Vesimelonisalaatti oli ensimmäinen ajatukseni, kun ensimmäiset kasvihuoneemme kurkut alkoivat näyttää tarpeeksi isoilta syötäväksi. Nyt olisi oikea aika tehdä tuota helleherkkua.
Moni tekee vesimelonisalaatin pelkästä vesimelonista, mutta minusta se on sellaisenaan kunnon ruoaksi vähän liian makea. Juu, minulla on ongelma makeiden kunnon ruokien kanssa. Mutta sukulaiskasvi kurkku, rapea ja napakka, tasapainottaa mukavasti kokonaisuutta. Ja kun hommaan yhdistetään vielä fetajuusto… Ai että, taivaallista!
Valmistus on sangen suoraviivaista, mutta tässä silti pari vinkkiä.
Vesimeloni <3 kurkku
Meloni ja kurkku ovat tosiaan sukulaiskasveja ja viihtyvät erinomaisesti yhdessä myös lautasella. Omat kasvihuonekurkkumme ovat hirmuisen herkullisia, rapeita ja vähäsiemenisiä. Jos joskus ihmettelin, miksi mies halusi kasvattaa kurkkuja itse, enää en ihmettele laisinkaan. Jos sinulla ei ole pääsyä sellaisten äärelle, osta avomaankurkkuja. Niitä kannattaa syödä nyt kyllästymiseen asti. Rivauta päälle pikkuisen suolaa, mikä korostaa makua.
Yrttilaatikon ruhtinas
Minttu rehottaa viljelylaatikossaan niin, että ikuiseksi luulemani ruohosipuli kärsii hätää. Minttua siis tosiaan riittää käytettäväksi ihan niin paljon kuin vain haluaa. Osittain siksi minttua on tässäkin ruoassa. Mutta vain osittain: minttu ja vesimeloni ovat ihana pari ja lisään hienonnettua minttua usein ihan sellaisenaan syötävien vesimelonilohkojen päälle. (Lasten mielestä ne tietenkin ovat roskia.)
Mintun pariksi lisäsin lehtipersiljaa, jota rakastan hirmuisesti ja kasvatan ihan joka vuosi.
Pikkuisen fetaa
Talvikuukausina fetajuustoa tulee syötyä aika vähän, mutta kesäkasvisten kanssa se on valtavan herkullista. Ja hellepäivinä muutenkin tekee mieli jotain suolaista. Neljän hengen annokseen riittää kuitenkin hyvin puoli pakettia, ei ole pakko laittaa kokonaista. Pääset tekemään seuraavana päivänä uuden satsin! Lisään fetan pinnalle ronskeina kimpaleina.
Hyvä öljy riittää
Missä kastike, mahdat ihmetellä. Sellaista ei nyt tarvita, loraus oliiviöljyä ja vesimeloni hoitavat homman. Rouhaise päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä.
Vielä pari kukkaa
Viimeistele salaatti syötävillä kukilla, jos haluat. Krassit kukkivat meillä juuri nyt niin kovin kauniisti. Krassin lehdetkin ovat syötäviä, minkä opin juuri Albina & Alexis -ravintolassa.
****
Sitten vain syömään! Vesimelonisalaatti toimii sellaisenaan kevyenä hellelounaana tai grilliruokien lisäkkeenä.
****
Mitä sinun vesimelonisalaattiisi tulee? Kerro alla!
Lisää kokattavaa juuri nyt
Mitä ruokaa mökillä? Kasa ideoita, joista ei seuraa tiskivuorta.
Lohen grillaus: koukuttava luottomarinadi ja muut vinkit
Salsa verde on koko kesän yleiskastike.
3 kommentit
Hei Satu! Jos kaipaat mintulle uusia käyttötarkoituksia, niin tässä yksi makoisa pastavinkki:
https://memoriediangelina.com/2009/08/23/linguine-al-limone/
Meille ainakin maistuu ja ruoka on pöydässä nopeasti 🙂
Oi kiitos ihanasta vinkistä!
[…] kysymys kysyin itseni kun ulkona sataa. Onnellisesti, olen löytänyt tätä salaatin ohjeen Satukoivisto-blogissa. Tämä salaatti yhdistettynä grilliruokaan on hienosti […]