Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Keittiössä

Keittiösakset: 15 niksiä, mitä kaikkea voit leikata saksilla

kirjoittanut Satu Koivisto 24.11.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 24.11.2019
Keittiösakset
5,7K

Tein yhtenä päivänä esikoisen pyynnöstä lohilaatikkoa. Tapani mukaan otin keittiösakset ja paloittelin lohen niillä. Nappasin kuvan, jaoin sen Instagramissa ja vinkkasin, että näinkin voi tehdä. Postaus aiheutti sen verran kuhinaa ja vinkkien vyöryn, joten päätin koota oikean saksimispostauksen tänne blogin puolelle. Kas tässä 5 + 10 vinkkiä, olkaat hyvät!

Lohi

Tosiaan, jos teen kalakeittoa tai muuta ruokaa, jossa kalaa ei tarvitse siivuttaa ja kalakauppias on poistanut nahan valmiiksi, nappaan veitsen sijaan käteeni keittiösakset. En näe mitään syytä, miksi minun tarvitsisi leikata kala veitsellä. Kalan paperikääre auki, kala paloiksi suoraan paperin päällä, liu’utus kattilaan paperin avulla ja lopuksi haiseva paperi roskiin. Näin vältyn myös leikkuulaudan pesemiseltä, mikä on ehdottoman ilahduttava bonus.

Pizza

Olen leikannut pizzan vuosikausia saksilla. Ilahduin valtavasti, kun menimme joskus vuosia sitten New Yorkissa pidettyyn ja palkittuun (ja sittemmin lopetettuun) Franny’s-ravintolaan, jossa pöytään kannettiin höyryävien pizzalautasien lisäksi myös pitkäteräiset sakset. Hallelujaa! Mikseivät kaikki tee samalla tavalla? Liian usein pizzaa joutuu sahaamaan veitsellä, joka ei leikkaa sitkeää pohjaa sitten millään.

Tilli

Monet yrtit kuten vaikka korianteri ja lehtipersilja leikkaantuvat näppärästi saksilla, mutta tillin tupsuja on jopa vaikea leikata veitsellä. Saksilla leikattu tilli pysyy ihanan ilmavana.

Pannukakku

Oma pannukakkusuosikkini valmistuu ruskistettuun voihin, ja se leikkaantuu paloiksi kaikkein parhaiten, kyllä vain, saksilla.

Suippopaprika

Jep, tämäkin! En tosiaan kaiva esille leikkuulautaa ja veistä aamulla puoliunisena, kun väsään lapsille eväsleipiä vaan leikkaan sopivat palat saksilla.

Karjalanpaistilihat

Nyt joku varmaan pyörtyy. mutta olen kokenut, että pitkään haudutettavat lihat voi vallan mainiosti leikata paloiksi saksilla.

+ teidän vinkkaamat 10 asiaa, jotka keittiösakset selättävät

”Pilkon chilin. Säästyy silmät ym, mihin muuten tunkisi sormensa heti chiliin koskettuaan.”

”Lapselle satsumat!”

”Leikkaan lämmintä tai pehmeää leipää!”

”Pilkon nakit.”

”Pehmeitä nuudeleita esim wokissa, kun muistan että lapsen on helpompi syödä nuudelit lyhyinä.”

”Teen saman myös kanafileelle, juurikin samasta syystä.”

”Toimii myös pekonin pilkkomisessa.”

”Purjon.”

”Leikkaan tiskikonenapin puoliksi.”

”Äsken avasin ruokapakkauksen.”

”Leikkaan saksilla minitomaatteja, sieniä, salaattia…”

****

Mitä sinä leikkaat keittiössä veitsen sijaan saksilla? Huikkaa alla!

TekniikkaVinkit
1 kommentti 11 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Voipavut: luvassa keittiömeditaatiota plus yllättävä palkkio, kun keität ne itse
Seuraava postaus
Päärynä-suklaakakku: toiveleivonnainen, joka hurmaa myös ulkonäöllään

Joko luit nämä?

Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole...

1.4.2025

Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja...

12.12.2024

Veitsen huolto: muista nämä simppelit kikat ja veitsesi...

20.10.2024

1 kommentti

Piipu 30.11.2019 - 15:41

Aika samoja käyttötapoja saksilla meudänkin keittiössä. Pizzan kanssa sakset ovat suorastaan pakolliset! Pizzaa tehdessä saatan mm. suikaloida pizzasalamit ja pieniä anansrenkaat.
Lasten ollessa pieniä pienin heidän lautasillaan spagetit ja nuudelit.
Kanan rintafileet suikaloin saksilla.
Minttuniput pienin saksilla teekannuun sopiviksi. Isommaksi kasvaneet yrtit leikkelen saksilla sopiviksi, mutta varsinaisen hienontamisen teen veitsellä.
Lohen olen jostain syystä edelleen käsitellyt kokonaan veitsellä, mutta mutta pienempien kalojen fileet olen keittoon pieninyt saksilla.
Edelleen hämmästyn, jos joku ihmettelee saksien käyttöä keittiössä, itselle se on ollut niin kauan itsestään selvää.

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä