Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Suklaajuustokakku: täydellisen kuohkea koostumus, viisi raaka-ainetta, ei liivatetta! Tässä on uusi luottokakkusi loppuvuoden kemuihin

kirjoittanut Satu Koivisto 27.10.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 27.10.2021
Suklaajuustokakku
65,8K

Kaupallinen yhteistyö: Pirkka Parhaat

”Tämä suklaajuustokakku on parasta suklaajuustokakkua, jota olen koskaan syönyt”, lausui esikoisen ystävä kakkua lusikoidessaan. Vannon käsi sydämellä, etten mitenkään johdatellut häntä tähän, mutta en voi olla itse eri mieltä.

Rakastan suklaata ja rakastan juustokakkuja, mutta hirmuisen usein tämä yhdistelmä on rakenteeltaan makuuni liian tiivis. Syypää on liivate, jota en mielelläni käytä lainkaan. Kerran päätin kokeilla, saisiko suklaajuustokakun hyytymään pelkällä tummalla suklaalla.

Se onnistui!

Joten saanko esitellä suklaajuustokakun,
joka maistuu samettisen kuohkealta
johon tarvitset vain viisi raaka-ainetta (sanottakoon se vielä uudelleen: niistä yksikään ei ole liivate!)
joka valmistuu ilman uunia
jonka voit tehdä jääkaappiin vaikka paria päivää etukäteen ennen tarvetta?

Arvelinkin, että voisit kiinnostua. Tässä vinkit valmistukseen, ole hyvä!

Kakun tärkein raaka-aine

Mascarponejuusto hiipi elämääni joskus aikoinaan Italia-rakkauden ja tiramisun myötä. Pirkka Parhaat -mascarponejuusto puolestaan saapui elämäämme siksi, että saan sitä helposti aivan lähikaupastamme ja se on aivan erinomaista paitsi tiramisussa, myös muissa kakuissa. Mieheni on todella kermavaahtokriittinen, mutta mascarponejuustossa tätä samaa ongelmaa ei ole, joten käytän sitä usein leivonnassa.

Etenkin täytekakun kuorrutteena mascarpone on lyömätön. Sen saa pienen maitotilkan avulla vatkattua notkeaksi ja levitettyä helposti kakun päälle. Vaahtoa voi myös värjätä marjasoseella tai hillolla.

Kuorrutan mascarponevaahdolla lasten synttärikakut ja kesän mansikkakakut, koska etenkin lämpiminä päivinä se kestää odotusta aivan toisella tavalla kuin kermavaahto.

Suklaajuustokakkuun mascarponejuusto taikoo ihanan täyteläisen rakenteen. Sen ansiosta suklaajuustokakku on kuin kuohkeaa suklaamoussea. Suklaajuustokakkua varten ota mascarponejuusto lämpiämään pari tuntia ennen kuin aloitat.

Paras vuoka

Tätä kakkua varten tarvitset irtopohjavuoan, josta saat kakun siististi irti. Pingota leivinpaperi vuoan reunojen ja pohjan väliin. Vuokaa ei tarvitse voidella. Kerran tein sen epähuomiossa, ja voinokareet näyttivät kakun reunoilla vähän kummallisilta.

Viiden minuutin pohja

Pohja valmistuu Digestive-kekseistä ja sulatetusta voista hetkessä. Jos sinulla on monitoimikone, käytä sitä keksien murskaamiseen. Itselläni ei sitä ole, joten ladon keksit vahvaan pakastuspussiin ja rullailen päältä kaulimella. Kerran hakkasin keksit murskaksi hillopurkilla ja kerran rutistelin ihan käsin. Yritä saada keksimurusta ainakin melko hienoa, jotta siellä ei olisi isoja murupaakkuja.

Ohje on mitoitettu 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Jos irtopohjavuokasi on 24-senttinen, täyte riittää sellaisenaan oikein hyvin, kakusta tulee vain matalampi, mutta tee pohjaa pikkuisen enemmän: 200 grammaa keksejä ja 100 grammaa voita.

Painele keksi-voiseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Kuohkeista kuohkein suklaamousse

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa (pienellä teholla ja sekoitellen, suklaa kärähtää helposti!) tai hellalla vesihauteessa (varo ettei suklaan joukkoon mene vettä, vesi muuttaa sulatetun suklaan kokkareiseksi).

Kun suklaa on sulanut, vatkaa mascarponejuusto ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sitten lisäät sulatettua suklaata mascarponen joukkoon muutamassa osassa ja vatkaat tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta, peitä kakku hyvin kelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään ainakin yön yli. Voit hyvin tehdä kakun pari päivää etukäteen, se odottaa jääkaapissa kiltisti tarjoilua.

Irrotuksen tärkein vaihe

Juuri ennen tarjoilua ota vuoka jääkaapista. Ennen kuin avaat irtopohjavuoan reunat, työnnä veitsi kakun ja kakkuvuoan reunojen väliin ja viillä kakku irti reunasta. Vasta sitten avaa vuoka varovasti. Näin toimien kakku ei repeä keskeltä. Jos niin kuitenkin pääsisi käymään, peitä kraateri koristeiden alle, ja kukaan ei huomaa mitään!

Jos reunat näyttävät mielestäsi turhan sahalaitaisilta, lämmitä leikkuuveitsi kuuman veden alla, kuivaa ja tasoita reunoja veitsellä.

Viimeinen silaus

En totta tosiaan ole mikään näpertäjä, joten kakkujen koristelun haluan hoitaa äkkiä.

Pirkka Parhaat rubysuklaa on kauniin vaaleanpunaista, ja sitä voi raastaa Microplane-raastimella tai vuolla lastuiksi kuorimaveitsellä. Myös tuoreet marjat, etenkin vadelmat ja pensasmustikat, tai vaikkapa pähkinärouhe ovat näyttäviä koristeita. Tai ehkä asettelet kakun päälle kasan Pirkka Parhaat käsin tehtyjä suklaakonvehteja?

****

Sitten vain nostat kakun pöytään, keität kahvit ja keräät kehut. Oletko sinä juustokakkujen ystävä? Ja tässä vielä resepti, ole hyvä!

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku

Printtaa
Annoksia: 8 Valmistelut: 20 minuuttia Odotus: 12 tuntia 12 tuntia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 187 äänesti )

Ainekset

  • 2 prk Pirkka Parhaat mascarponejuustoa
  • 150 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 200 g tummaa leivontasuklaata (55 %)
  • 1 dl tomusokeria
  • Koristeeksi esimerkiksi Pirkka Parhaat rubysuklaata, hasselpähkinärouhetta tai tuoreita vadelmia

Tee näin

  1. Ota Pirkka Parhaat mascarponejuusto huoneenlämpöön lämpiämään ainakin tuntia ennen.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjan ja reunojen väliin.
  3. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Jos sinulla ei ole sellaista, laita keksit paksuun pakastuspussiin, sulje pussi ja rullaile päältä kaulimella.
  4. Sulata voi. Yhdistä voisula ja keksimurut kulhossa ja painele irtopohjavuoan pohjalle (reunoille ei tarvitse laittaa). Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  5. Sulata suklaa mikrossa kulhossa tai vesihauteessa hellalla.
  6. Vatkaa mascarpone ja tomusokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa muutamassa erässä sähkövatkaimella vatkaten.
  7. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Kääri vuoka kelmuun ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään yön yli.
  8. Juuri ennen tarjoiluhetkeä ota vuoka jääkaapista. Ennen kuin avaat irtopohjavuoan, irrota kakku reunoista työntämällä ohut veitsi reunojen ja kakun väliin. Avaa sitten reunan lukitus, irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Jos kakun reunat näyttävät röpelöisiltä, kuumenna veitsi kuuman veden alla, kuivaa veitsi ja tasoita kakkua.
  9. Koristele kakku esimerkiksi rouhitulla Pirkka Parhaat rubysuklaalla (rouhi kuorimaveitsellä tai raasta raastinraudalla), hasselpähkinärouheella tai vaikka tuoreilla vadelmilla.

Lue lisää

Päärynä-toscakakku on päältä rapea, sisältä mehevä. Leivo jo tänään!

Limettikakku valmistuu ilman pöriseviä laitteita.

Britakakku toimii muinakin aikoina kuin vain kesällä. Nyt sen voi täyttää luumuilla tai päärynöillä.

JuhlatJuustokakutKakutSuklaa
13 kommentit 68 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Sushisalaatti silakasta: koukuttava soijamarinoitu kala, ei näpertelyä, lempikasvikset ja se täydellinen riisi askel askeleelta. Helppo tapa tehdä sushia kotona!
Seuraava postaus
Halloween-juhlat: muumionakit, hämähäkkikeksit ja muut sopivan karmivat tarjoiluideat syksyn hauskimpiin kemuihin

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

13 kommentit

Halloween-juhlat | Ruokatoimittajan helpot ja hauskat tarjoiluideat 28.10.2021 - 20:10

[…] haluat halloween-kakun, leivo esimerkiksi tämä suklaajuustokakku ja koristele sen pinta haamuilla. Haamut tehdään niin, että valkosuklaa sulatetaan mikrossa […]

Vastaa
Kokeilu hullu 😌 7.12.2021 - 12:51

Ajattelin äklömakeata ilmaisua vähän suomentaa eli meillä on ihmisiä jotka ei pidä mutakakusta on kuulemma liian makea ja taas minä en pidä täytekakuista ja he tykkäävät niistä..

Vastaa
Vh 30.10.2021 - 21:00

Mascarpone-suklaamassa toimi erinomaisesti täytekakun välissä. Kiitos reseptistä! <3

Vastaa
Jenni 14.11.2021 - 16:15

Siis apua miten hyvä ja yksinkertainen resepti!!! Ja kakku oli ihan taivaallista! Tästä tulee vakioresepti nyt meidän perheessä:). Tein 1,5-kertaisena koko reseptin ja just hyvä määrä kun vuoka oli halkaisijaltaan 24-25cm. Näinköhän toimisi myös esim appelsiinisuklaan kanssa (ei oma suosikki, mut miehen…)…

Vastaa
Satu Koivisto 25.11.2021 - 11:04

Ihana kuulla! Veikkaan että toimii hyvin appelsiinisuklaan kanssa 🙂

Vastaa
Paahdettu valkosuklaa | Ruokatoimittajan kätevät vinkit | Lue ja onnistut! 25.11.2021 - 15:21

[…] Ihana suklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta. […]

Vastaa
Kokeilu hullu 😌 7.12.2021 - 12:46

Hei, olen jo aikaisemmin tämän tallentanut muistiin ja aivan ihanaa päässä kokeilemaan! Suunnittelin joulunaikaa… mutta nyt tuli kysymys, kun kerta on muitakin ajateltava, kuin itseäni niin onko tämä kakku äklömakea? 😃

Vastaa
Satu Koivisto 20.12.2021 - 23:12

Moikka! Minusta tämä ei ole äklömakea mutta on kakku sen verran tuhti, että pieni pala riittää kyllä 😀

Vastaa
Jouluruoka | Ruokatoimittajan joulupöytä | Lue mitä sieltä löytyy! 8.12.2022 - 10:05

[…] pari konvehtia kuuluu toki asiaan. Tosin viime vuonna leivoin kuopuksen toiveesta jouluaatoksi suklaajuustokakun, ja hän on toivonut sitä myös tänä vuonna. Ehkäpä siis siitä tulee uusi […]

Vastaa
Hannele 7.3.2024 - 23:07

Hei. tätä kakkua haluaisin tehdä! Mitä ehdottaisit mascarponejuuston tilalle kun pitäisi saada laktoositon kakku?

Vastaa
Satu Koivisto 8.3.2024 - 11:48

Hei! Kiva kuulla 🙂 Mascarponejuustoa saa myös laktoosittomana. Kokonaan maidotonta versiota olen tehnyt käyttämällä kauratuorejuustoa (esim. Oatly).

Vastaa
Hannele 9.3.2024 - 21:55

No niin taitaa ollakin, sitä käytän!

Vastaa
Maarit 26.3.2024 - 17:05

Voiko toisen mascarponejuuston korvata purkillisella kermaa?

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä