Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Keittiössä

Vegaaninen juusto löi ällikällä: Juustotyttöjen Hellempi Valkoinen maistuu kaikille

kirjoittanut Satu Koivisto 26.5.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 26.5.2019
Juustotytöt_Hellempivalkoinen
13,8K

Vegaaninen juusto kiinnostaa juuri nyt kovasti, koska maitotuotteiden vähentäminen kiinnostaa ilmastollisista ja terveydellisistä syistä. Asiassa on vain sellainen ongelma, että pidän juustoista todella todella paljon. Mozzarella on taivaallista valkoisen pizzan päällä, ja risottoon kuuluu laittaa parmesaania, joka taikoo sen rakenteesta kermaisen. Provolone piccante on valtavan herkullista hapanjuurileivän päällä kurkkujen kanssa, ja rakastan, siis todella rakastan vanhaa goudaa piirakoissa ja paistoksissa. Ja sitten on vielä homejuustot, joita syödään aika harvoin mutta silloin kun niitä syödään, ne ovat kaiken keskipisteenä, erityisherkkuna viinin kyljessä. Perinteinen juusto on suussani se normi, ja maistamieni vegaanisten juustojen kirjo on ollut, noh, aika …vaihteleva.

”Se oli rakenteeltaan uskomattoman samankaltainen kuin perinteinen valkohomejuusto.”

Kun mies sitten sattui saapumaan kotiin vegaanisen juuston eli /uuston kanssa, odotukseni eivät olleet järin korkealla. Mutta muovikäärestä kuoriutuneessa /uustossapa oli kaikki kohdallaan. Se oli rakenteeltaan uskomattoman samankaltainen kuin perinteinen valkohomejuusto: siinä oli kuori, pehmeä, miltei valuva sisus ja ennen kaikkea aito valkohomeen maku. Kerrassaan hurmaavaa hapanjuurileivän päällä!

Juustotytöt on kahden naisen, Matilda Melan ja Kaisa-Leena Pesosen, viime vuonna Helsingissä päivätöidensä rinnalle perustama yritys, joka tekee vegaanista juustoa eli /uustoa cashewpähkinöistä. Kehittelyssä on myös muut raaka-aineet kuin caswewpähkinä ja myös sinihomejuustoversio, mutta koska /uustojen kehittely tapahtuu päivätöiden ja nukkumisen välissä, Hellempi Valkoinen on vielä toistaiseksi ainoa /uusto. Ei mikä tahansa, sillä Hellempi Valkoinen pääsi juuri yhden Michelin-tähden Grön-ravintolan listoille. Aikamoinen saavutus muutaman kuukauden olemassa olleelle tuotteelle!

Vegaaninen juusto: kerro oma suosikkisi!

Mutta nyt haluaisin kuulla teiltä vinkkejä vegaanisista juustoista tai muista vegaanisista ratkaistuista seuraaviin kokkaustilanteisiin. Etsinnässä siis

  1. Vegaaninen parmesaani, jota voisi raastaa risottoon ja pastan päälle
  2. Vegaaninen gouda, joka toimisi piirakoissa, lasagnessa ja lämpimissä voileivissä
  3. Maukas juusto ihan sellaisenaan (hapanjuuri)leivän päällä käytettäväksi
  4. Mozzarella eritoten valkoisen pizzan päälle

Sen sijaan valkohomeasiat ovat meillä kunnossa, kiitos Hellempi Valkoisen! Juustotytöt lisäävät uuden Hellempi Valkoista myyvän liikkeen kartalle sitä mukaa, kun jälleenmyyntiverkosto kasvaa. Kurkkaa siis sieltä, joko tätä ihanuutta saa omasta kaupastasi! Juustotytöt ovat myös Facebookissa.

herkutjuustotuotevinkkivegaaninenvuusto
13 kommentit 41 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Ruskistettu voi: meripihkan väristä eliksiiriä voisi hörpätä suoraan kupista
Seuraava postaus
Halusin pihan, mies ei – ratkaisu oli siirtolapuutarhamökki, jonne hurauttaa metrolla

Joko luit nämä?

Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole...

1.4.2025

Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja...

12.12.2024

Veitsen huolto: muista nämä simppelit kikat ja veitsesi...

20.10.2024

13 kommentit

Mari 27.5.2019 - 08:37

Meillä sekaanilapsetkin suostuu syömään valion oddlygood goudan makuista vuustoa leivän päällä.

Vastaa
Satu Koivisto 5.6.2019 - 21:46

Kiitos, tätä maistetaan!

Vastaa
Paula 31.5.2019 - 13:41

Juustotyttöjen juustoa maistettava pian! Parmesaaneista on paras Violifen parmesaani, paras gouda: Porlammi, paras perusjuusto: Porlammin perus (siinä on oluthiivaa makua ja vitamiineja antamassa). Porlammilla on muuten myös emmentalia ja goudaa ja on kotimainen. Parhaat fetat on Violifen Greek White ja Porlammin fetakuutiot (joissa hämmästyttävä vuohen maku!). Rakenteeltaan mozzarellamaista vegaanijuustoa en ole maistanut, vaikka kyllä niitä olemassa on. Violifella ok halloumi-tyyppinen myös. Totuttelunsa toki vaatii. Itse kaipailen vegaanista Manchegoa! t: maitoallergiadiagnoosin saanut

Vastaa
Satu Koivisto 5.6.2019 - 21:45

Kiitos kattavasta listasta, kokeiluun menee!

Vastaa
Kaneli 31.5.2019 - 15:22

Juustotyttöjen juusto oli parasta, mitä pitkään aikaan oon syönyt!
Osaan vastata kysymyksistäsi vain kohtaan 1. 🙂 Risoton ja pastan päällä toimii ällistyttävän hyvin ”cashewpähkinäparmesaani”: sauvasekoittimella tms. pussillinen kuivia cashewpähinöitä hienoksi rouheeksi + sekaan maun mukaan ravintohiivahiutaleita (esim. 1/2 dl) ja suolaa (esim. 1/2 tl).

Vastaa
Satu Koivisto 5.6.2019 - 21:45

Kiitos vinkistä, tämä oli mulle ihan uutta!

Vastaa
Emiliaaaaaa 19.8.2019 - 09:53

Mä teen tuolla Kanelin antamalla ohjeella myös leikkiparmesaania. Lisäksi laitan mukaan oliiviöljyä pari teelusikallista, maun vuoksi. Kun tekee hygieenisesti ja säilöö puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa, säilyy kuukausitolkulla.

Vastaa
Satu Koivisto 22.8.2019 - 21:34

Kiitos vinkistä!

Vastaa
Sirkka Lakso 19.12.2019 - 10:54

Hk

Vastaa
mari. 11.6.2019 - 16:34

Oih, kuulostaa herkulta! Tätä täytyy saada testiin, voi kunpa sitä päätyisi myyntiin tänne hiukan pohjoisemmaksikin! Olen maistanut cashewpähkinöistä tehtyjä juustoja Sveitsissä, ne ovat olleet ehdottomasti parhaimpia maistamiani vegaanisia juustoja. Niiden kohdalla ei ole tarvinnut tuntea syövänsä jotakin valjua juuston korviketta. Kauppojen valikoimista pidän oikeastaan vain Violifen savunmakuisesta juustosta, suosittelen kokeilemaan sitä. 🙂

Vastaa
Satu Koivisto 11.6.2019 - 21:26

Toivottavasti, on kyllä herkullinen! Ja kiitos vinkistä, maistamme 🙂

Vastaa
Jussi 24.4.2023 - 18:17

Tätä blogia myöhemmin lukeville: Juustotyttöjen toiminta on ilmeisesti loppunut ja Hellempää valkoista ei saa enää kaupoista ostettua. Harmi.

Vastaa
Satu Koivisto 27.8.2023 - 12:48

Tämä on tosi surullinen uutinen.

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä