Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Kesäkurpitsa-fetapihvit: rapea pinta, mehevä sisus. Taivaallista tsatsikin kanssa!

kirjoittanut Satu Koivisto 8.8.2021
kirjoittanut Satu Koivisto 8.8.2021
Kesäkurpitsa-fetapihvit
30,5K

Jos luulit, että kesäkurpitsareseptisuoni olisi täällä jotenkin ehtynyt, ehei. Nyt ovat vuorossa kesäkurpitsa-fetapihvit.

Yksi Helsingin lempiravintoloistani on Yes Yes Yes, joka on kasvisravintola ilman että sitä edes huomaa. Ainakaan mies ei huomannut sitä ensimmäisellä käyntikerrallamme. Hän tilasi innoissaan pöydän täyteen kaikenlaista pientä maisteltavaa, söi kaiken hyvällä ruokahalulla ja tajusi asian vasta jälkeenpäin, kun mainitsin hänelle siitä. ”En tosiaan kaivannut mitään”, hän totesi. No niinpä!

Näin loppukesästä ravintolan listalla on usein ollut taivaalliset kesäkurpitsa-fetapallerot. Uppopaistetuissa palleroissa on rapea, rapsahtava pinta ja mehevä sisus. Näistä innostuneena tein kotona jotain samantyyppistä. Olomuodoksi valikoitui pihvi, joka paistuu pannulla öljytilkassa uppopaistamisen sijaan.

Pihvien valmistaminen on helppoa, mutta annan silti pari vinkkiä. Jutun lopussa on myös helppo resepti.

Rajut otteet

Kesäkurpitsaan on piilotettu valtavasti nestettä, mikä on tärkeää saada ulos etenkin näitä pihvejä tehdessä. Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä ja nosta raaste siivilään valumaan. Valutus ei kuitenkaan riitä yksin, vaan raaste vaatii kovia otteita. Puristele raastetta antaumuksellisesti kaksin käsin, kunnes se tuntuu kuivalta. Siirrä raaste sitten kulhoon.

Hetki jääkaapissa

Kesäkurpitsaraasteen lisäksi pihveihin tulee kananmunaa ja vehnäjauhoa. Molempia tarvitaan liimaksi. Kun olet sekoittanut kaikki aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi, anna sen asettua hetki jääkaapissa. Se helpottaa paistamista. Älä säikähdä, jos jääkaapissa kulhon pohjalle irtoaa hiukan nestettä, se ei haittaa.

Paras maustepari

Koska kesäkurpitsa on maultaan melkoisen vähäeleinen, feta ja lehtipersilja ovat sen parhaat ystävät. Fetaa ei kuitenkaan tarvita kauheasti. Paketista jää puolet seuraavan päivän pihveihin, tai ehkä sekoitat pihvien seuraksi kreikkalaisen salaatin? Lehtipersiljaa saa puolestaan olla runsaasti.

Kaunis pinta

Kuumenna öljy pannulla (pidä varuilta kansi lähettyvillä), käännä levy pienelle ja nosta sitten taikinaa lusikalla pannulle keoiksi. Anna pinnan paistua rauhassa muutama minuutti ilman, että tökit sitä. Kun pinta on paistunut kauniisti, käännä pihvi ja paista samoin. Syö heti tai huoneenlämpöisenä esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Tuomio

Mitä sitten perheen alaikäiset kesäkurpitsakriitikot tuumasivat näistä pihveistä?

”Tämä on kurkkupihvi”, sanoi esikoinen.

”Eikun kesäkurpitsapihvi”, sanoin.

”Yritän ajatella, että tämä on kurkkupihvi.”

Jaaha.

”Tämä on ihan hyvää.”

No sehän on kiva kuulla! Entä sitten kuopus?

”En tykkää.”

Selvä!

Miehen kanssa leikimme hetken, että olimme Yes Yes Yes -ravintolassa.

****

Mitä sinä olet viimeksi tehnyt kesäkurpitsasta? Ja tässä kesäkurpitsa-fetapihvien resepti, ole hyvä!

Kesäkurpitsa-fetapihvit

Kesäkurpitsa-fetapihvit

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia Odotus: 30 minuuttia 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 25 äänesti )

Ainekset

  • 1 tavallisen kokoinen kesäkurpitsa (n. 400 g)
  • 1 kananmuna
  • 1/5 tl suolaa
  • 100 g fetaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 3/4 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja rutistele ylimääräinen neste pois parhaasi mukaan. Sitä irtoaa runsaasti. Hörppää se sellaisenaan tai käytä vaikka keittoon.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa, jos maltat.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Nosta taikinaa pieniksi keoiksi pannulle ja pienennä lämpöä. Odota rauhassa, jotta pinta paistuu kauniin ruskeaksi, muutama minuutti, ja käännä pihvit vasta sitten. Paista toinen puoli samoin ja nosta pihvit talouspaperin päälle.
  4. Tarjoa pihvit lämpiminä tai huoneenlämpöisinä tsatsikin kanssa.

Lisää kesäkurpitsaa

Mehevä kesäkurpitsa-suklaakakku on todellinen jekkukakku, sillä kesäkurpitsa ei maistu siitä lainkaan.

Kesäkurpitsarieskat ovat vähän kuin perunarieskoja mutta valmistuvat kesäkurpitsasoseesta.

Kesäkurpitsaletut ilahduttavat lapsia ehkä varmimmin.

KasvisKasvispihvitKesäkurpitsaSesonki
3 kommentit 6 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Kesäkurpitsa-suklaakakku: täydellisen mehevä suklaakakku kätkee sisäänsä yllätyksen
Seuraava postaus
Kasvismakaronilaatikko: tähän ujutat sen kasvimaan kesäkurpitsapampun, eikä kukaan huomaa mitään

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

3 kommentit

Jarna 1.9.2021 - 07:23

Näitäkin pihvejä pakko kokeilla !!
Olen palleroissa ja pihveissä onnistuneesti pystynyt poistamaan kananmunan ja (melkein) korppujauhot käyttämällä kikhernejauhoja (Foodin). Mutta raastan kurpitsan kaikkein hienoimmalla ja pitää puristaa runsas neste pois. Myös halloum sopii hyvin kurpitsan kanssa, erityisesti hokkaidokurpitsan 😋

Vastaa
Satu Koivisto 6.9.2021 - 13:25

Loistava vinkki tämä, iso kiitos!

Vastaa
Anne Vapaa 21.6.2024 - 08:54

Teen tänä juhannuksena, kesäkurpitsan lisäksi halloumia ja vähän porkkanaraastetta.

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä