

  1. Puhdista suppilovahverot ja revi ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista sieniä kuivalla pannulla niin kauan, että neste haihtuu ja sienet alkavat tarrautua kiinni pannuun. Lisää öljy ja sipuli ja paista, kunnes sipuli alkaa ruskistua kauniisti. Lisää valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti. Kaada kulhoon jäähtymään. Lisää juustoraaste. Mausta pippurilla ja suolalla. Suolan määrään vaikuttaa juuston suolaisuus, joten maista täytettä ennen suolan lisäämistä.
  3. Aseta tortillalettu leikkuulaudalle. Kaada puolet sieniseoksesta letun päälle ja levitä tasaisesti reunoihin asti. Paina toinen tortillalettu päälle.
  4. Paista tortillaa kuivalla pannulla noin kolme minuuttia, kunnes pohja ruskistuu ja juusto alkaa sulaa. Käännä ohuen lastan avulla ja paista toinen puoli kauniin ruskeaksi.
  5. Paista toinen lettu samoin.
  6. Leikkaa annospaloiksi ja napostele vaikka viinin kanssa. Kun teet rinnalle salaatin, saat kevyen aterian.

Psst!

Voit korvata suppilovahverot muilla suoraan pannulla paistettavilla sienillä: esimerkiksi kantarelleilla, vaaleaorakkailla tai leppärouskuilla. Myös kaupan herkkusienet käyvät hyvin.

Lisää sienireseptejä

Suppilovahverorisotto valmistuu arki-iltanakin, kunhan sienionni on kohdallaan.

Sienisalaatti sisältää yhden helpon mutta herkullisen tekniikkajipon.

Suppilovahverotahna on taivaallinen levite leivän päälle.

ArkiruokaKasvisSienet
1 kommentti 1 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Balsamicoperunat: tahmean koukuttavat herkkuperunat kokkikoulun opeilla. Tee sinäkin ja ihastu!
Seuraava postaus
Karpalokeksit: sujauta keksitaikinaan hapanjuurta ja yllätyt! Täydellisen sitkaat (vegaaniset) keksit teet tällä reseptillä

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

1 kommentti

Suppilovahveropiirakka: onnistuneen metsäretken sienisaaliin haluat upottaa tähän piirakkaan. Ruokatoimittajan lempiresepti! - Satu Koivisto 22.10.2023 - 09:50

[…] Valitse sieniquesadillat, jos et ehdi tehdä suppilovahveroista piirakkaa mutta kaipaat pientä napo… […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä