Satu Koivisto
KUINKA RAKASTUA RUOANLAITTOON
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä
Reseptit

Kesäkurpitsapihvit: neljän raaka-aineen ihme keittiössä

kirjoittanut Satu Koivisto 11.8.2019
kirjoittanut Satu Koivisto 11.8.2019
Kesäkurpitsapihvit
140,4K

Kesäkurpitsapihvit ihastuttivat Instagramin puolella viime syksynä kovasti, joten lisään ohjeen myös tänne muistin virkistykseksi ja kavereillekin vinkattavaksi. Et tarvitse pihveihin kuin neljää raaka-ainetta, mutta jos kotona lojuu jotakin tuoretta yrttiä, esimerkiksi lehtipersiljaa tai korianteria, silppua ihmeessä sellaista mukaan viidenneksi raaka-aineeksi. Pihvit valmistuvat helposti paistinpannulla, ja itse voisin myös syödä ne suoraan pannulta, niin koukuttavia ne ovat.

Reseptin elämääni toi joskus vuosia sitten ystäväni Anna, joka kerran kertoi sekoittaneensa kesäkurpitsaraastetta ja halloumiraastetta keskenään ja paistaneensa pihveksi. Sitä oli pakko tehdä, ja voi miten herkullisia pihvit olivat! Ne jäivät meille pysyvästi, ja talvella olen tehnyt pihvejä myös punajuuresta.

Kesäkurpitsapihvejä varten tarvitset melko napakan kesäkurpitsan. Jos kesäkurpitsapuskaasi pääsi kasvamaan pesäpallomaila, leivo siitä kesäkurpitsarieskat. Kesäkurpitsa raastetaan, samoin halloumijuusto, ja sitten raasteet sekoitetaan kananmunan ja korppujauhojen kanssa taikinaksi. Suolaa ei tarvita, halloumissa on sitä tarpeeksi, mutta yrtit voi lisätä hienonnettuna tässä vaiheessa. Tärkeää on valuttaa kesäkurpitsa kunnolla ennen taikinaan lisäämistä, sillä välillä kesäkurpitsoissa on valtavasti nestettä. Erityisen vetistä yksilöä kannattaa rutistella siivilässä kunnolla, jotta ylimääräinen neste ei valu paistettaessa pitkin pannua ja pihvit pysyvät paremmin kasassa. Itsehän toki sitten hörppään tuon kesäkurpitsamehun ihan sellaisenaan tai kaadan keiton liemeksi, viemäriin se ei mene.

Kasvispihvien paistaminen pannulla tuo aina vähän jännitystä elämään. Pihvit hajoavat tai kärähtävät. Kesäkurpitsapihvit pysyvät kasassa kolmen vinkin avulla.

  1. Anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Silloin se tiivistyy, ja taikinan muotoileminen pihveiksi on helpompaa.
  2. Muotoile pihvit käsissä tiiviiksi lituskoiksi. Painele pihvejä kunnolla kämmenten välissä ja nosta ne sitten suoraan kuumalle pannulle. Pienennä levyn lämpöä heti, kun olet saanut pihvit pannulle.
  3. Anna pihvien paistua kaikessa rauhassa niitä lainkaan sorkkimatta. Vasta kun pohja on paistunut kunnolla, käännä pihvit. Ohut metallilasta on tässä tarpeen.

Kesäkurpitsapihvien kanssa maistuu erityisen hyvältä tsatsiki. Sen voi tehdä perinteisesti kurkusta, mutta itse raastan turkkilaisen jogurtin joukkoon kirpeää omenaa. Sitten vain lisäksi suolaa ja pippuria. Toimii todella hyvin!

Näin te kommentoitte ohjetta:

”Tästä tuli vakkari meidän ruokalistalle, jopa kasvisruokakriittinen lihansyöjämies tykkäsi.”

”Tämä oli hyvä resepti! Maltoin pitää biffit rauhassa pannulla ja sen takia kerrankin visuaalisestikin kauniit vegebiffit. Meidän 2-vuotias vaati kaksi kertaa lisää ja myös hubby diggas. Kiitos sun helpoista ja sesonginmukaisista vinkeistä!”

”Kiitos reseptistä! Polvileikkauksesta toipumassa sängynpohjalla ja tuon pystyi (teini)pojat tekemään (pienen valituksen säestämänä), todella herkullista!!! Nam!”

Kokkaa sinäkin!

Ja nyt se resepti, ole hyvä!

Kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit

Printtaa
Annoksia: 4 Valmistelut: 30 minuuttia
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Tähdet 3.6/5
( 117 äänesti )

Ainekset

  • 1 tavallisen kokoinen kesäkurpitsa (noin 300 g)
  • 1 pkt halloumijuustoa (200 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl leivänmuruja tai korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pane siivilään valumaan. Voit painella raastetta lusikalla tai käsin, jotta ylimääräinen neste valuisi mahdollisimman hyvin pois.
  2. Raasta halloumijuusto karkeaksi raasteeksi.
  3. Sekoita kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, korppujauhot ja kananmuna kulhossa. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, niin pihvit pysyvät paremmin kasassa.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Muotoile taikinasta käsissä tiiviitä pihvejä ja laita suoraan kuumalle pannulle. Väännä levy keskilämmölle ja anna pihvien pohjan paistua rauhassa ilman että menet niitä sorkkimaan. Kun pohja on paistunut, käännä pihvit ja paista myös toinen puoli.
  5. Syö esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Lisää kesäkurpitsasuosikkejanne

Kesäkurpitsa-suklaakakku on täydellisen mehevä, eikä sen ikinä uskoisi sisältävän kesäkurpitsaa.

Kesäkurpitsarieskat valmistuvat näppärästi kesäkurpitsasoseesta, ja niihin voit kätkeä liian isoksi kasvaneen kesäkurpitsapampun.

Kesäkurpitsaletut paistat äkkiä lounaaksi tai iltapalaksi.

KasvisKasvispihvitKesäkurpitsa
18 kommentit 59 FacebookTwitterPinterestEmail
Satu Koivisto

Edellinen postaus
Rapuliemi on kuin laittaisi rahaa pankkiin, tai jotain
Seuraava postaus
Omenapiirakka #somenapiirakka hurmasi myös Hesarin kriitikon

Joko luit nämä?

Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös...

24.3.2025

Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät,...

7.2.2025

Makaronilaatikko soijarouheesta: hitsin hyvä, helppo ja halpa. Lapsen...

4.12.2024

18 kommentit

A 19.8.2019 - 17:33

Kiitos reseptistä! Meillä tehtiin näitä eilen (tosin munattomana versiona, niin käyvät perheen muna-allergisellekin) ja toden totta maistuvat ihanalta (myös neiti 7v. oli samaa mieltä, vaikka kesäkurpitsa kypsennettynä on ollut ei kiitos tähän saakka). Tehdään kyllä toistekin (joo ja munatonta versiota ei edes yritetty pannulla paistaa, vaan laitoin uuniin, toimi hyvinä ja tälle päivälle jääneet maistuivat lämmitettynä vielä paremmilta, nams).

Vastaa
Satu Koivisto 22.8.2019 - 21:34

Onpa kiva kuulla, kiitos kommentistasi! Hyvä tuo uunivinkki!

Vastaa
Elina 28.8.2022 - 20:14

Toivottavasti toimii! Btw kiitos reseptistä😌🤞

Vastaa
Jennie 16.8.2020 - 13:45

Juuri mietin, että onnistuisikohan miten munattomana. Jätitkö vain munan pois, vai korvasitko jollakin? 🙂

Vastaa
Jennie 16.8.2020 - 13:46

Ja sitten tajusin, että kommentti on vuoden vanha, ja tuleeko tästä kommentoijalle mitään ilmoitusta muka, että kyselen. Sadulle varmaan tulee, joten olisiko sinulla vinkkiä tähän? 😀

Vastaa
Satu Koivisto 3.9.2020 - 21:19

En ole itse kokeillut munattomia, mutta ehkä kokeilisin laittaa hiukan vehnä- tai maissijauhoja, voisi ehkä toimia 🙂

Vastaa
Jenni 4.9.2019 - 11:47

Kuulostaapa hyvältä reseptiltä! Pitää ehdottomasti testata! Mitenköhän kävisi jos korvaa halloumin fetalla…? Feta ainakin sulaa eri tavalla, joten voi vaikuttaa rakenteeseen aika dramaattisesti?:/

Vastaa
Satu Koivisto 6.9.2019 - 10:37

En ole koskaan tehnyt näitä fetasta, joten valitettavasti en osaa sanoa, miten se käyttäytyisi. Halloumista tosiaan tulee pihveihin se rakenne, se on tavallaan se koossapitävä liima, joten oletan, että fetan kanssa pitäisi lisätä jotakin muuta tilalle. Tai ainakin pintaan, jotta pinnasta tulisi tiivis. Pitää alkaa kehitellä fetaversiota 🙂

Vastaa
Kasvisruoat nirsolle perheelle - 17 arkiruokaa, joilla vähennämme lihansyöntiä - Valeäiti 1.5.2020 - 18:44

[…] Satun kesäkurpitsapihvit – nämä oli i h a n i a ja jopa Kakkonen tykkäsi! […]

Vastaa
Siroa 29.8.2021 - 12:16

Voiko nämä hienot pihvit paistaa uunissa pellillä? Tai muffinssivuoassa, muodon säiliäytyämuseksi?

Vastaa
Satu Koivisto 6.9.2021 - 13:24

Pellillä olen paistanut, mutta silloin ne tosiaan leviävät. Makuun se ei tietty haittaa 🙂 Muffinssivuokaa en ole kokeillut, mutta miksipä ei!

Vastaa
Hävikkivinkki x 34 | Te kysyitte, ruokatoimittaja vastaa! 16.9.2021 - 11:59

[…] kesäkurpitsa sujahtaa moneen, jopa suklaakakkuun! Tai ehkä teet pihvejä, kasvismakaronilaatikkoa tai […]

Vastaa
Mika Hämäläinen 19.8.2022 - 20:02

Loistava resepti, menee heti kokeiluun. Saimme pyytämättä ja yllättäen lahjaksi neljä valtavaa kesäkurpitsaa. Mutta. Suosittelen kaikkeen paistamiseen öljyn sijaan kirkastettua voita (englanniksi ghee). Sen ketjut eivät hajoa normaalilla tai edes kovalla lämmöllä paistettaessa (kuten öljyjen) ja lopputuloskin maistuu paremmalta.

Vastaa
Kasvismakaronilaatikko: tähän ujutat sen kasvimaan kesäkurpitsapampun, eikä kukaan huomaa mitään - Satu Koivisto 21.8.2023 - 11:10

[…] Kesäkurpitsapihveihin tarvitset vain neljä raaka-ainetta. […]

Vastaa
Steaks végétariens à 4 ingrédients : "Je pourrais manger directement de la poêle" - Teknomers Nouvelles 21.8.2023 - 17:04

[…] – Je pourrais les manger directement à la poêle, ils sont tellement addictifs, avoue l’influenceur food et auteur Conte de fées Koivisto porteur de nom sur son blog. […]

Vastaa
Filetes vegetarianos de 4 ingredientes: "Podría comerlos directamente de la sartén" - Teknomers Noticias 21.8.2023 - 17:32

[…] – Me las podría comer directamente de la sartén, son tan adictivas, confiesa la influencer y autora gastronómica Cuento de hadas Koivisto portador del nombre en su blog. […]

Vastaa
4-ingredient veggie steaks: "I could eat straight from the pan" - World News | TakeToNews 21.8.2023 - 18:09

[…] – I could eat them straight from the pan, they are so addictive, confesses the food influencer and author Fairy tale Koivisto name bearer on his blog. […]

Vastaa
Balsamicoperunat: tahmean koukuttavat herkkuperunat kokkikoulun opeilla. Tee sinäkin ja ihastu! - Satu Koivisto 24.9.2023 - 14:13

[…] toimivat erinomaisesti lisukkeena esimerkiksi kesäkurpitsapihvien tai paahdetun munakoison kanssa. Ne eivät myöskään hätkähdä pitkästä odotuksesta, päin […]

Vastaa

Jätä kommmentti Peru

Tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja webbisaittini seuraavaa kertaa varten.

Viimeisimmät artikkelit

  • Mikä vehnäjauho leipään? Hapanjuurileipojan pieni jauho-opas auttaa, ole hyvä!
  • Kristallipullat: ruokatoimittajan ehdoton pullalemppari, joka kestää loistavasti myös pakastamisen. Kokeile heti tänään!
  • Kaurasämpylät hapanjuureen: sinulle joka haluat leipoa hapanjuuresta pehmeät, mehevät sämpylät. Tällä ohjeella onnistut!
  • Joululimppu hapanjuureen: toiveresepti on nyt täällä, ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi kuin ajattelin!
  • Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja: ruokatoimittajien valinta vuoden keittokirjaksi ja muut faktat!

Kategoriat

  • Ihmiset
  • Keittiössä
  • Lapset kokkaa
  • Muut
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Reseptit
  • Facebook
  • Instagram
  • Bloglovin

Creative Commons -lisenssi
Satu Koivisto - ruokablogi, jonka tekijä on Satu Koivisto, on lisensoitu
Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.


Takaisin ylös
Satu Koivisto
  • Etusivu
  • Kauppa
  • Reseptit
    • Arkiruoka
    • Iltapala
    • Joulu
    • Kakut
    • Kasvis
    • Leivonta
    • Perunahaaste
    • Salaatit
    • Vegaaninen
  • Keittiössä
  • Puutarhamökillä
  • Ravintolat
  • Minä
  • Kirjat
  • Ota yhteyttä