Koska hyvään elämään kuuluu drinkki aina silloin tällöin, on aika jakaa oma ehdoton lempparini koticocktaleista, veriappelsiini gin tonic. Juuri puristettua veriappelsiinin mehua, tilkka giniä ja hyvää tonic-vettä, se on siinä!
Kovin kummoista reseptiä veriappelsiini gin tonic ei kaipaa (toki nakutin alle vielä sellaisen), mutta jaan silti pari vinkkiä. Niitä voi soveltaa myös muiden drinkkien tekemiseen.
Iso jää on hyvä jää
Kaikkien drinkkien tekemisessä kaikkein tärkeintä on kunnon viilennys eli jäät. Tee niin isoja jääkimpaleita kuin laseihisi vain suinkin mahtuu. Pienet jäät sulavat liian äkkiä, jolloin drinkistä uhkaa tulla vetinen. Iso jää on myös näyttävän näköinen lasissa. Olen itse hankkinut joskus vuosia sitten silikonisen muotin, jonka kuution muotoisiin koloihin mahtuu yli puoli desiä vettä. Silikonimuotista jäät on helppo irrottaa. Jos vieraita on tulossa enemmän, voit tehdä jäät muutamassa satsissa ja pussittaa valmiit jäät hyvin suljettavaan muovipussiin.
Lykkää appelsiinit jääkaappiin
Viilennä myös muut aineet hyvin. Veriappelsiinit voi hyvin säilyttää jääkaapissa, tosin silloin mehu ei välttämättä irtoa yhtä helposti kuin huoneenlämpöisistä. Joskus olen tarjonnut gin toniceja isommalle joukolle brunssivieraita. Silloin olen puristanut veriappelsiinimehua valmiiksi ison kannullisen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa ja työntänyt sen jääkaappiin odottamaan. Toki appelsiinien puristaminen voi olla hauska ohjelmanumero, vaikka seuraavana aamuna mehupisaroiden siivoaminen ei ehkä tunnu niin hauskalta idealta. Meksikolainen kyynärpää, mexican elbow, on kätevä vimpain kaikkien sitrusten puristamiseen.
Tasapainoinen tonic
Tonic-vesissä on kovasti eroja. Itse tykkään kovasti Fentimansin ja Fever-Treen toniceista. Etenkin ne on syytä säilyttää jääkaapissa.
Parhaat korvikkeet
Jos veriappelsiineja ei ole saatavilla, älä korvaa sitä tavallisilla appelsiineilla, ne eivät ainakaan omasta mielestäni toimi vaan drinkistä tulee jotenkin tunkkaisen makuinen. Kokeile silloin greippiä tai ehkä ennemmin verigreippiä.
Sitten vain cin cin!
****
Mikä on oma suosikkicocktailisi, jota teet kotona? Ja alla vielä veriappelsiini gin tonicin resepti, ole hyvä!
Kuva: Tommi Koivisto/Gastronaatti II
Lisää veriappelsiinireseptejä
Jos mieluummin leivot veriappelsiinista, kurkkaa supermehevän veriappelsiinikakun resepti!
Veriappelsiinirisotto maistuu sellaisenaan tai kalan seurana.
Kiehauta veriappelsiineista ihana hillo aamupalapöytään!